Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Düşürülür?

Uygun fiyatlara sağlık sigortası nasıl yapılır? Özel sağlık sigortası primleri neye göre belirlenir? Bu yazımda sizlere belli kriterleri sunarak prim ödemelerinizi nasıl aşağılara çekebileceğinizi anlatacağım.
Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Düşürülür?

Özel Sağlık Sigortası Fiyatlandırma

Sağlık sigortası poliçelerinin prim hesaplamaları yapılırken; poliçenizin teminatlarına, anlaşmalı kurum ağı ile birlikte sigortalı adayının sağlık tarihçesi, yaşı, cinsiyeti gibi etkenler poliçe primlerinin hesaplanmasında rol oynayan önemli faktörlerdir.

Poliçe primleri hesaplanırken dikkate alınan kriterler

  • Poliçenin Teminatları

(Poliçenin teminatları doğrudan primi etkiler. Yatarak tedavi teminatları, yatarak+ayakta tedavi teminatları, katılım payı oranları vb. )

  • Anlaşmalı Kurum Ağı

(Sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu kurumlar içerisinden sigortalı kendi ihtiyacı doğrultusunda network ağı oluşturur. Örneğin Amerikan Hastahane'lerini kullanmıyorsanız seçeceğiniz network ağını buna göre belirlerseniz poliçe priminizi daha aşağılara çekebilirsiniz.)

  • Sigorta Şirketinizin Portföyü

(Sigorta şirketleri prim hesaplaması yaparken, tazminat oranlarını da göz önünde bulundurur. Büyük portföylü şirketlerdeki tazminatların havuz sistemindeki diğer adaylara dağılacağını düşündüğümüzde portföyü büyük olan şirketlerdeki artışlar, küçük portföylü şirketlere göre daha az oranda artış gösterir.

  • Sigortalı adaylarının geçmişten gelen sağlık ya da var olan riskleri ile ilgili kapsam dışı bırakma ya da ek prim alma.

(Sigortalı adayının sigortalanmadan önce kolesterolü var ise eğer sigorta şirketi ek prim karşılığında sigortalayabilir)

  • Sigortalı Adayının Yaşadığı Şehir

(Sigortalı adayının yaşadığı şehirdeki hastane fiyatlandırması poliçe primlerine de dolaylı olarak yansır)

  • Sigortalı Adayının Yaşı

(Yeni doğmuş bir bebek ile 20 yaşındaki bir yetişkin gencin hastalık riskleri farklı olduğundan dolayı sigorta şirketleri de aktüeryal hesaplamalarını yaparken bunun gibi çeşitli kriterleri göz önünde bulundururlar.)

  • Sigortalı Adayının Cinsiyeti

(Yapılan araştırmalar sonucunda kadınların, erkeklere göre daha sık hastaneye gittikleri ve metabolizmaları gereği vücut dirençleri daha hassas olduğu için prim hesaplaması yapılırken aynı yaş grubu kadın ve erkekte, kadınların primi daha yüksek hesaplanmaktadır.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum