Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian cinsi köpeklerin bakımı, karakterleri ve kişilik özellikleri hakkında detaylı bilgiler. Fiziksel nitelikleri ve eğitimi hakkında detaylar.
Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian cinsi köpekler süs köpekleri ırkındandır. Bu köpek Spitz cinsi köpek ailesinin de en küçük üyesi olarak tanınmaktadır. Oldukça küçük bir köpek ırkı olan Pomeranian Boo cinsi köpekler sadece 3 ile 6 kilo arasında olabilmektedir.

Bu köpek cinsi ismini ise Almanya’nın Pomerania eyaletinden almaktadır. Özellikle televizyon şovları ve ünlüler sayesinde bilinen ırklardan biri haline gelmiştir.

Pomeranian Boo cinsi köpekler kendine karakteristik ve fiziksel özellikleri ile dikkat çekmektedir. Hem oldukça sevimli hem de bir o kadar haylaz ve hareketli olan Pomeranian Boo köpek cinsi zekası ile de ön plana çıkmaktadır.

Pomeranian Boo özellikleri ile ön planda olan, küçük olmalarına karşın en cesur ve atılgan köpek türü olarak tanınmaktadır.

Çok meraklı ve bir o kadar da uyanık bir karaktere sahip oldukları için sahiplerini her geçen gün biraz daha şaşırtabilirler. Evde köpek beslemek isteyenlerin son dönemlerde sık tercih ettiği sosyal hayvanlardır.

Pomeranian Boo bakımı konusunda çok dikkatli olunmalıdır. Yavruluk döneminde iken itaat eğitimleri verilmesi daha konforlu bir şekilde yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Pomeranian Kişilik & Karakter Özellikleri

Pomeranian köpek cinsi sahiplenmek istiyorsanız karakterini ve kişilik özelliklerini öğrenmelisiniz. Pomeranian Boo köpekler diğer köpek ırkları ile çok sıcak bir ilişki kurma konusunda yetenekli değillerdir.

Ancak insanlar ile daha iyi anlaştıklarını söyleyebiliriz. Özellikle büyük ırk köpeklere karşı sürekli olarak bir havlama eğilimi gösterdikleri bilinmektedir.

Yaşadıkları yer ve sahipleri dışındaki yabancı insanlara karşı da biraz mesafelidir.

Pomeranian Boo diğer süs köpeklerinden biraz daha farklı bir karaktere sahiptir. Tam anlamı ile ilgi bağımlısı şeklinde anlatılan bu köpek cinsi en aktif köpek ırkları içerisinde yer alır.

Sürekli ilgi ve oyun isteyen Pomeranian Boo köpekler yakın ilişkiler kurabilir.

Pomeranian Boo köpekler en zeki köpek cinsleri içerisinde gösterilmektedir. Bunun için de eğitim açısından herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Ancak küçük bir ırk oldukları için koruma içgüdüleri diğer köpeklere oranla biraz daha zayıftır. Pomeranian köpeklerin sahiplerinden tek istedikleri şey ilgi ve sevgidir.

Pomeranian Boo Tarih

Pomeranian köpek cinsleri Pomeranyalı köpekler olarak da bilinmektedir. Ayrıca Poom, Boo ve Pompom gibi isimler ile de tanınmaktadırlar.

Pomeranian atalarının Pomeranya bölgesin de yer alan Spitz süs köpeklerinden oldukları söylenmektedir. Hem Alman Spitz hem de Wolfspitz köpek ırklarının melezlenmesi sonucundan üretilmişlerdir.

Cüce Spitz olarak da anılan Pomeranian Boo köpekler küçük olmalarına karşı oldukça sağlıklı ve sağlam bir vücut yapısına sahiptir. Pomeranian Boo özellikleri ve tarihine bakıldığında ilk olarak 1900’lü yıllarda popüler oldukları görülmektedir.

İlk olarak İtalya’da popülerlik kazanan Pomeranian Boo köpekler 1911 yılında ise Amerika’da tanınmıştır. Günümüzde ise tüm dünya genelinde en çok beslenen süs köpeği cinsi olarak tercih edilmektedir.

1900 ve 1930’lu yıllarda özellikle dünya genelinde popülerlikleri artmaya başlamıştır. Pomeranian Boo cinsi köpeklerin biraz küçük bir ırk olması için İngiliz köpek yetiştiricileri tarafından bazı çalışmalar da yapılmıştır.

Küçük ırk köpek için standart bir çaba gösterildiği bilinmektedir. Bu süreç sonunda da Pomeranian köpeklerin farklı renklerde üretildiği ortaya çıkmıştır.

