Rick and Morty Hakkında Bilmeniz Gereken 10 İlginç Detay

Rick and Morty çizgi dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizileri arasında şimdiden üst sıralarda yerini aldı. İşte sevilen çizgi dizi Rick and Morty hakkında şaşırtan 10 gerçek bilgi!
Rick and Morty Hakkında Bilmeniz Gereken 10 İlginç Detay

Rick and Morty Hakkında Bilmeniz Gereken 10 İlginç Detay

Rick and Morty çizgi dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizileri arasında şimdiden üst sıralarda yerini aldı. Bu çizgi dizide birçok gizli mesaj veriliyor. Bazılarını direkt yakalayıp reaksiyon verebiliyorsunuz fakat bir kısmı ise çok detay mizah içerebiliyor. Uzay, boyutsallık ve çizgi diziyi harmanlayan bu muhteşem diziyi izlerken farketmemiş olabileceğiniz ilginç detayları sizler için derledik.

rick-and-morty.jpeg 


1. Öncelikle Rick and Morty dizisi senaryo aşamasında Doctor Emmet Brown ve Marty Mcfly’dan esinlenilip ilham alınmıştır. 

doctor-emmet-brown-ve-marty-mcfly.jpg


2. Televizyon tarihinin en yenilikçi mizah anlayışına sahip komedilerinden biri olan Community de aynı zamanda Dan Harmon’un elinden çıkma bir yapımdı.

community.png


3. Rick and Morty’nin yapımcıları Justin ve Dan, milyonlarca insanın hayran olduğu Back to Future’a gönderme niteliğindeki Doc and Mharti’yi çekiyorlar. Rick and Morty daha ortalarda yokken yapımcıları Justin ve Dan’den bir dizi hazırlamalarını istiyorlar. Doc and Marthi ismindeki dizi Back to the Future üçlemesine bir göz kırpma olarak ortaya çıkarılıyor. Karakterlerin de Doctor Emmet Brown ve Marty McFly’a benzediği kolaylıkla anlaşılabiliyor. Daha sonra bu dizi bir şekilde Rick and Morty’e evriliyor.

justin-ve-dan.jpg


4. Dizide geçen Unity(Birlik) aslında Community dizisine bir gönderme. Ayrıca Dan Harmon bir röportajında Rick and Morty için Simpsons ant Futurama karışımı olduğunu söylemiştir.

unity(birlik).jpg


5. Bir The Simpsons bölümünün giriş sahnesinde Rick’in uzay aracının evine daldığı belki de gözünüzden kaçmıştır. 

the-simpsons.jpg


6. Rick and Morty’de Doktor Who ve Otostopçunun Galaksi Rehberi’nden de çok fazla esinlendiklerini söylemeden geçemeyiz.

doktor-who-ve-otostopcunun-galaksi-rehberi.jpg


7. Bilmeniz gereken ve muhtemelen sizi çok şaşırtacak gerçeklerden birisi de boyutlar arası televizyonun olduğu bölümdeki (Rixty Minutes) kanalların hepsi doğaçlamaydı.

rixty-minutes.jpg


8. Tüm sezonlar ve bölümler boyunca Rick hiçbir zaman araba sahnelerinde kemer kullanmamıştır.

rick.jpg


9. Rick and Morty fikri ilk ortaya çıktığında yazarlar onu gayet otoriter ve sert bir baba yapmayı planlarken Chris Parnell’ıh eğlenceli sesini duyduktan sonra Jerry’i şimdi bildiğimiz hale çevirmişler.

rick-and-morty-fikri.png


10. Rick and Morty’yi izlerken içerisindeki asit etkilerini anlamayanınız kalmamıştır artık. Justin Roiland’ın bir açıklamasına göre bölümü “bir arkadaşının” tecrübesine dayanarak hazırladıklarını söylüyor. The Simulation bölümü bir “bad trip” baz alınarak yazılmıştır. 

justin-roiland.jpg


Rick and Morty İzleyici Yorumları

1. İntihar eşiğindeki adamı hayata bağlayacak kadar komik, taş gibi sert, bazen bilgece ve sonsuz yaratıcı. Regular show'un hastasıyken, çok daha akılcısını ve tamamen yetişkin içeriklisini buldum. henüz bayık bir bölümüne denk gelmedim, en büyük korkum da umarım bir gün sıkmaz. Bunu yapanlar ne kullanıyor, ya da çocukken neye teşvik edildiler çok merak ediyorum. fakat bizim ülkemizde çocukların hayalgücü dalga geçilerek ziyan ediliyor bundan eminim.


