Araçlarda Klima Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken 5 Püf Nokta

Her bir modelin kendi soğutma sistemini geliştirmek üç yıl sürüyor. Bazen insanlar klima kullanırken çeşitli hatalar yapabiliyor. Bende sizler için araçlarda klima kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri derledim.
Araçlarda Klima Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken 5 Püf Nokta

Araçlarda Klima Kullanmanın Püf Noktaları

Her bir modelin kendi soğutma sistemini geliştirmek üç yıl sürüyor. Bu süre boyunca havalandırma kanallarının ve menfezlerinin geometrisi 3D olarak analiz ediliyor ve otomobilin içinde havanın dolaşım yönünü saptamak için sanal ortamda simülasyonlar uygulanıyor. Yine de insanlar klimaları kullanırken hata yapabiliyor. Şimdi gelin beraber klima kullanırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor bakalım.

1. Klimayı Hemen En Yüksek Derecede Çalıştırmayın

Yaz aylarında açıkta park edilmiş bir otomobilin kabin sıcaklığı 60 dereceye kadar çıkabiliyor. Birkaç kolay adımda bu sıcaklığı yaklaşık yarım saat içerisinde 25 dereceye kadar düşürmek mümkün. En sık yapılan hatalardan biri klimayı en yüksek güçte çalıştırmak. Mühendislerin ilk önerisi "Klimayı açmadan önce bir dakika için kapıları ve camları açmak." Bu basit işlem sayesinde "içerideki sıcaklığı doğal yolla düşürebilirsiniz." Havalandırdıktan sonra otomobilinize binebilir, kapılarınızı kapatıp klimanızı açabilirsiniz.

2. Hava Devirdaimi Modunu Açık Bırakmayın

En sık yapılan hatalardan bir diğeri. Çünkü bu mod açık kaldığında "camlar buğulanıyor." Uzmanlar bunun yerine Otomatik modu etkinleştirerek "hava akışının daha kontrollü ve verimli bir şekilde sağlanabileceğini" söylemektedir.

3. Sabah Serin Olsa da Klimayı Çalıştırın

Dünyanın neresinde olduğunuza bağlı olarak yaz aylarında bazı sabahlar serin olabiliyor. Yine de "ısıyı yüksek bir dereceye ayarlayacak da olsanız klimayı açarak" dışarıdaki hava yavaş yavaş ısınmaya başladığında camların buğulanmasını önleyebilirsiniz.

4. Havalandırma Menfezlerini Doğru Yöne Doğrultmak

Yazın yolcuların en çok kullandığı iki cümle, "Klimayı biraz daha açar mısın? Hiç soğuk gelmiyor" gibi sorular oluyor. Bazı uzmanlara göre çoğu zaman "sorun sıcaklıktan değil, otomobilin içindeki hava akışının yönünden dolayı oluyor." Hava akışının otomobil içinde eşit bir şekilde dağılmasını sağlamak için "menfezler doğrudan insanların yüzüne değil, yukarı doğrultulmalı." Bu sayede "hava otomobilin içinde dolaşım sağlıyor ve her bir yolcuya eşit bir şekilde hava gidiyor."

5. Düzenli Bakım Yaptırın

Nasıl ki motor yağına, tekerleklere ve fren hidrolik yağına bakım yapılması gerekiyorsa, otomobillerde bulunan klimalarında belirli bir bakıma ihtiyacı oluyor. Uzmanlar "düşük hava akışını ve kötü hava kalitesini önlemek için" her 15.000 kilometrede bir polen filtresinin değiştirilmesini öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.