Procapil Nedir, Saçlara Faydası Nelerdir?

Saç dökülme problemi yaşayan kişilerin tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi olan procapil hakkında detaylı bilgileri bu içerikte bulabilirsiniz.
Procapil Nedir, Saçlara Faydası Nelerdir?

Procapilin Saça Faydaları

Saç dökülmesi, dünyanın her yerinde en çok ihmal edilen sorunlardan biridir. Aslında saçların dökülmesi, irsi olmakla birlikte bazı nedenlerden dolayı da meydana gelmektedir. Düzensiz ve dengesiz beslenme, kullanılan saç bakım ürünleri, saç düzleştiriciler vs. gibi etkiler de saçların dökülmesine yol açmaktadır.

Saç dökülmelerine yol açan problemleri ortadan kaldırmak adına piyasada üretilen çok sayıda bakım ürünü bulunur. Bunların hangilerinin iyi hangilerinin kötü olduğunu öğrenmek zaman alır. Deneme yanılma yöntemleri ile ürün belirlemek, maalesef saçlarda oluşan dökülme problemlerinden sonrasına sarkması durumunda, saçların kaybedilmesine yol açmaktadır. Bu yüzden onaylanmamış saç bakım ürünlerinden uzak durmak en doğrusudur.

Procapil nedir? Procapilin yan etkisi var mı? Procapil zararlı mı? Procapil ne işe yarar? İçeriğimizde tüm bu sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

İşte procapilin saç bakımına olan faydaları...

1. Saç Dökülmelerini Engelliyor

procapil saça faydaları

Saç dökülmesinin nedenleri ne olursa olsun, sonuç itibari ile saçların dökülmesine yol açan etken hormon DHT (Di Hidro Testosteron) artmasıdır. Procapil, bu oluşumu engelleyerek köke zararlı maddelerin ulaşmasını engeller ve bu sayede saç dökülmesinin önüne geçilmiş olur. Procapil içeren ürünlerin kullanımının herhangi bir hastalığa neden olmadan saç köklerini desteklemesi, kullanıcılarının ürüne güvenerek kullanmalarını sağlamaktadır.

2. Saç Köklerinin Gençleşmesini Sağlıyor

procapil saça faydaları

Ülkemizde ve dünyanın diğer yerlerinde saç dökülmelerinin başladığı yaş ortalaması 20’dir. Bu yaştan itibaren 50’li yaşlara gelinceye kadar her yaş artışında saç dökülmesi oranı da artmaktadır. “Yaşlanmaya bağlı saç dökülmesi” denen bu durumun önüne geçebilmek için saç kökü hücrelerinin yavaşlanmasını engellemek gerekir. Procapil de tam olarak bunu gerçekleştirir ve yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen saç dökülmeleri sorunlarını ortadan kaldırır.

3. Saçların Daha Hızlı Uzamasına Yardımcı Oluyor

procapil saça faydaları

Saç dökülmelerinin nedeni ne olursa olsun, gerçekleşmeye başladığı andan itibaren saç köklerinin incelmesi durumu meydana gelir. Bu da hem uzamayı erteler hem de daha fazla saçın dökülmesine yol açar. Sederma Pharma laboratuvarlarınca onaylanan ve saçlarda olumlu etki yarattığı tespit edilen procapil, saç köklerinin güçlenmesini sağlayarak daha kısa sürede uzamasına katkıda bulunur ve saçların daha sağlıklı hale gelmesine yardımcı olur.

Procapil İçeren Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkalarEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair PlusBesleyici, Onarıcı10/10
2EvocapilDökülme Karşıtı10/9.7
3Alopecia ProcapilGüçlendirici10/9.8
4Mie ProcapilOnarıcı10/9.8
5Newvital Anti Hairloss Procapil SprayBesleyici10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Procapil
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Procapil İçeren En Etkili 5 Saç Bakım Ürünü

Yukarıdaki kısımda procapilin saç bakımına olan faydalarını anlattık. Bu kısımda ise procapil içeren saç bakım ürünlerinden bahsedeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden procapil içeren en etkili saç bakım ürünlerini sıralayalım.

1. Diamond Hair Plus Saç Serumu

procopil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Procapil içeren saç bakım ürünleri listemize son derece popüler bir saç bakım markası olan Diamond Hair'le başlıyoruz. Formülündeki %5 oranında procapil sayesinde saç köklerinize nüfuz ederek daha güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı olan serum, ilk kullanımdan itibaren saç dökülmelerini azaltıyor. Düzenli kullanımlarda ise yeni saç kökü oluşumunu destekleyen ürünle kafa bölgesindeki açılmaları kapatmanız mümkün. Bu serum içeriğindeki keratin sayesinde saçı besleyerek kırılmış ve yıpranmış saçları onarıyor. Böylece daha dolgun ve hacimli saçlara sahip olursunuz.

