En İyi 10 Online Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Kursu

Bilişim teknolojileri ve yazılım kursu, kariyer planı olan veya bu alanda uzmanlaşmak isteyen bireyler için en iyi online kurs eğitimlerini sıraladık.
En İyi 10 Online Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Kursu

Gelişen teknoloji ile beraberinde ortaya çıkan ve her geçen gün ilerleme gösteren Bilişim Teknolojisi (BT) ve Yazılım hizmetleri, kamu kuruluşlarından özel sektörlere kadar birçok farklı iş modelinin ayrılmaz yapıtaşları arasında yer alıyor.

Her türlü elektronik verinin oluşturulması, işlenmesi, depolanması, güvenli hale getirilmesi ve değiştirilmesi için herhangi bir bilgisayar, depolama, ağ ve diğer fiziksel cihazların, altyapı ve işlemlerin kullanılmasını kapsayan bu teknoloji, yeni neslin yakından ilgilendiği alanlar arasında yer alıyor.

İşte en iyi bilişim teknolojileri ve yazılım kursu önerileri:

1. Bilişim Teknolojileri (BT) Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu.webp

Çağın mesleği olarak adlandırılan bilişim teknolojileri, günümüzde kamu kuruluşları ve özel sektörlerin büyük harcamalar yaptığı alanlar arasında yer almaktadır. Yazılım, hizmet, donanım ve ekipman gibi alanlarda kullanılan BT, veri toplamadan verilerin işlenmesine, veri analizinde bu analizlerin sonucunda üretilen ürün ya da hizmet modellerine kadar birçok farklı alanı kapsamaktadır. Özellikle gençlerin büyük ilgisini çeken Bilişim Teknolojileri alanında uzmanlaşmak ve kariyer planları kurmak için online kurs eğitimlerine dahil olabilirsiniz.

Udemy çevrimiçi eğitim platformu, bilişim teknolojileri alanında eğitim almak isteyen öğrencilere son derece hesaplı fiyat seçenekleriyle ders imkanı sunuyor. Udemy.com adresinde yer alan AAWS sertifikasyonu, Microsoft sertifikasyonu, Cisco CCNA, CompTIA A+, CCNA 200-301, CompTIA Security+ ve daha fazla derse çok uygun fiyatlara katılabilirsiniz.

Online Bilişim Teknolojileri Kursu

2. Ağ ve Güvenlik Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-001.webp

Birçok şirketin, kurumun ve hatta ülkelerin ihtiyaçları arasında yer alan ağ ve güvenlik uzmanları, izinsiz ağ saldırılarını izlemek, önlemek ve bunlara yanıt vermek için kullanılan bir terimdir. Donanım ve yazılım teknolojilerini içeren ağ güvenliği, ağınızı tehlikeye alan tüm potansiyel tehditlere yanıt vermek üzere tasarlanmıştır.

Bu alanda uzmanlaşmak isteyen bireylerin tercih ettiği ağ ve güvenlik kursları, Udemy çevrimiçi eğitim platformuyla artık evinizde! Udemy.com adresinde yer alan etik hackleme, siber güvenlik, ağ güvenliği, CompTIA Security+, penetrasyon testi, BT ağ kurulumu temelleri, Cisco CCNA, CompTIA Network+ ve Deep Web alanlarında birbirinden farklı online eğitim programlarına katılabilirsiniz.

Online Ağ ve Güvenlik Kursu

3. Donanım Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-002.webp

Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen her parçasına verilen genel bir isim olarak karşımıza çıkan donanım, iç ve dış olarak ikiye ayrılmaktadır. İç donanım anakart, işlemci, RAM, sabit disk, ses kartı, ekran kartı, ethernet ve model gibi parçaları içerirken dış donanım kasa, klavye, kulaklık, fare, hoparlör, kulaklık, yazıcı, tarayıcı ve monitör olarak bilinmektedir.

Özellikle bilgisayara merakı olan bireylerin hem alanında uzmanlaşmak hem de mesleki eğitim kazanmak için tercih ettiği donanım kursu eğitimleri artık online kurs seçeneğiyle evlerinize geliyor. Udemy.com adresinde yer alan PLC, Arduino, Mikrodenetleyici, elektrik, Raspberry Pi, Entegre Sistemler, SCADA, RTOS ve Embedded C gibi birbirinden farklı online kurs programlarına katılabilirsiniz.

