Porsche Elektrikli Aracını Tanıttı

Dünyanın en büyük spor araba üreticilerinden biri olan Porsche elektrikli aracını tanıttı.
Porsche Elektrikli Aracını Tanıttı

Alman otomobil devi Porsche elektrikli araç akımına sonunda katıldı. Spor otomobilleri ve performansıyla konuşulan firma elektrikli araç üzerinde çalıştıklarını açıkladı ve prototipini tanıttı.

Son yıllarda yapılan çalışmalar fosil yakıt kullanan araçların dünya doğasına son derece zarar verdiğini gösterdi. Doğanın daha fazla kirlenmemesi için kolları sıvayan mühendisler ortaya hibrit araçları çıkarttı.

 Porsche Mission E

Elektrikli araç sektörünün şu an bir numarası olan Tesla Motors, yaptığı ve geliştirdiği elektrikli araç sistemleriyle adeta diğer firmaları da piyasaya çekti. Bu firmaların en sonu da ünlü Alman marka Porsche oldu.

Yeni aracına Mission E adını veren firma tanıttığı prototiple dikkatleri üzerine çekti. Spor ve sürat arabaları üreten Porsche elektrikli arabada da aynı performansı göstermiş gibi görünüyor. Dört kapı şeklinde yapılan araç spor hatlarıyla göze çarpıyor. Tasarımı son derece beğenilen araç hybrid yakıt sistemi ile çalışıyor.

 Porsche Mission E

Elektrikli olmasına rağmen araç 600 beygir güç üretebiliyor ve 100 kilometre hıza 3.5 saniyenin altında bir sürede çıkabiliyor. Araç tam şarj halindeyken 500 km yol yapabiliyor. Aynı zamanda sadece 15 dakikalık şarj ile deposunun %80’ini doldurabiliyor.

Motor özellikleri gibi iç paneli ve gösterge kısımları da elektronik olan cihaz içerisinde neredeyse her şey otomatik olarak karşımıza çıkıyor. Böylece Porsche son aracında kullanıcı kolaylığını ön plana çıkartıyor.

 Porsche Mission E

Şu an sadece konsept araç olarak karşımıza çıkan aracın satışına ne zaman başlanacağı ise bilinmiyor. Görünüşü ve sahip olduğu özellikler ile çok sevilen araç için büyük ihtimalle seri üretime geçilecektir ancak bunun yaklaşık 2019 yılını bulması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.