Pomeranian Fiziksel Nitelikler

Pomeranian köpeklerin minik vücut yapıları ilk olarak dikkat çeken özelliklerindendir. Oldukça sağlıklı olmalarına karşın çok küçük olduklarından Pomeranian Boo bakımı için gerekli özenin gösterilmesi gerekir.

  • Pomeranian Boo köpekler genellikle yumuşacık ve yoğun tüyleri ile dikkat çekerler.
  • Krem, turuncu veya kahverengi tüy renklerine sahip olabilirler.
  • Pamuk gibi duran tüyleri bu köpekleri oldukça sevimli yapmaktadır.
  • En fazla 30 cm yükseklikte olabilen Pomeranian köpekler ise 3 kilogramağırlıkta olurlar.
  • Gözleri oldukça koyu renk ve badem şeklindedir.
  • Burunları ise yine koyu renk olduğu gibi bazen kürkleri ile de aynı tonda olabilir.
  • Pomeranian Boo köpeklerin kulakları oldukça dik ve kafasına gömülü şekildedir.
  • Kürkü çift katmanlı olsa da sıcaktan ve soğuktan çok çabuk bir şekilde etkilenebilir.
  • Vücuduna göre çok küçük bir kuyruk yapısı vardır. Kuyruğu kıvrık ve kürkünün içine gömülü şekildedir.

Pomeranian Boo fiyatları genellikle köpeğin cinsiyetine ve yaşına göre farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca bu cins köpeklerin tüy renkleri de fiyatlara etki edebilen en önemli değişkenlerdendir.

Pomeranian Bakımı

Pomeranian köpeklerin tüy bakımına her zaman öncelik verilmelidir. Oldukça küçük bir yapıları olduğu için ev dışında beslenmeleri Pomeranian Boo köpek cinsi için uygun olmayacaktır.

Pomeranian Boo bakımı için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Pomeranian Boo bakımı için haftada en az 2 kez tüylerinin taranması yeterli olacaktır. Ancak tüylerini tararken kafasından başlayarak arkaya doğru fırçalama işlemi yapmaya özen göstermelisiniz.
  • Pomeranian Boo özellikleri gereği bazen kürkünde kötü bir koku meydana gelebilir. Bunun önüne geçmek için ise bebek pudralarını kullanabilirsiniz.
  • Pudrayı kürküne döküp birkaç dakika sonra fırçalama işlemi yapmanız kötü kokunun gitmesi için yeterli olacaktır.
  • Pomeranian Boo bakımı içerisinde en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de diş bakımıdır. Haftada en az 2 kez dişlerin uygun ürünler ile fırçalamalı ve temizlemelisiniz.
  • Tırnak kesimini düzenli olarak yapmalısınız. Ayda bir kez veya uzamaya bağlı şekilde 2 kez olacak şekilde tırnaklarını kesmelisiniz.
  • Pomeranian Boo köpeklerin en az 4 ile 6 haftalık süre içerisinde banyo yapması yeterli olacaktır.
  • Tüy dökme mevsiminde biraz daha yoğun tüy dökebilirler. Bu mevsimde tüylerini daha sık tarayabilirsiniz.

Pomeranian Boo fiyatları köpeğin sağlık durumu ile de yakından ilgilidir.

Pomeranian Eğitimi

Pomeranian köpekler her zaman zekaları ile ön planda olan cinslerdendir. Çok akıllı ancak bir o kadar da kurnaz bir yapıya sahip olan Pomeranian Boo köpeklerin eğitimi çok ciddiye alınmalıdır.

Eğer yavru döneminden itibaren uygun şekilde köpeğinizi eğitmezseniz sözünüzü dinlemeyebilir.

Ev içerisinde girilmemesi gereken alanlar için ödül mamalarını kullanabilirsiniz.

Pomeranian Boo oyuna ilgili olduğu için eğitimlerini daha kolaydır.

Pomeranian Boo bakımı ve eğitimlerinin erken yaşlarda başlaması oldukça önemlidir. Oldukça hareketli bir köpek cinsi oldukları için tasmaya alıştırılması da gerekir.

Çağrıldığı zaman hemen gelmesi veya durmasını istediğinizde durması için itaat eğitimlerini çok sıkı tutmalısınız.

Pomeranian Boo özellikleri ve zekaları ile çok özel bir ırktır. Ancak çok uyanıktırlar. Eğitimlerinize ara vermeden ve tutarlı bir şekilde devam etmelisiniz.

Pomeranian köpek eğitimi sırasında övmeniz ve ödüllendirmeniz pozitif davranışlarını benimsetecektir.

