Rabbena Duaları Anlamları, Türkçe Yazılışları ve Faziletleri

Rabbene duaları, Rabbena Atina ve Rabbenağfirli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İşte, Rabbena dularının okunuşu, anlamlı, yazılışı ve faziletleri...
Rabbena Duaları Anlamları, Türkçe Yazılışları ve Faziletleri

Rabbena Duaları

Rabena duaları, kıymetli sureler arasında yer almaktadır. Şifasının çok olduğuna inanılan Rabbena duaları hem Kuran-ı Kerim hem de namaz surelerinde geçmektedir. Bu yüzden namazlardan sonra bol bol okunmasında fayda vardır. Rabbena duaları kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Bunlar, Rabbena Atina Duası ve Rabbenağfirli dualarıdır… Bu içerikte, hem Rabbena Atina hem de Rabbenağfirli dualarının okunuşunu, anlamlarını, yazılışlarını ve faziletlerini öğreneceksiniz.

İşte, Rabbena dualarının anlamları ve okunuşları ve faziletleri…

Rabbena Duası Hangi Duadır? Ne Zaman ve Nerede Okunur?

Rabbena Atina ve Rabbenağfirli duaları, namazların son oturuşlarında okunmaktadır. Namaz kılarken Allahümme salli ve Allahümme barikten sonra, Rabbena Atina ve Rabbenağfirli duaları okunmaktadır. Bu duarları okumak "SÜNNET"tir. Duayı okuyamayan kişilerin namazları bozulmaz.

Kaç Tane Rabbena Duası Vardır?

Rabbena duası olarak bilinen bu dualar iki tanedir Rabbena-atina ve rabbenağfirli isimleriyle bilinen bu dualar Kur'an-ı Kerim'de de geçtiği için namazlarda okunmasında bir beis yoktur. Peygamber efendimiz namazda son oturuşta salli ve barik okuduktan sonra rabbena dualarını okuyarak selam verirmiş.

Rabbena Atina Duası Okunuşu, Anlam ve Yazılışı

Rabbena Duaları

Rabbena Atina Duası Okunuşu; Rabbenâ âtinâ fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve gınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.

Rabbena Atina Duası Türkçe Anlamı (Meali): Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. Ey Rabb'im, merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle muamele eyle.

Arapça Yazılışı: رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Rabbenağfirli Duası Okunuşu, Anlamı ve Yazılışı

Rabbena Duaları

Rabbenağfirli Duası Okunuşu: Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mu'minine yevme yekûmu'l hisâb.

Rabbenağfirli Duası Türkçe (Meali) Anlamı: Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.

Arapça Yazılışı: رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ

Rabbena Dualarının Faziletleri Nelerdir?

Rabbena duaları hem Kur'an-ı Kerim'de yeri olan hem de peygamber efendimizin sünnetinde yeri olan faziletli dualardır. Allaha yakarış ve af dileme olarak tercüme edilen bu duayı insanlar birden çok sebep için okumaktadırlar. İşte Rabbena dualarının faziletleri...

1. Mümin olan kimselerin ahiret ve dünya hayatında affına vesile olur.
2. Hasta kimselere şifa, durumu iyi olmayan kişiler için bolluk ve bereket getirir.
3. Okuyan kişiyi cehennem azabından korur.
4. Her türlü sıkıntıdan kurtulmanıza yardımcı olur.
5. Duaları okuyup Rabbine el açan, dua eden kimselerin hayalini kurduğu her şeye kavuşacağı beyan edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
256 Yorum