Online Donanım Kursu

4. İşletim Sistemleri Sunucu Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-003.webp

İşletim sistemi, bilgisayarda çalışan tüm donanım birimlerinin, yazılımlarının yönetimini ve denetimini sağlayan bilgisayar kullanımını daha kolay hale getiren sistem yazılımlarına verilen genel bir isimdir. Günümüzde yalnızca bilgisayarlarda değil, akıllı telefonlarda, tabletlerde, arabalarda, eşyalarda, saatlerde ve beyaz eşyalarda sıklıkla kullanılan bu sistem, donanım ve yazılım yönetimini sağlayan en temel unsurdur. Kapalı kaynak koldu, açık kaynak kodlu, masaüstü, mobil gibi birbirinden farklı alanlarda kullanılan işletim sistemi, teknolojiyle bir bütün olarak çalışan vazgeçilmez bir yazılımdır.

Bu alanda uzmanlaşmak isteyen kişiler için hazırlanmış udemy online eğitim videolarını satın alarak online işletim kursu eğitimlerine dahil olabilirsiniz. Udemy.com adresinde yer alan Linux, Linux Yönetimi, Windows Server, Shell Scripting, Active Directory, PowerShell, VMware Vsphere, LPIC-1: Linux Administrator ve System Center gibi birbirinden farklı online kurs programlarına katılabilirsiniz.

Online İşletim Sistemleri Kursu

5. Kubernetes Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-004.webp

Google tarafından GO dilinde geliştirilmiş, Cloud Native Computing Foundation tarafından desteklenen Kubernetes, uygulama dağıtımını, ölçeklendirmesini ve yönetimini otomatikleştirmek için açık kaynaklı bir konteyner düzenleme sistemidir.

Yönetim işlemlerini daha kolay hale getirmek için ortaya çıkan Kubernetes, operasyonel işi maliteyli ve zahmetli olan rollback, auto deployment, scaling ve service discovery gibi işlkemleri daha kolay yapma olanağı sunmaktadır. Kubernetes kursu almak isteyen bireyler için özel olarak hazırlanmış Udemy online Kubernetes kursu eğitimlerini çok hesaplı fiyata satın alabilir, yazılım alanında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz.

Online Kubernetes Kursu

6. Python Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-005.webp

Python, yorumlamalı, birimsel ve etkileşimli aynı zamanda nesne yönetimli yüksek seviyeye sahip programlama dilidir. Oldukça kullanışlı olması bakımından son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız Python programlama dili, C ve C++ gibi dillerin aksine derlemeye gerek olmadan çalışabilmektedir.

Farklı platformlarda çalışabilmesiyle bilinen Python, Windows, Mac, Symbian, Linux ve daha bir çok farklı platformda sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Udemy online eğitim platformunda yer alan Python kursu eğitimleri, başlangıç seviyesinden uzmanlık seviyesine kadar birbirinden farklı ders seçenekleri sunuyor.

Online Python Kursu

7. Ansible Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-006.webp

Bilgisayarları yönetmen ve yapılandırmak için kullanılan Ansible yazılım platformu, çok uçlu yazılım dağıtımını, özel amaçlı görev yürütmeyi ve yapılandırma yönetimini birleştirmektedir. Kısacası yönetiminizde olan sunucuları tek bir çatı altında toplayan bu yazılım, Python, Ruby ve Windows PowerShell gibi dillerde yazılmıştır. Ansible yazılım programı alanında uzmanlaşmak isteyen bireyler için özel olarak hazırlanmış udemy online kurs etkinlikleri, son derece hesaplı fiyat seçenekleriyle meraklılarını bekliyor. Başlangıç seviyesinden itibaren Ansible yazılım programında uzmanlaşma sürecine kadar sayısız online kurs etkinliği sunan site, bilişim teknolojileri ve yazılım alanında binlerce online eğitim imkanı sağlıyor.

