Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gereken 15 Şey

Ön sevişmenin iyi olması cinsel ilişkiden alınan hazzı olumlu etkilemektedir. Bu içeriğimizde ön sevişme hakkında bilinmesi gerekenlerden bahsettik.
Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gereken 15 Şey

Cinsellikle ilgili bilgileri genelde kendi çabamız ya da sağdan soldan duyduklarımızla edindiğimiz bir gerçek. Bu yüzden de cinsellik ve ön sevişme hakkında bilgilerimiz yetersiz kalıyor. Yazımızda ön sevişme hakkında dünyadaki gerçekleri sizler için bir araya getirdik.

İşte ön sevişme hakkında şaşırtıcı bilgiler...

1. Cinsel İsteği Artırır

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ön sevişme, öpüşmek, dokunmak, kucaklamak, konuşmak hatta dalga geçmek de eşin cinsel isteğini artıran sağlayan bir eylemdir. Dolayısıyla ön sevişme süresini uzun tutarak cinsel isteğinizin artmasını sağlayabilir ve daha tutkulu bir cinsel ilişki yaşayabilirsiniz.

2. Kadınlar Cinsel İlişkiden Çok Sevmektedir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kadınların büyük bir çoğunluğu ön sevişmeyi cinsel ilişkiden daha fazla sevdiğini dile getirmiştir. Hatta ön sevilmenin en düşük 20 dakika sürmesi isteniyor. Bu sayı erkekler için yaklaşık 10 dakikadır.

3. ABD Cinselliği Düzenleyen Çok Fazla Yasaya Sahiptir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ABD, cinsel davranışları düzenleyen bütün Avrupa ülkelerinden daha fazla yasaya sahiptir. Her ne kadar oldukça ilginç bir durum olsa da bu yasalara uymamanın ciddi yaptırımları da vardır.

4. Bazı Ülkelerde Yasaklı Olabilmektedir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ön sevişmede kullanılabilen seks oyuncakları bazı ülkelerde yasaktır. Bunun dışında flört etmek, San Antonio Teksas'ta yasaklanmıştır. Yine ABD'nin eyaletlerinden birisi olan Minnesota da ise çıplak uyumak yasaktır.

5. Vibrasyon Özellikli İç Çamaşırı Vardır

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Fundawear akıllı telefonlarla uyumlu bir iç çamaşırıdır. Özelliği ise bu iç çamaşırında vibrasyon teknolojisinin olmasıdır. Partnerinin ekrana dokunup dokunmadığına bağlı olarak hafif titreşimler verir. Ön sevişmede bu iç çamaşırları kullanılabilir.

6. Buccal Siniri Çok Önemlidir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Buccal sinirinin ön sevişme sırasında mutlaka uyarılması gerekir. Dudakların çevresinde yer alan bu sinir aşırı hassastır ve çoğu zaman göz ardı edilir. Ancak bu alan son derece duyarlı olduğu için atlanmaması gerektiğini söyleyelim.

7. Hassas Bölgelere Önem Verilmesi Gerekir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çene ve omuzlar arasındaki alanın tamamı erojen bölgedir. Boynun köprücük kemiği ile birleştiği küçük göze çarpan kısım ise oldukça hassastır. Ön sevişme sırasında bu bölgelere yoğunlaşmak gerekiyor.

8. Vücudun En Yoğun Sinirleri Cinsel Bölgededir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vücudun en güçlü sinirlerinin bulunduğu bölge cinsel bölgelerdir. Ön sevişme sırasında buralara dokunmak cinsel arzuyu arttırır. Bu sayede cinsel ilişkiden alacağınız haz ve tutku çok daha yüksek olur.

9. Bazı Bölgelere Yoğunlaşmak Gerekir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uzmanlar göğüs kafesinin alt kısmından gövdeye kadar olan bölgeye dokunmanın, hem erkeklerde hem de kadınlarda refleks etki yaptığını ifade etmektedir. Bu bölgelere olan temas sinirleri tetiklemektedir. Bunun da cinsel isteğin arttırılmasına yardımcı olduğu söylenmektedir.

10. Ağır Makyaj İtici Bulunmaktadır

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Erkekler genellikle doğallıktan hoşlanmaktadır. Cinsel ilişkide de bu durum aynıdır. Ağır makyaj yapmak cinsel ilişkide erkekler için çekici bulunmaz. Hatta itici dahi görülebilir. Bu yüzden ilişki esnasında doğal güzelliklerinizi öne çıkarmalısınız.

