Rahat Uyku İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Rahat ve huzurlu bir uyku herkesin istediği uyku şeklidir fakat tükettiğimiz bazı besinler uykuya engel olurken, bazı besinler ise uyumamızı sağlayabilir.
Rahat Uyku İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Tüketilen besinler uyku alışkanlığını etkilemektedir. Yatmadan önce tüketilen yiyeceklerle uyku arasında zaman olması gerekmektedir. Uyumadan önce kafeinli içecekler tüketilmemelidir. Rahat bir uyku için yastığınızın nasıl olduğu bile önemlidir. Eğer sizde, uyku getiren şeyler, rahat bir uyku için yapılması gerekenler, hemen uyumak için ne yapmalıyım, uyku uyuyamıyorum ne yapmam lazım gibi soruların cevaplarını arıyorsanız, bu içeriğimiz tam size göre.

1. Kivi

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Rahat ve temiz bir uyku çekmek istiyorsanız yatmadan önce kivi tüketmek sizi rahatlatacaktır. Kivi, uyku sürecinde sürekli uyanan ve rahatsız olan insanlara çok iyi gelmiştir. Aynı zamanda cildinizi yeniler, kan akışınızı hızlandırır. Huzurlu bir uyku için mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden birisidir.

2. Rahatlatan Bitki Çayları

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Bitki çayları sizin daha rahat ve huzurlu bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Bunlardan örnek olarak; yeşil çay, papatya çayı, kediotu çayı gibi çaylar tüketmeniz durumunda kaliteli bir uyku çekebilirsiniz. Bitki çaylarının rahatlatıcı etkisi herkes tarafından bilinmektedir. Uykuda da daha rahat olmanızı, sakinleşmenizi sağlar.

3. Vişne Suyu

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Vişne suyu içen insanların daha rahat ve hızlı bir şekilde uykuya daldıkları gözlemlenmiştir. Vişne suyunun uykusuzluğa da iyi geldiği söylenir. Eğer muazzam bir uyku çekmek istiyorsanız mutlaka vişne suyu içeren meyve sularını tüketebilirsiniz.

4. Süt ve Süt Ürünleri

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Süt ve süt ürünleri, kalsiyum minerali yüksek olduğu için kalsiyum eksikliği olan kişilerde uykuda rahat olmama, uykudan sürekli uyanma vb. sorunlarının çözümü olmuştur. Özellikle yatmadan önce yoğurt yemek, ayran içmek, süt içmek veya peynir tüketmek uykunuzun daha hızlı gelmesini, uykuya dalmadan önce rahatlamanızı sağlamaktadır.

5. Su ve Kafeinsiz Çaylar

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Kafeinli içecekleri uyumadan 4 saat önce tüketmemiz gerekmektedir. Kahve, çay gibi içecekler uyumanızı engellerken su ve kafeinsiz çay uyumanızı sağlayacaktır. Kafein içermeyen çaylar hem içinizi ısıtacak hem de uykuya dalmadan önce sizi rahatlatacaktır. Stresi de azaltan çay son derece faydalıdır.

6. Muz

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Muz, magnezyum ve potasyum içeriği sayesinde kaslarınızı gevşeterek rahat bir uyku sağlamaktadır. Yatmadan önce bir muz yemek sizin daha kolay uykuya dalmanıza ve huzurlu uyumanıza yardımcı olacaktır.

7. Pirinç Pilavı ve Yoğurt

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Yoğurt  içeriğindeki kalsiyum etkisiyle aralıksız bir uykuya yardımcı olur. Pirinç pilavı da uykuda etkilidir. Pirinç pilavının yanında tüketeceğiniz yoğurt güzel bir uyku sağlayacaktır. Yoğurtun yerine pilav ile birlikte ayran da tüketmek uykunuzu getirecektir.

8. Tam Tahıllı Besinler

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Tahıllı ekmek ve tam tahıllar, kasların rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Buda uykunuzun hızlı bir şekilde gelmesini sağlamaktadır. Tam tahıllı yiyeceklerde bulunan magnezyum, iyi bir uyku çekmeniz de oldukça büyük rol oynamaktadır.

9. Kraker

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Krakerlerin içerisindeki karbonhidratlar sayesinde daha hızlı uyku uyumanız mümkün olabilir. Krakerler, insülin salınımı uyarır, buda kasların gevşemesini sağlar. Aynı zamanda baş ağrısı gibi sorunları da geçirmektedir. Eğer başınız ağrıdığı için uyuyamıyorsanız kraker tüketerek hem baş ağrınızı geçirebilir hem de rahatça uykuya dalabilirsiniz.

10. Karpuz

Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken Besinler

Karpuz, çok kısa uyku uyuyanların çözümü olmuştur. Karpuzun içerisindeki antioksidan likopen, uzun uykular uyumanızı sağlayacaktır. Ortalamanın altında uyuyan kişilerde likopen eksikliği bulunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ağırlık Çalışmak Uykuya İyi Gelir Mi?Uykuda Kaslar Gelişir mi?
Uykusuzluk İçin Çözüm ÖnerileriUykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler
Yazın Rahat Uyumak için Ne Yapılır?Uyku Neden Gelir?
Uykunun Kaç Evresi Vardır?Öğle Uykusunun İnsan Sağlığına Etkileri
Kaliteli Bir Uyku İçin Yapmanız Gereken YöntemlerAğzınız Açık Uyursanız Ne Olur?
Uykunuzun Kaçmasına Neden Olacak GıdalarÇocuklarda Geniz Eti Problemi

Uykusuzluk neden olur?

Bazı insanlar sabahları yorgun ve mutsuz uyanır. Bunun sebebi dengesiz ve yetersiz beslenmektir. Birçok yiyecek ve içecek uykuyu etkilemektedir.  Bazı gıdalar uyku sürecine geçişi kolaylaştırma, bazı gıdalar ise bu süreci zorlaştırmaktadır. Midenin ne çok ne de boş olması gerekmektedir.

Uyku getiren besinler nelerdir?

Uyku getiren bazı besinler vardır. Bu besinler tüketildiği zaman kişi rahatlar, uykusu hızlı bir şekilde gelir. Muz, kiraz, yulaf ezmesi, yapraklı sebzeler, omega 3 içeren balıklar, tahıllar, ananas, ceviz, karpuz, kraker uyku getiren besinler arasında yer alır.

Çok çabuk uyku getiren çaylar nelerdir?

Hızlı bir şekilde uykunuzu getiren çaylar arasında; rezene çay, ıhlamur çayı, lavanta çayı papatya çayı, anason çayı, kafein içermeyen çaylar, melisa çayı yer almaktadır. Bu içecekler veya çaylar tüketildiği taktirde uykunuz hızlıca gelir.

Uyku getiren noktalar nereler?

Vücutta uyku getiren bazı hassas noktalar vardır. Parmaklarınızı burnunuzun üstündeki kaşların arasındaki noktaya koyun, girintiye 20 saniye basılı tutun ve iki kez tekrarlayın. Yatağın kenarında oturup sağ ayağınızı sol dizinize koyun, biraz bekleyin ve bırakın. Yatağa geçtiğinizde uykunuz gelecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.