Rhodesian Ridgeback Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Rhodesian Ridgeback köpeği yaşam tarzı, kişiliği, görünümü, sağlık durumu ve çocuklarla iletişimi hakkında merak edilenleri sıraladık. Popüler köpek cinsleri arasında yer alan Rhodesian Ridgeback köpek bakımı ve özellikleri...
Rhodesian Ridgeback Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Rhodesian Ridgeback Hakkında Merak Edilenler

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback köpeği Güney Afrika kabileleri tarafında sıklıkla tercih edilen bir ırk olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle 16 . yüzyıllarda popülerliği artan bu tür inanılmaz başarılı bir bekçi köpeği olması ile ün yapmıştır. Hatta çocukları saldırılardan ve tehlikelerden koruması için aileler tarafından tercih edildiği bilinmektedir.

Avcı yeteneğine de sahip olan Rhodesian Ridgeback köpeği Güney Afrika kabilelerini hem tehlikeli hayvanlardan korumak hem de aslan avlarında kullanmak amacı ile yetiştirilmiştir. Son derece güçlü ve kuvvetli olan bu tür ev hayatına uygun değildir. Genellikle evlerin bahçelerinde ve iş yerlerini korumak için yetiştirilmektedir. Ayrıca oldukça masraflı bir köpek ırkıdır.


Rhodesian Ridgeback Köpek Kişiliği

Rhodesian Ridgeback

İyi bir avcı olan Rhodesian Ridgeback avda oldukça sert evde ise sakin, itaatkâr ve iyi huyludur. Yine de çok sıkılmak istemediklerinden bazıları çocukların aşırı ilgisinden pek hoşlanmaz. Zeki ve sadık bu ırk yabancılara karşı mesafelidir. Çok iyi sosyalleştirilmeli ve dikkatle eğitilmelidir. Patronun kimin olduğu yavruyken anlaması gerekir; ancak bu sert yöntemlerle değil doğal liderlik hissiyle sağlanabilir. Yine de sahiplerine karşı oldukça koruyucudurlar. Bu durum erken eğitimle kontrol altına alınmalıdır.

Evde yalnız bırakıldıklarında eşyaları kemirebilirler. Fazla beslenmemeli ve diğer hayvanlar ve köpeklerle gireceği rekabet nedeniyle her zaman tedbirli olunmalıdır. Ridgeback mükemmel bir koşu arkadaşıdır. Rhodesian Ridgeback yeterince egzersiz imkanı sağlanırsa apartmanda da yaşayabilir. Ev içinde çok haraketli değildir ancak büyük bir bahçeye ihtiyacı vardır.


Rhodesian Ridgeback Köpeği Sağlık Durumu

Rhodesian Ridgeback

Chorkie köpeği küçük bedeni ve fit duruşu ile bir hayli sağlıklı bir görünüme sahiptir. Köpeğinizin her daim uzun ömürlü olması için kişisel bakım ihtiyaçlarını düzenli olarak gerçekleştirmeniz önerilmektedir. Öte yandan Chorkie köpeğinin yaşamsal faaliyetlerini en üst düzeyde tutabilmek için her daim kaliteli köpek maması ve yaşına uygun mama tüketimi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca vücut-kilo endeksine göre diyet maması da kullanılması gerekebilir. Yapılan araştırmalar neticesinde Chorkie köpeğinin ortalama yaşam beklentisi 10 ile 12 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Her daim sağlıklı olduğundan emin olmak için düzenli veteriner hekim kontrolü önemlidir. Ayrıca Chorkie köpeğinin doğuştan gelen bazı kalıtsal hastalıklara sahip olma riskine karşı kontrollü olmanızda fayda var.


Rhodesian Ridgeback Köpek Görünümü

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback, iri, güzel ve adaleli bir tazıdır. İsmi en önemli ve kendine has özelliğini tanımlar: Sırtı boyunca tüyleri tersine çıkmış bir kılıç biçimine sahiptir. Kısa ve parlak tüyleri buğday renginin tonlarında olabilir. Göğsünde ve ayaklarında biraz beyaz kabul edilebilir. Başı uzun; kafatası düz ve geniştir. Güçlü çeneleri vardır. Ridgeback gelişmiş dişlere ve belirgin bir alın çıkıntısına sahiptir. Parlak ve canlı gözleri yuvarlak ve koyu renklidir. Burnu tüylerinin rengine göre ya siyah ya da kahverengidir. Ön bacaklar düz ve güçlüdür. Uca doğru incelen kuyruğu uzun ve hafif kıvrıktır.


Rhodesian Ridgeback Köpek Bakımı

Rhodesian Ridgeback

Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi Rhodesian Ridgeback köpeğinin de sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için bakım oldukça önemlidir. Köpeğinizin bakım uygulamalarını yaparken düzenli tarama ölü tüylerden kolayca arınmasına yardımcı olmaktadır. Tüy uzunluğu ve yapısına göre Rhodesian Ridgeback köpeğini günlük yada haftalık olarak tarayabilirsiniz. Öte yandan köpeğinizin patilerinin sağlıklı kalması için düzenli tırnak kesimi yapmalısınız. Bu uygulamaları köpek kuaförü merkezinde gerçekleştirebilirsiniz.

Rhodesian Ridgeback köpeği bakım uygulamalarında ağız içerisinde oluşabilecek enfeksiyon riskine karşı diş fırçalama önerilmektedir. Ayrıca açık alanda zehirli otlara karşı her daim dikkatli olmanız gerekmektedir. Köpeğinizin mikrop ve parazitlere karşı korunması için düzenli aşı uygulamaları yaptırınız. Aşı uygulaması bağışıklık sistemini kuvvetlendireceği gibi vücut direncini de arttırmaktadır. Son olarak Rhodesian Ridgeback köpeğinizin her daim fit kalması için düzenli egzersiz ihtiyacını gidermeyi ihmal etmeyiniz.


Rhodesian Ridgeback Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Rhodesian Ridgeback

İyi sosyalleşmiş bir Rhodesian Ridgeback köpeği diğer evciller ile bir araya getirilmesinde sakınca olmayacaktır. Özellikle küçüklükten itibaren beraber büyümesi halinde köpeklerle sıkı bir dostluk kurduğu söylenmektedir.

Çocuklara karşı her daim nazik ve sevecen olan Rhodesian Ridgeback köpeği onların etrafında olmaktan ve oyunlar oynamaktan keyif almaktadır. Her daim çocukları koruma içgüdüsüne sahip tür tehlikelere karşı dimdik durmaktadır. Ancak iri cüssesi ile güçlü bir köpek olan tür daha küçük çocuklarla baş başa bırakılması doğru değildir.

Önerilen İçerik: Köpek Cinsleri, Türleri ve Irk Özellikleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.