11. Her Ülke Farklı Kültüre Sahiptir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ön sevişme her ülkede ya da bölgede aynı şekilde yapılmamaktadır. Mesela Hindistan'daki insanlar öpüşmekten kaçınırlar. Kültürlerine ters olan bu durumdan mümkün mertebe uzak durmaya çalışırlar.

12. Kadınların Orgazm Olmasının Yoludur

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Birçok kadın için ön sevişme orgazm için şarttır. Kadınların sadece %30'u sadece cinsel ilişki yoluyla orgazma ulaşabilmektedir. Bu yüzden ön sevişme çok önemlidir ve ortalama olarak 15-20 dakika arasında sürmesi gerekir.

13. Sadece Temas Değildir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ön sevişme sadece dokunmaktan veya fiziksel etkileşimden ibaret değildir. Aynı zamanda en büyük cinsiyet organı olan beyni de içerir. Bir partnerin diğer kişi hakkında düşünmesini ve hayalini kurmasına yardımcı olmak için araştırmacılar, gün içerisinde mesajlaşma gibi stratejiler önermektedirler.

14. Yerine Vibratörler Tercih Edilebilmektedir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Erkeklerin doğrudan ilişkiye girmek istemesi ve kadınların isteklerini önemsememesi nedeniyle ihtiyaçlar farklı şekillerde karşılanmaya başladı. Bu şekillerden birisi vibratörlerdir. İzlandalılar vibratörleri tercih eden ülkelerin başında geliyor. Sonra sırasıyla İngilizler ve Norveçliler gelmektedir. Bu ülkelerdeki kadınlar orgazm olmak için vibratörlerden yararlanmaktadırlar.

15. Dinlediğiniz Müzik Önemlidir

Ön Sevişme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dinlediğiniz müzik tarzı ön sevişmenizi yüceltebilir. Seks yaparken dinlenebilecek şarkı önerilerimizi ise şu şekilde sıralayabiliriz; "XX", "Smart Is the New Sexy” by Zella Day, “Night Like This” by LP, “Let’s Get Started” by Dylan Gardner, and “From Eden” by Hozierd.

İlginizi Çekebilir
Cinsel İlişkiye Girilebilecek Farklı YerlerCinsel Yaşamı Olumsuz Etkileyen Yiyecekler

Ön sevişme süresi ne kadar olmalı?

Erkeklerin ve kadınların uyarılma süreleri birbirinden farklıdır. Erkekler cinsel ilişkiye daha kısa sürede hazırlanırken kadınlarda bu süre daha uzundur. Ancak çoğu çiftin 15-30 dakikalık ön sevişme süresinden sonra birlikteliğe hazır olduğunu söyleyebiliriz.

İslama göre sevişme nasıl olmalı?

Eşlerin birbirlerini dilleriyle, dudaklarıyla, elleriyle ve oral yolla cinsel ilişkiye hazırlaması haram değildir. Dolayısıyla İslam'da üreme organından olmak kaydıyla her türlü sevişme ve ilişki türü caizdir.

Sevişmek insana iyi gelir mi?

Sevişmek insan sağlığına iyi gelen bir şeydir. Öncelikle kasları gevşettiğini söyleyebiliriz. Okşanmanın oluşturduğu uyarılmalar kısa sürede vücuda yayılır. Daha sonra iliklere ve beyne ulaşır. Beyin de kasların gevşemesini sağlar. Ayrıca sevişmenin ağrıları dindirdiği de tespit edilmiştir.

Cinsel ilişkiye girmeden önce ne yapmalı?

Birlikte olmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç şey bulunuyor. Uzun süre göz teması kurmak, hassas noktalara yoğunlaşmak, negatif enerjiyi uzaklaştırmak, fantezilerinizi birbirinize anlatmak ve ön sevişmeyi uzun tutmaktır. Bunları yaparsanız cinsel ilişki çok daha zevkli ve güzel olur.

Kadınlar en çok nereden öpülmek ister?

Kadınlarda oldukça hassas olan 5 bölge bulunmaktadır. Kulak memeleri, göğüs uçları, dudak uçları, kasık ve karın bölgeleri oldukça hassastır. En ufak bir temas bile cinsel isteği artırmaktadır.

Sevişme kilo verdirir mi?

Hiç şüphesiz her bir hareket belirli miktarda kalori yaktırmaktadır. Yatakta girilen cinsel ilişki ortalama olarak bireylere 200 kalori harcatmaktadır. Ayakta ise bu değer 400 kaloriye çıkmaktadır. Aynı şekilde sevişme de çiftlerin kalori harcamasına neden olmaktadır. Dolayısıyla sevişerek kilo verebileceğinizi söyleyebiliriz. Ne kadar çok kalori harcanırsa kilo da o kadar hızlı verilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum