Rahatlatıcı Etkisiyle Bilinen Portakal Yağının Faydaları

Vücut sağlığından saç ve cilt sağlığına kadar birçok alanda etkili olan portakal yağının faydaları nelerdir? İşte portakal yağının tüm faydaları.
Rahatlatıcı Etkisiyle Bilinen Portakal Yağının Faydaları

C vitamini bakımından oldukça zengin olan portakal yağı, birçok alanda vücudumuza fayda sağlamaktadır. Hoş kokusu sayesinde sıkça tercih edilen bitkisel yağların başında gelen portakal yağı vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Peki portakal yağının insan sağılığına olan etkileri nelerdir?

 Portakal Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydalarıEtkisi
1Rahatlatıcı Etkisi VardırSakinleştirir
2Ağrıları AzaltırAğrılarınız Hafifler
3İltihap Tedavisinde KullanılırHastalıkta Yardımcıdır
4Detoks Etkisi SağlarZayıflatır
5Cildi PürüzsüzleştirirCildi Besler
6Saçlara Nem KatarSaçlarınıza Parlaklık Katar

İşte portakal yağının tüm faydaları...

1. Rahatlatıcı Etkisi Vardır

portakal yağının faydaları

Antidepresan ve rahatlatıcı özelliği olan portakal yağı, sağladığı faydaları ile sıkça tercih edilmektedir. Salgıladığı hoş koku ile rahatlatıcı etkiye sahip olan portakal yağı, oda kokuları ve spreylerinin içeriğinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Yapılan araştırmalarda portakal yağının oda kokusu olarak kullanıldığı ortamlarda insanların daha az stresli ve yüksek moralli oldukları gözlemlenmiştir. Rahatlatıcı etkisiyle strese karşı etkili bir koruma sağlayan portakal yağı ruh sağlığı açısından da oldukça faydalıdır.

2. Ağrıları Azaltır

portakal yağının faydaları

Birçok hastalığa karşı etkili koruma ve direnç sağlayan portakal yağı, ağrıya neden olan birçok hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır. Romatizma, kas ağrıları, spazmlar ve çeşitli ağrılı hastalıkların tedavisinde oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Gerek kokusu gerekse içeriği ile spazmların en aza indirilmesine yardımcı olur.

3. İltihap Tedavisinde Kullanılır

portakal yağının faydaları

Portakal yağının bir diğer faydası ise iltihap tedavisinde sıkça kullanılmasıdır. Çeşitli enfeksiyon hastalıkları ve ilaç kullanımdan doğan yan etkileri nedeniyle oluşan iltihabın en aza indirilmesini sağlar. Kan dolaşımını hızlandırarak da doku şişmesinin önüne geçer.

4. Detoks Etkisi Sağlar

portakal yağının faydaları

Antiseptik özelliği ile mikrop ve bakterilere karşı etkili bir tedavi imkanı sunan portakal yağı, idrar yolu ile vücuttaki zararlı toksinlerin atılımını sağlar. Bir nevi detoks etkisi sağlayan portakal yağı vücut sağlığı açısından oldukça önemli yağlar arasındadır.

5. Cildi Pürüzsüzleştirir

portakal yağının faydaları

Birçok kozmetik bakım ürünlerinin içeriğinde bulunan portakal yağı, cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Cildin daha parlak, bakımlı ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Yaşlanma karşıtı olan portakal yağı, cildin kırışmasını önler ve doğal bir parlaklık oluşturur.

Çeşitli cilt problemlerine karşı etkin bir koruma sağlayan portakal yağı, tahriş olmuş ciltlerin daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Aynı zamanda akne tedavisinde de etkili bir tedavi sağlayan portakal yağı, akne oluşumunu engeller.

6. Saçlara Nem Katar

portakal yağının faydaları

Portakal yağı, saç ve saç derisi açısından oldukça önemlidir. Kurumuş ve yıpranmış saçların daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayan portakal yağı aynı zamanda saçlara nem katar. İçeriğindeki zengin C vitamini ile saç, saç derisi ve saç köklerini besleyerek kısa sürede sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Saçınıza uygulayacağınız portakal yağını zeytinyağı ile inceltip kullanmanız tavsiye edilmektedir. Zeytinyağı ile incelttiğiniz portakal yağını saçlarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Portakal Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiSaçları Besler10/9.9
2Arifoğlu Portakal YağıCildi Pürüzsüzleştirir10/9.7
3Pure Line Duş JeliFerahlatıcı10/9.6
4Defne Nuka Organik Portakal YağıCildi Besler10/9.8
5Doğadan Portakal ÇayıHastalıklara İyi Gelir10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Portakal
Yağlı Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Portakal Yağı İçeren Ürünler

Portakal yağının faydalarından detaylıca bahsettik. Şimdi ise içerisinde portakal yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte portakal yağı içeren en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

portakal yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içerisinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran Diamond Hair'in saç bakım setiyle başlıyoruz. İçerisindeki bu özler sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede saçların daha dolgun ve parlak yapıya kavuşmasını sağlıyor.