Online Ansible Kursu

8. AWS (Amazon Web Services) Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-007.webp

Amazon Web Services olarak bilinen AWS, dünyanın en kapsamlı ve en yaygın kullanılan bulut platformudur. Yazılım geliştirme sürecinde sağladığı kolaylıklarla bilinen AWS, içerik dağıtımı (CloudFront), veritabanı servisi (DynamoDb,RDS), yazılım geliştirmelerini kolaylaştırmak için sunucu hizmeti (EC2) ve daha birçok farklı alanda hizmet sağlamaktadır. Amazon Web Services (AWS) alanında uzmanlaşmak isteyen bireyler için hazırlanmış birbirinden verimli online kurs programlarına katılabilir, çok ucuz fiyatlara online eğitimin tadını çıkartabilirsiniz. Tek yapmanız gereken udemy adresine giriş yaparak size uygun eğitim programını satın almak olacak.

Online Amazon Web Services Kursu

9. Microsoft Azure Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-008.webp

Microsoft Azure kursu, kurumsal düzeydeki web uygulamalarını oluşturmanıza olanak sağlamaktadır. Java, Node.js, C# ve ASP.NET gibi dilleri tercih edebileceğiniz Azure bulut platformu, WordPress, Joomla, Drupal gibi birçok web uygulamaları ve CMS çözümlerini de çalıştırmanıza olanak sağlamaktadır. Tüm bunların yanında ölçeklendirme özelliğine sahip olan Azure, sunucunuzu plana veya yüke göre ölçeklendirmenize olanak sağlamaktadır. Kısacası Microsoft Azure'den edinmiş olduğunuz bulut platformunu kullanarak kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda işlem sağlayabilirsiniz. Bu bulut platformu sayesinde sanal makineşer, web uygulamaları, mobil uygulamalar, e-mail sunucu oluşturma, barındırma, dosya depolama ve veritabanı sunucusu gibi birbirinden farklı hizmetler alabilirsiniz. Microsoft Azure programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve profesyonel bir kullanıcı olmak için Udemy online kurs programlarına dahil olabilirsiniz.

Online Microsoft Azure Kursu

10. Algoritma Kursu

online-bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-kursu-009.webp

Algoritma, herhangi bir sorunu çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yola ve takip edilen işlem basamaklarına verilen genel bir isimdir. Tüm programlama dillerinin temelinde yer alan algoritma, teknolojinin olmazsa olmaz alanlarından bir tanesi olarak biliniyor. Günümüzde Bilişim teknolojileri alanına yönelen bireylerin en çok merak ettiği algoritma eğitimi, Udemy çevrimiçi kurs sitesi ile evinize geliyor. Tek yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklayarak size uygun eğitim setine dahil olmak olacaktır.

Online Algoritma Kursu

Benzer Tavsiye Önerileri
Online Yazılım KursuFinans ve Muhasebe Kursu

Editör Yorumu

Gelişen teknoloji ile beraberinde ortaya çıkan ve her geçen gün ilerleme gösteren Bilişim Teknolojisi (BT) ve Yazılım hizmetleri, kamu kuruluşlarından özel sektörlere kadar birçok farklı iş modelinin ayrılmaz yapıtaşları arasında yer alıyor. Her türlü elektronik verinin oluşturulması, işlenmesi, depolanması, güvenli hale getirilmesi ve değiştirilmesi için herhangi bir bilgisayar, depolama, ağ ve diğer fiziksel cihazların, altyapı ve işlemlerin kullanılmasını kapsayan bu teknoloji, yeni neslin yakından ilgilendiği alanlar arasında yer alıyor.

Bilişim sektöründe uzmanlaşmak isteyen veya kariyer planları olan bireylerin eğitim alabileceğiniz sayısız yazılım kursu ve BT kursu yer alıyor ancak birçoğu ya çok pahalı ya da bulunduğunuz bölgeye oldukça uzak. Udemy, alanında uzman kişiler tarafından hazırlanmış birbirinden farklı online kurs seçeneğini evinize taşıyor. Udemy online kurs sitesinde yer alan yazılım ve bilişim teknolojileri eğitimi programları arasında ağ ve güvenlikten donanıma, işletim sistemlerinden BT sertifikalarına kadar birçok farklı alanda online eğitim videoları alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum