Opel Zafira 2017 Ön İnceleme

Opel, MPV sınıfında yer alan ve geniş aileler için tasarladığı Zafira modelini baştan aşağı yeniledi. Yeni tasarım dilinin kullanıldığı araç, teknolojik olarak da birçok yenilikle donatıldı. Aracın diğer detayları ve ayrıntılar bu haberimizde...
Opel Zafira 2017 Ön İnceleme

SPORTİF GÖRÜNÜMLÜ AİLE ARACI

Zafira modeli ilk kez üretildiği yıl olan 1999' dan bu yana 2.5 milyon adedin üzerinde satış gerçekleştirerek MPV segmentinde iddialı bir model olduğunu kanıtladı. Ülkemizde genel olarak tercih edilmeyen segment olan ve aile arabası olarak değerlendirilen kategoriye farklı tarzıyla hareket getirecek Yeni Zafira, sunduğu özellikler ile de Türk müşteriyi kendisine çekecek.

Tasarımıyla sportif bir aracı andırırken, 7 koltuklu kapasitesiyle geniş ailelere hitap eden araç, teknolojik yenilikleri de bünyesinde barındırıyor. Opel' in yeni tasarım diliyle şekillendirilen ve geniş bir iç mekan kapasitesi sunan model, konfor anlamında da bir dizi yenilik içeriyor. 2017 Opel Zafira' nın detaylarına yakından bakıyoruz.

 

YENİLENEN TASARIM DİLİ

Aracın ön tasarımına bakıldığı zaman ilk andan itibaren Yeni Astra ile olan benzerliği göze çarpıyor. Opel, Yeni Astra ile geliştirdiği ve ödül kazandığı bu tasarım dilini, yenilediği modellerin genelinde kullanacağını gösteriyor. Ön tarafta en çok dikkat çeken şey, şüphesiz farlar oluyor. Tamamen led teknolojili bu farlar, bu segmentte ilk kez kullanılıyor.

Opel tarafından geliştirilen Full Led Adaptif Farlar (AFL LED), direksiyonun yönüne göre açısını değiştirebiliyor. Ayrıca yolu algılayan akıllı sensörleriyle otomatik uzun/kısa ayarı yapabiliyor. Bunu yaparken önünüzde giden araba ya da karşıdan gelen araba var mı yok mu fark edebiliyor ve hızınıza göre ışıkların yönünü değiştirebiliyor. 

2017-zafira-yandan.jpeg

Izgaranın öne doğru sivrilen tasarımınta tam orta noktada geniş bir Opel logosu bulunuyor. Logonun iki yanından başlayarak farlara doğru uzayan krom detay, sanki farların içinden devam ederek onu ikiye bölüyormuş gibi bir tasarıma sahip. Bu küçük detay, aracın önden kalite algısını ve şıklığını kesinlikle artırıyor.

Alttaki ızgara basık ve geniş yapıya sahip ve iki tarafında sis farları konumlandırılmış. Sis farlarının bulunduğu oyuklar, dış taraflarında çıkıntılı c formu ile dikkat çekiyor. Bu şekil ile görsel açıdan olumlu etki yaparken, aerodinamik açıdan da avantaj sağlıyor.

Yan taraftan bakınca, ön tekerleğin üzerinden başlayan dirseğin uzunluğu fark edilebiliyor. Bu dirsekler sayesinde ön cam epey büyük boyutlara ulaşıyor ve aracın sürüş konforunu, iç mekandaki yaşam kalitesini yükseltiyor. Marşpiyel kısmındaki ufak tasarım oyunları da hava sürtünmesini azaltırken, aynı zamanda yan tasarımı hareketlendiriyor.

2017-zafira-konsol.jpeg

İç tasarıma geçtiğimizde yenilenen ön konsol daha ilk bakışta olumlu algı yaratıyor. Multimedya ekranı konsolun tam ortasına konumlandırılarak başarılı bir tasarıma imza atılmış. Eski modeldeki konsol tasarımında, multimedya ekranın orta konsolun üst tarafına doğru olduğunu ve kullanışlılık yönünden zayıf olduğunu hatırlatalım. 