Formülünde bulunan yoğun keratin proteini sayesinde yıpranan saçların onarımını yapan şampuan aynı zamanda saç derisine nüfuz ederek ferahlamasını sağlıyor. Bu sayede kepek oluşumu önleniyor.

Son olarak bu ürünün içerisindeki serumu kullanarak saçınızın uzama hızını arttırabileceğinizi ve yeni kök oluşumuna destek olabileceğinizi söyleyelim.

2. Arifoğlu Portakal Yağı

portakal yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Portakal Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli bir bitkisel yağ üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. C vitamini bakımından zengin olan ürün, bu sayede cildin veya vücudun tüm ihtiyacını karşılıyor.

Diğer sabit yağlarla incelterek kullanabileceğiniz bu yağ sayesinde daha yumuşak bir cilde kavuşacaksınız. Ayrıca tamamen bitkisel içeriğe sahip olan bu ürünün herhangi bir katkı maddesi içermediğini söyleyelim.

3. Pure Line Duş Jeli

portakal yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Pure Line
Duş Jeli
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Pure Line markasının duş jeliyle devam ediyoruz. İçerisindeki portakal ve buğday özleri sayesinde doğanın tazeliğini cildinize katan ürün, bu sayede günün tüm tresini üzerinizden alıyor.

Cildinizi özenle temizlerken gün boyu kalıcı ferahlık ve hoş koku katan duş jeli az kullanımda bile etki ediyor. Son olarak bu ürünün alkol ve paraben gibi sağlığa zararlı maddeleri içermediğini söyleyelim.

4. Defne Nuka Organik Portakal Yağı

portakal yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Defne
Portakal Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Bol miktarda C vitamini içermesi sayesinde tüm ihtiyacınızı karşılayacak olan bu portakal yağı, ilk kullanımdan itibaren daha sakin bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Duş jelinizin veya şampuanınızı içinize katıp kullanabileceğiniz gibi masaj yağlarınızda da kullanabileceğiniz ürün, oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ayrıca deri tazeleyici etkisi sayesinde daha sıkı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olan bitkisel yağın iştah açıcı bir etkisi olduğunu belirtelim.

5. Doğadan Portakal Çayı

portakal yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Doğadan
Portakal Çiçeği
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Doğadan markasının portakal aromalı çayıyla bitiriyoruz. Beyaz çay, portakal kabuğu ve portakalın bir araya getirilmesiyle elde edilen bu çay, sakinleştirici etkisiyle biliyor. İlk yudumda bile tüm gerginliği üzerinizden alan ürün, oldukça güzel olan tadı sayesinde çok beğeniliyor.

Ferahlatıcı etkisi sayesinde gribal enfeksiyonlara karşı etkili olan ürün, bu sayede kışın en büyük destekçimiz oluyor. Son olarak bu bitki çayının herhangi bir katkı maddesi içermediğini belirtelim.

Portakal yağı cilde nasıl uygulanır?

Portakal yağının birden fazla kullanma yöntemi vardır. Portakal yağını cilde uygulamak için cilt maskelerinin içerisine damlatılması ve bu şekilde kullanılması tavsiye edilir. Direkt olarak cilde temas ettirildiğinde bazı problemler ortaya çıkabilir.

Portakal yağı cilde iyi gelir mi?

Portakal yağı C vitamini deposu olan portakalın kabuğunun ve çiçeklerinin yağını içerisinde barındırdığı için oldukça etkilidir. Cilt bakımında kullanabilecek en etkili yağlardan birisidir. Kullanılmadan önce dikkatli olunması gerekir.

Portakal yağı kırışıklıklara iyi gelir mi?

Portakal yağı ciltte oluşan kırışıklıkları, ince çizgileri, akneli bölgeleri, şişlikleri, sivilceleri ve kızarıklıkları onarabilmektedir. Bunun yanında portakal yağı ciltte kan akışını sağladığı için cildin canlanmasına yardımcı olur.

Portakal yağı tüylenme yapar mı?

Portakal yağı cilde veya yüze sürüldüğü andan itibaren tüylenmeye neden olan yağlar arasında yer almamaktadır. Portakal yağını kullanmak yüzünüzde tüylenmeye neden olmayacaktır. 

Portakal yağı selülit için nasıl kullanılır?

Selülitli bölgelere uygulanan portakal yağı masajı bir süre sonra etkisini gösterir. Ufak darbeler çizerek yukarıdan aşağıya doğru masaj hareketleri yapılır. Bu masaj ne kadar sık tekrarlanırsa selülit o kadar çabuk kaybolur.

Portakal yağı nerelerde kullanılır?

Portakal yağı sabunlar, kremler, losyonlar, deodorantlar, kozmetikler, cilt bakım ürünleri üretiminde kullanılmaktadır. Doğal anti-septik özelliği ile dikkat çeken portakal yağı temizlik ürünlerinde de vardır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum