Opel Park Isıtma Teknolojisi

Opel yeni tanıttığı Astra modeliyle birlikte atılımlarına devam ediyor. Opel mühendislerinin geliştirdiği soğuk havalarda aracınızın kendini ve kabini ısıtmasını sağlayan sistemi tanıttı. Sistem hangi modellere uygulanacak haberimizde...
Opel Park Isıtma Teknolojisi

Opel Araçlar Kendini Isıtacak

buzlu-cam.jpg

Opel' in geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı Yeni Astra, sunduğu donanım seçenekleriyle sınıf standartlarına yeni bir boyut getirdi. Yeni Astra hem tasarımıyla hem de donanımıyla otomobil severlere kendini kanıtlamayı başardı.

Yeni Astra' da önemli özellikleri arasında pek fazla duyulmayan bir özelliği daha var. Bu özellik park ısıtma sistemi... Aracınız soğuk kış günlerinde size yardımcı olacak.

Soğuk günlerdeki en büyük sorunlardan bir tanesi sabah arabanın başına geldiğinizde buzlanan camlar ile karşılaşmaktır. Özellikle ön camın buzlanması sonucu meydana gelen kazalar istatistiklerde önemli yer tutmaktadır.

opel-karli-cam.jpg

Camlardaki buzları halledip arabanın içine bindiğinizde diğer bir sorun baş gösterir. Aracın buzdolabından farkı yoktur. Direksiyonu tuttuğunuzda elinize yapışacak gibi olur. 

Bütün gece düşük sıcaklıkta bekleyen aracı ilk çalıştırdığınız zaman motor zorlanır. Motorun ısınmasını beklemek gerekir. Soğuk motor ile hareket etmek hem motor ömrü için hem de iç ısıtma için olumsuz etki oluşturur. Motor kendine gelemediği için klimayı açsanız bile ısıtma konusunda başarı sağlayamazsınız.

Almanya kışları daha sert olduğu için Opel mühendisleri Astra ile birlikte tanıttıkları ısıtma sistemi ile bu konuda bir ilki gerçekleştirdiler. Yeni sistemi ile yukarıda saydıklarımız sorun olmaktan çıkacak.

 

Park Isıtma Sistemi Nasıl Çalışıyor?

park-isitma-sistemi.jpg

Park ısıtma sisteminin çalışma prensibi aslında oldukça basit. Öncelikle sistem iki şekilde kullanılıyor. Birinci yöntemde araca bağlanan uzaktan kontrol ile sistemi uzaktan kontrol edebiliyorsunuz. İkinci yöntem isterseniz zamanlayıcıyı ayarlayıp istediğiniz saatte aracın kendi kendine sistemi çalıştırmasını sağlayabiliyorsunuz.

Sistem çalıştığı zaman aracı ayarladığınız gibi ısıtabiliyor. Yani gece park halinde bıraktığınız aracınıza gece çok soğuk olacağını düşünüyorsanız zamanlayıcı ile talimat veriyorsunuz ve belli saatlerde araç kendini çalıştırıyor ve ısıtıyor.

Başka şekilde sabah ilk uyandığınızda araca talimat vererek, siz hazırlanıp evden çıkıncaya kadar aracınızın ısınmasını sağlayabiliyorsunuz. 

 

Araba Çalınmaya Karşı Güvenli Mi?

direksiyon-isitma.jpg

Sistemin en güzel taraflarından biri de aracın motorunun çalışmıyor oluşu. Webasto gibi firmalar ile işbirliğine giden Opel mühendisleri aracın doğrudan yakıt deposuna ve aküsüne bağlan sistem sunuyorlar. Bu şekilde araç aküden güç, depodan yakıt çekiyor ve iç mekan ısıtmasını ve buz çözmeyi gerçekleştirebiliyor.

Sistem sulu ısıtma üzerine kurulduğu için motor ısıtma işleminde motor içindeki yağ ısısını ve soğutma sıvısını yeterli ısıya ulaştırmak suretiyle motoru ısıtmış oluyor.

Kabinin ısıtılması, sirkülasyon pompasına ileve edilen fan aracılığı ile ısının iç mekana üflenmesi şeklinde gerçekleşecek. Yani ısıtma konusu kamyon ve tırlarda olduğu gibi motor çalışmasa dahi görevini yapabilecek.

Ayrıca araç hareket etse bile ısıtma işlemini hemen motora aktarmayacak. Yine aküden çektiği güç ile ısıtma işlemine devam eden sistem motor suyunun 78 dereceye ulaşmasıyla birlikte devreden çıkacak.

Sistem 6 derece altındaki sıcaklıklarda eğer ayarlama yapmazsanız otomatik devreye girecek ve 30 dakika süreyle ısıtma işlemi gerçekleştirecek. Başlama sıcaklığının, çalışma süresinin ve zamanının istendiği gibi ayarlanabiliyor olması ise kontrolü tamamen sizin hakimiyetinize bırakıyor.

 

Hangi Modellere Uygulanabilecek?

Opel' in müjdeli haberi ise park ısıtma sisteminin araçla birlikte alınabilir olduğu bigi sonradan da araçlara taktırılabileceği oldu. Sistem:

  • Astra
  • Corsa
  • Meriva
  • Mokka
  • Insignia
  • GTC
  • Zafira Tourer
  • Movano
  • Vivaro
  • Cascada 

modellerine satışa sunulacak ya da sonradan entegre edilebilecek.

 

Park Isıtma Sistemi Fiyatı Nedir?

Sistem şimdilik yalnızca Avrupa' da satışa sunulacak. Sistemin 1.400 Euro' dan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacağı ve aracın modeline göre fiyatın değişeceği belirtiliyor.

Sistemin özellikle doğu bölgelerinde ve yüksek kesimlerde yaşayan kişiler için oldukça elverişli olacağını söyleyebiliriz. Buna benzeyen sistemler, Rusya gibi soğuk ülkelerde kullanılıyor olmasına rağmen marka bazında ilk kez uygulayan Opel oldu. Ülkemize ne zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.