2. Bilim kurguya ve bilumum bilimsel teorilere bakış açılarıyla tam bir "mind fuck" içeriklere sahip muhteşem çizgi dizi. South park'ın edepsiz komedisi ve sert eleştirileri futurama'nın absürt dünyasıyla birleşmiş harika bir yapısı var. yaratıcıları sıkı bir bilim kurgu hayranı olacak her bölümde bilimsel bir veriyi muhteşem bir kurguyla işliyorlar. yer yer kulaklarınızdan beyninizin akmasına sebebiyet verebiliyor. 


3. Çok geç kaldın be netflix. neyse geç olsun güç olmasın. çift dikiş attım iki sezonda da. ama hala ara sıra açıp netflixden izliyorum. 2. sezonun da eklenmesi iyi oldu. hala izlemeyenler var ise, çok şey kaçırıyorlar. rick and mortyden sonra diğer çizgi filmler harbiden çizgi film olarak kalıyor.


4. Alttan alttan çok güzel mesajlar veren süper çizgifilm. ayrıca bir çizgifilmde bu kadar duygusal sahneler olmamalı, insan çizgifilm izlerken ağlamamalı lan! son olarak, öyle güzel şarkıları öyle güzel sahnelere koyuyorlar ki!


5. Benim gibi ayrı animasyon/çizgi dizi merakı olmayan bir seyirciyi dilosu yapmayı başarmış muhteşem şey. iddialiyim su konuda, breaking bad bittiginden yana gelmis en kaliteli yapım bu. her bölümü hatta her sahnesi üzerine düşünülmüş, altı doldurulmuş ve efsane espriler işlenmiş halde ilerliyor. nefis bir yaratıcılık var ve bu basit denebilecek şekillerde sunuluyor önümüze (ufak spoiler: total rickall bölümünde portal değiştirip dururken göt gezegeninden gecmislerdi mesela, ahshdhshdhdhd hatirladikca guluyorum) ve absurtluk dozaji inanilmaz ayarlanmis. 1 nisan bolumuyle, bolumden cok 9 sezon daha mesajiyla sevincten ucurdu. cizgi dizi falan deyip dislamayin, izleyin, izlettirin.


6. Her bölümünün konusuyla ayrı bir filme senaryo olma potansiyeline sahip olduğu, başlamamla bitirmem bir olmuş çizgi dizi. belki de ilk kez bir diziyi tek sefer izlemenin yetersiz olduğuna karar verdim. uygun bir zamanda ikinci turu döneceğim. 


7. Birinci sezonunu henüz bitirdiğim ve müptelası olduğum dizi ilk izlediğimde aa bu bizim back to the future değil mi dediysemde hemen çark ettim ama sonuçta yola çıkışında ilişki kurulduğu kesin farklı evrenler zamanlar geçişler felan neyse de o kadar çirkin yaratığı kim çiziyor ya insan olsa sevilmezler. Ama içten içe de morty ye insan acıyor be genelde insanlar torunlardan çeker bu dedesinden çekiyor.


8. Her bölümü ziyadesiyle yaratıcı ortamlar ve diyaloglar sunuyor, deli oluyoruz, şaşırıyoruz, hayran oluyoruz, kahkahalarla gülüyoruz.. ancak 3. sezon yavaştan depresif bir hale girdi. zaten birdperson'ın açıkladığı wubba lubba dub dub muhabbetinden sonra diziye dair tüm algım değişmişti. sezonlar ve bölümler ilerledikçe kara mizahta da ilerliyor, tüm renklerine rağmen kasvetli bir hale bürünüyor sanki. çok zengin bir içerik var; şanslıyız ki izleyebiliyoruz. animasyon/çizgi yapımların arasında kült oldu şimdiden.