2. Evocapil Saç Dökülmelerine Karşı Doğal Procapil Şampuan

procopil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Evocapil
Procapil Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Anti alerjik yapısıyla herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceği bu şampuan, saç dökülmelerine karşı özel olarak geliştirildi. İçeriğindeki procapil sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayarak dökülmeleri en düşük seviyeye indiren ürün, 5.5 pH oranıyla saçınızın pH dengesini koruyor. Son olarak saçı ve derisini rahatlatan bu ürünün zaman içerisinde yeni kök oluşumuna destek verdiğini belirtelim.

3. Alopecia Procapil ve IGF İçerikli Kadın Saç Spreyi

procopil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Alopecia
Procapil Saç Spreyi
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlarınızı kökten uca kadar beslemesi ve onarması için özel olarak geliştirilen bu ürün, içeriğindeki procapil ve saw palmetto ekstresi sayesinde saç dökülmelerini önlüyor. Özel formüle edilmiş içeriğiyle köklere güç katan ve saça esneklik kazandıran ürün aynı zamanda saçın daha yumuşak olmasını sağlıyor. Bu sayede saçınızı tararken karşılaştığınız zorluk ortadan kalkar.

4. Mie Procapil Şampuan

procopil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mie
Procapil Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Procapil ile formüle edilmiş içeriği sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen şampuan, bu sayede kopmadan kaynaklanan dökülmeleri önlüyor. Ferahlatıcı yapısıyla saçı ve derisini temizleyen ürün, kepek, ölü deri gibi oluşumları da engelliyor. Son olarak 5.5 pH oranıyla saçın sebum dengesini koruyan şampuanın herkes tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabileceğini belirtelim.

5. Newvital Anti Hairloss Procapil Spray

procopil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Newvital
Procapil Saç Spreyi
Aradığın
Fiyatı Gör

Procapil içeren en iyi saç bakım ürünleri listemizi Newvital Anti Hairloss ürünüyle bitiriyoruz. Saç ve saç derisi hücrelerini rahatlatarak kök oluşumunu destekleyen spreyi ilk kullanımdan itibaren saç dökülmesini azaltmasıyla biliyoruz. İncelmiş ve neredeyse kırılan saçları güçlendirerek koparak dökülmeleri engelleyen ürün, düzenli kullanımlarda saçın boyama hızını ve kalitesini arttırıyor. Bu sayede daha hızlı ve güçlü büyüyen saçlara sahip olursunuz.

Procapil içeren saç bakım ürünleri hangisi?

Procapil, saçın kökten uca beslenmesini sağlar. Tamamen besler ve saçı güçlendirir. Bu ürünlerin arasında Evocapil, Diamond Hair, Alopecia, Mie Procapil ve Newvital Anti gibi kullanıcılardan tam not alan markalar bulunuyor.

Procapil Saça Faydası Nedir?

Procapil saça faydasını öğrenmek istiyorsanız;

Procapil, saç dökülmesi problemlerini ortadan kaldırır. Kökten uca besler, doğal bir görünüm sağlar. Saçın kaybettiği hacmi geri kazandırabilme özelliğine sahiptir.

Procapil nedir?

Procapil, Sederma Pharma laboratuvarlarında yapılan testler sonucunda, saç dökülmesine karşın oldukça etkili olduğu tespit edilen bir komplekstir. Yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen bulgulara göre saç dökülmesi finasterid ve minoxidile düzeylerinde Procapil’in etkili olduğu gözlemlenmiştir. Minoksidile, dökülmelerin olduğu bölgelerdeki kökü uyarır ve damarların genişlemesini sağlayarak bölgeye gelen kan akışını arttırır. Bu da saç dökülmesi probleminin yaşandığı yerde yeniden saçların çıkmasını sağlar.

Procapilin yan etkileri var mı?

Yapılan laboratuvar incelemelerinde, Procapil’in cinsel yaşam ve kalp sağlığı üzerinde herhangi bir yan etkisinin olduğu görülmemiştir. Ancak saç bakımında kullanılan procapilin saç derisinde kızarıklığa neden olduğu tespit edilmiştir. Birçok saç bakım ürününde de bu yan etkinin olduğunu hatırlatan uzmanlar, alerji yapması durumunda diğer ürünlerde olduğu gibi procapil içeren ürünlerin kullanılmasının da kesilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmaktadır.

Neden procapil kullanmalıyız?

İçerisinde Biotinil Tripeptid, Oleanoic Asit ve Apigenin barındıran Procapil, DHT hormonunu baskılayarak bölgesel saç dökülmelerine karşın etkili bir çözüm sunar. Minoksidile ve finasterid içeren ürünleri kullananlarda kalp çarpıntısı olduğu tespit edilen bir durumdur. Ancak buna karşın procapil içeren ürünlerde bu sorun ile karşılaşılmamış ve etkilerinin daha fazla olduğu tespit edilmiştir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.