Direksiyon tasarımına bakınca, yine ilk olarak Corsa daha sonra Yeni Astra modelinde gördüğümüz orta kısmı küçülen ve ergonomik açıdan başarılı olan tasarımla değiştirilmiş. Eski tasarıma benzer analog göstergelerin ortasındaki dijital ekran büyütülerek, araç ve sürüş hakkındaki bilgileri okumak kolaylaştırılmış.

 

KONFOR VE GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ

2017-zafira-.jpeg

Yukarıda tamamen led farlara sahip olacağından kısaca bahsetmiştik. Opel tarafından belirtildiğine göre gece sürüşlerinde diğer tip farlara göre gözü daha az yoruyor ve gün ışığı aydınlatması sağlayarak görüş mesafesini ve güvenliği de artırıyor. Araçta yolu izleyen ve tabelaları okuyabilen Opel Eye sistemi de opsiyon olarak satışa sunuluyor.

Standart donanımda gelen hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı, istenirse opsiyon olarak alınabilen paketle birlikte öndeki araca göre hızınızı ayarlayabilen yapıya kavuşuyor. 60 km ve üzeri hızlarda aktif olarak kullanılabilen bu sistem ile öndeki araba ile olan mesafenizi de istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Yakın, orta ve uzak seçeneklerinden birini seçtiğiniz zaman bu seçime göre araç önündeki araba ile olan mesafesini koruyor.

Çarpışma ikazı ve şerit takip asistanı ile birlikte sürüş güvenliğinizi artıran Zafira, üst segment arabalarda gördüğümüz SOS yardım çağrısı özelliğine de sahip olacak. Dikiz aynasının altındaki düğmeye basıldığı anda araç acil yardım merkezini arıyor ve yerinizi GPS ile bildiriyor. Aynı şekilde kaza yaptığınız zaman da araba otomatik olarak ilk yardım ekiplerine çağrı geçiyor.

Aracın 7 koltuklu versiyonu, arkada tamamen katlanabilir iki adet koltuğa sahip olarak geliyor. Kullanılmadığı zaman kapatılabilen koltuklar, bagaj zemini ile aynı hizaya kadar yatabiliyor ve orada koltuk olduğunu kimsenin anlayamayacağı şekilde konum alabiliyor. Aile yolculuklarında konforu düşünen Opel mühendisleri, araca dahili 4G alıcısı da koymayı ihmal etmemiş. Bu sayede hat sinyali alabildiği süre boyunca araba Wi-Fi bağlantısıyla 7 cihaza kadar internet bağlantısı sunabiliyor.

2017-zafira-cam-tavan.jpeg

Panoramik cam tavan seçeneği sunulan araçta bu cam aynı zamanda açılabiliyor. Oldukça geniş ön camın bittiği noktadan aracın arkasına kadar devam eden cam tavan, iç mekandaki aydınlığı artırırken havalandırma konusunu da başarıyla yerine getirebiliyor. 

FlexFix adı verilen arka kısımdaki taşıma ucu özelliği ile alınabilen Zafira' nın arkasına 4 adede kadar bisiklet yerleştirilebiliyor. Arka tamponda çekmece gibi çekerek açılabilen yapısı sayesinde kolayca açılıp kapanabiliyor ve yana doğru yatırılabildiği için bagaj kapağının açılmasını da engellemiyor.

Yeni Astra' dan hatırladığımız ısıtmalı/soğutmalı ve masaj fonksiyonlu AGR koltuklar bu arabada da yer alıyor. Yolculuk konforunu olabildiğince yüksek tutmaya çalışan firma, FlexRide şasi opsiyonu ile sürüş dinamiklerini ayarlamanıza imkan sağlıyor.

Farklı motor seçenekleri ile satışa sunulacak 2017 Opel Zafira, LPG' li motor seçeneği ile müşterilerini şaşırtmayı hedefliyor. Hangi motora uygulanacağı ve şanzıman tiplerinin nasıl olacağı konusunda Opel Türkiye tarafından çok net açıklamalar olmasa da modelin 2016 eylül ayı itibarıyla önce Avrupa' da, sonra ülkemizde yollara çıkacağını belirtelim.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.