9. İlk bölümünden itibaren hayvan gibi severek izliyorum diziyi fakat abartıldığı kadar iyi değil. daha önce hiç görmediğimiz bir şeyi vermiyor. inanılmaz, dehşete düşürücü, yok amk denilecek olaylar yok. bizim snowflake'ler o kadar abartıyor ki diziyi hiç izlemeyen biri dünyanın en eşsiz eseri zannedecek.


10. İlk ve en sevdiğim, gözümün nuru the simpsons ve aynı ellerden çıkma enfes bilim kurgu futurama'nın yerleri bende çok ayrı. fakat bu yapım gerçekten önceki tüm her şeyden başka. açıkçası bilimin, kara mizahın, politik göndermelerin ve yerli yerinde +18 içeriklerin bu denli kusursuz harmanlanması gerçekten şaşılası. karakterlere tek tek baktığınızda bile cidid bir derinlik, totalinde de bütünlük yakalıyorsun. gerçi bu karakter derinliği konusunda the simpsons hep en tepede olacaktır (ned flanders ve apu bile yeter neredeyse) ama bu dizideki karakter derinliği de çok ilginç.


Rick and Morty Karakter İncelemesi

1. Rick Sanchez

Dizinin başrollerinden biri olan Rick; alkolik, pervasız bir çılgın profesör konumundadır. Dizinin ilk bölümlerinden itibaren kesin olarak biliyoruz ki Rick, 14 yıl aradan sonra Smith ailesinin yanına döndü. Rick’in bu 14 yıl boyunca nerede olduğu ve neden geri dönemeye karar verdiği ile ilgili ise net bir bilgi henüz ortaya çıkmadı. 60 yaşında kızının ve torunlarının yanına dönen ve Smith’lerin garajını laboratuvar olarak kullanmaya başlayan Rick’in geçmişi ile ilgili bilinen bir başka gerçek ise; 20’li yaşlarda üniversite öğrencisiyken Birdperson ve Squanchy ile birlikte “The Flesh Curtains” adında bir rock grubu kurduğu.

rick-sanchez.png


2. Morty Smith

Dizinin bir diğer başrolü olan Morty Smith, dedesine çılgın deney ve maceralarında eşlik eder. Kolayca heyecanlanan ve üzülen duygusal bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra bir günah keçisi özelliğini taşıyor diyebiliriz çünkü sürekli dedesi Rick’in talihsizliklerinin içine sürüklenir.

morty-smith.png


3. Jerry Smith

Morty’nin telaşlı ve güvensiz babasıdır. Bunun yanı sıra Rick’in damadı ve Beth’in kocasıdır. Jerry, Rick’in Morty üzerindeki etkisini kesinlikle onaylamamaktadır. Evliliği bazen Rick’le olan kötü ilişkisinin eşinin tepkileriyle tehlikeye girmektedir. 

jerry-smith.jpg


4. Beth Smith

Rick’in kızı, Morty’nin annesi ve Jerry’nin eşidir. Beth bir at kalp cerrahıdır. Aklı başında ve kendine güvenen Beth, kocasının kanıtlanmış vasatlığı göze alarak büyüyen egosuyla mücadele eder. Birkaç bölüm evliliği, ailesi ve işinden dolayı oluşan inancından dolayı Beth’in hayatı ve memnuniyetsizliği ele alınır. “Gerçek” bir cerrah olmak istediğinde ise Summer’a 17 yaşında hamile kalmıştır.

beth-smith.jpg


5. Summer Smith

Morty’nin 17 yaşında ablası, geleneklere bağlı ve sık sık yüzeysel bir ergen olan Summer, yaşıtlarıyla durumunu iyileştirebilen her şeye takıntılı birisidir. Summer, akıllığı ve espiriliğiyle fakat daha çok bencilliğiyle annesine benzemektedir. Bazen Morty’nin Rick’e boyutlar arası maceralarında eşlik etmesine gıcık olur. İkinci sezonda, Rick ve Morty’nin maceralarında onlara daha çok eşlik etmektedir.

summer-smith.jpg

Netflix Dizileri – Gelmiş Geçmiş En İyi Orijinal Netflix Dizileri

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum