Osman Sonant Kimdir

Leyla ile Mecnun isimli dizide canlandırdığı Yavuz Hırsız rolüyle dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu Osman Sonant, 1 Mart 1979’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Osman Sonant Kimdir

Osman Sonant Biyografisi

Oyunculuk eğitimi almaya Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda başlayan Osman Sonant, daha sonra Ortaoyuncular Nöbetçi Tiyatro’da görev almaya başladı. Sonant, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. 2009’da yönetmenliğini Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı Pandora’nın Kutusu isimli filmde sergilediği performansı ile Altın Koza ödülünü kazandı.

Kamera karşısına ilk kez Kurtlar Vadisi Irak isimli film ile geçti. Filmde Amerikalı çavuşu canlandırdı. Daha sonra ise Pandora’nın Kutusu isimli filmde Mehmet karakterini canlandırdı. Film anneleri kaybolan ayrı dünyalarda farklı hayatlar yaşayan 3 kardeşin yıllar sonra annelerini bulmak için bir araya gelmelerini anlatıyor. Arama çalışmaları sırasında ailenin konuşulmamak üzere üstü kapatılmış sırları konuşulmaya başlar. Filmin başrollerinde Onur Ünsal, Derya Alabora ve Osman Sonant yer aldı.

Osman Sonant, 2010’da İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsmında çekilen Ustalar, Alimler ve Sultanlar isimli filmde Fatih Sultan Mehmet’i canlandırdı. Film Osmanlı padişahlarını onlara rehberlik eden alimleri ve orduları anlatıyor. Filmde Osman Sonant, Erdinç Gülener, Sabri Arafatoğlu, Numan Çakır, Sedat Mert gibi oyuncular yer aldı. 2011’de ise Leyla ile Mecnun isimli dizide Yavuz Hırsız rolü ile kamera karşısına geçti. Canlandırdığı karakter ile popülerliği artan Sonant, dizide 3 sezon boyunca rol aldı. Yıllar önce aynı hastanede aynı saatlerde doğan ve yer olmadığı için yan yana yatırılan Leyla ile Mecnun yıllar sonra tekrar yan yana gelirler ve macera başlar. Sevilen dizinin başrollerinde ise Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt, Osman Sonant ve Köksal Engür yer aldı.

Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı İtirazım Var isimli filmde Cihan karakterini canlandırdı. Film imamlık yaptığı camide cemaatten biri vurulunca dedektif gibi iz sürmeye ve gerçekleri öğrenmeye çallışan Selman Bulut’un yaşadıklarının anlatıldığı filmde, Serkan Keskin, Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan, Umut Kurt ve Özgür Çevik yer aldı. Sonant, anne ve babaları öldükten sonra hayat mücadelelerini kendi başlarına vermek zorunda kalan 5 kardeşin hikayesinin anlatıldığı Beş Kardeş isimli dizide Orhan karakterini canlandırdı. Dizide aynı zamanda Serkan Keskin, Fatih Artman, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak ve Nihal Yalçın yer aldı.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler

  • Beş Kardeş -2015
  • Ben de Özledim  - 2013
  • Leyla ile Mecnun -2011-2012-2013
  • Türk Malı  - 2010
  • Ustalar, Alimler ve Sultanlar - 2010
  • Yangın Var  - 2011
  • Pandora'nın Kutusu - 2008
  • Kurtlar Vadisi Irak - 2006
  • İtirazım Var  - 2014

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.