Dikkati çabuk dağılan Pomeranian Boo köpeklerin odaklanma sorununu ihmal etmemelisiniz. Pomeranian Boo bakımı ve eğitimi sırasında dikkatli olunmasında yarar olacaktır.

Çok küçük ve hassas bir yapıya sahip oldukları için eğitim sırasında zarar görebilirler. Çok sert hareketlerden veya dışarı eğitimlerinden uzak durmanızda yarar olacaktır.

Pomeranian Boo Resimleri

Pomeranian cinsi köpeklerin resimlerinde de en dikkat çeken yer tilki suratlarıdır. Irk olarak da bu görünümleri ile kendilerini ayrıt edebilmektedirler.

Pomeranian boo

En küçük köpek ırkı içerisinde yer alan Pomeranian Boo köpekler sevimli halleri ile sizlerin de en yakın arkadaşı olacaktır.

Tıpkı bir bebek gibi görünüme sahip olan bu sevimli tüylü köpekler evinizin neşesi olmaya adaydır.

Pomeranian

Pomeranian Boo resimlerinde de görüldüğü üzere genellikle kızıl kahve tonları daha ağır basmaktadır. Güzel gözleri ise sizi etkisi altına alacak şekilde iri ve çok parlaktır.

Görenleri kendisine hayran bırakan Pomeranian Boo köpeğiniz vazgeçilmeniz olacaktır.

Pomeranian

Her baktığınızda sanki gülümsüyor gibi duran görünümü sizin de içinizi ısıtacak. Özellikle peluş bir oyuncağı andıran tüy yapısı ile çok etkileyici bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Pomeranian Boo cinsi köpeğiniz ile çok hareketli bir yaşamı paylaşabilirsiniz.

Pomeranian

Pomeranian Eğitimi

Pomeranian ile 8 haftayı doldurduktan sonra tuvalet eğitimine başlayabilirsiniz. Bu süreci çok geciktirmemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Yaşam alanı içerisinde uygun bir tuvalet yeri belirleyerek köpeğiniz takip etmelisiniz. Her tuvaleti geldiğinde bu noktaya götürerek Pomeranian Boo köpeğinizin buraya alışmasını sağlayabilirsiniz.

Pomeranian Boo bakımı ve eğimi için çok iyi bir gözlemci olmanızda yarar olacaktır.  Pomeranian Boo köpeklerin eğitimi sırasında kesinlikle ceza sisteminin kullanmamalısınız.

Temel komut ve itaat eğitimler için bu cins köpekler oldukça açıktır. Pomeranian Boo özellikleri gereği bazen yabancılara karşı sert davranışlar sergileyebilmektedir. Yavru döneminden sonra uygun şekilde vereceğiniz sosyalleşme eğitimi ile bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Farklı bir evcil hayvanınız daha varsa sosyalleşme eğitimi alması gerektiğini bilmenizde yarar olacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Pomeranian Cinsinin Ortalama Boyutu Nedir?

Pomeranian cinsi köpekler dünyanın en küçük köpek ırkı olarak bilinmektedir. Yetişkin bir Pomeranian Boo köpeğin boyu ise ortalama olarak 20 ile 30 cm uzunluğundadır. Ayrıca yetişkin Pomeranian Boo köpekler 3 ile 6 kilogram arasında olabilir.

Pomeranian Köpekleri Ne Kadar Yaşar?

Süs köpeği cinsi olan Pomeranian köpekler ortalama olarak 12 ile 16 yıl kadar yaşayabilmektedir. Köpeğinizin bakımına ve sağlığına dikkat ederek bu süreyi uzatabilirsiniz.

Pomeranian Boo Nasıl Bir Türdür?

Pomeranian köpekler süs köpeği cinsidir. Çok küçük bir köpek cinsi olmasına karşın oldukça hareketli ve haylazlardır. Ayrıca bakımı açısından sizleri kesinlikle zorlamaz. Sadece tüy bakımına dikkat edilmelidir.

Pomeranian köpekler hakkında tüm merak edilen bilgilere sizlerle paylaştığımız yazımızdan ulaşabilirsiniz. Dünya'nın en popüler süs köpeği cinsi olan Pomeranian Boo köpekler evinize neşe getirecek ve sizin de en yakın dostunuz olacak.

Sevimli dostunuzun daha iyi şartlar altında ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için bakımına çok dikkat etmelisiniz. Ayrıca Pomeranian ile ilgili dikkat etmeniz gereken noktaları içeriğimizde bulabilirsiniz.

Pomeranian Boo cinsi her köpeğin kendine has karakteristik özellikleri olduğun unutmamalısınız.

Pomeranian cinsi köpeğinizin sahip olarak ona sevgi dolu bir yaşam hediye edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.