Plüton'dan Dünya'ya İlk Mesaj

Uzayın bilinmezliklerini çözmeye çalışan Nasa, Plüton gezegenine en yakın uçuşu gerçekleştirdi.
Plüton'dan Dünya'ya İlk Mesaj

Nasa, 9 yıldır aktif olarak çalışan New Horizons uzay aracıyla bir ilki yaşadı. Yolculuğunu başarıyla tamamlayan New Horizons dünya tarihinde bir ilke imza attı ve Plüton gezegenine en yakın uçuşu gerçekleştirdi. Gezegene 12.000 km yaklaşabilen araç Plüton’a dair ilk görüntüyü de Nasa üssüne ulaştırdı.

Plüton

Plüton, Dünya’ya yaklaşık olarak 5 milyar km uzaklıkta yer alıyor ve  New Horizons uzay aracı, bir yolcu uçağından yaklaşık 100 kat daha hızlı ilerleyerek 9 yıllık uçuş sonunda 3 milyar mil yol kat etti. Bu nedenle tarihi bir anı temsil ediyor. Göndereceği fotoğraflar ile uzun zamandır devam eden Nasa’nın  “9 Gezegen Ön Keşfi” programı da tamamlanmış olacak. Bu da uzayın keşfi için şimdiye kadarki en büyük adım kabul ediliyor.

New Horizons

New Horizons gezegeni inceleme sırasında Plüton’a ait 5 uyduyu da inceleyecek ve onlarla ilgili de bilgiler gönderecek.

Nasa Twitter Hesabı

Nasa, uzay aracının ilk gönderdiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı. Plüton’un üzerinde beliren kalp şekline atıfta bulunarak paylaşımın notunda “Plüton’u Seviyorum” ifadesi yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.