Ömer Şişmanoğlu Kimdir

Asıl adı Ömer Hasan Şişmanoğlu’dur. 1 Ağustos 1989’da Almanya’nın Hamburg kentinde doğan Türk Milli Takımı’nda ve oynadığı kulüp takımlarında santrafor pozisyonunda görev alan Türk futbolcudur.
Ömer Şişmanoğlu Kimdir

Ömer Şişmanoğlu Biyografisi

Ömer Şişmanoğlu’nun Kulüp Kariyeri

Ömer Şişmanoğlu, futbol yaşantısına ilk olarak doğduğu kentin takımlarından olan SC Vatan Gücü takımında başladı. Çok uzun süre bulunduğu kentin bazı takımlarında alt yapı kademelerinde yer aldı ve son olarak Hamburg’un alt yapısına kadar yükseldi. 2007 yılında ise Hamburg’un köklü ekiplerinden St. Pauli’ye transfer oldu. Almanya 4. Lig olarak görülen ligde ikini takımda forma giymeye başlayan Ömer Şişmanoğlu, aynı sezon içerisinde ikinci ligde mücadele eden takıma davet edildi. 2 sezon oynadığı takımıyla bir üst lig olan Regionalliga’ya yükseldi.

ömer şişmanoğlu beşiktaş

2009-2010 sezonunda Kayserispor anlaşan Türk futbolcu, 4 yıllık sözleşme imzaladı. 3 sezon forma giydiği takımında 56 maça çıktı ve bu maçlarda 9 gol atabildi. Gol yollarında başarısız olduğu için 2012-2013 sezonunda Mehmet Özdilek’in de isteğiyle Antalyaspor’a kiralandı. Bir sezon forma giydiği takımda başarılı bir performans gösteren Ömer Şişmanoğlu, lig ve kupa maçlarında toplamda 29 maça çıkıp 14 gol attı. Sezon sonunda ise Antalyaspor tarafından transfer edildi.

ömer şişmanoğlu eskişehirspor

2013-2014 sezonunda ise Beşiktaş ile görüşmelere başladı ve 4 yıllık sözleşme imzalayarak ilk kez ligde güçlü bir kulüpte forma şansı buldu. Transfer 1,6 Milyon Euro’ya tamamlandı. Büyük umutlarla transfer edilmesine rağmen Beşiktaş’ta istediği başarıyı elde edemeyen Ömer Şişmanoğlu, sezon bittikten sonra 2014-2015 sezonunda Eskişehirspor’a kiralık olarak gönderildi. Takımıyla toplamda 19 maça çıktı ve bu maçlarda 6 kez fileleri havalandırdı.

Ömer Şişmanoğlu’nun Milli Takım Kariyeri

Ömer Şişmanoğlu, Türk Milli Takım kariyerine ilk olarak 2009 yılında Türkiye U-21 formasıyla başladı. 6 maçta forma giydiği takımda 3 kez golle tanıştı. 2011 yılında ise Türkiye A2 takımına davet edildi ve bu takımda da 3 kez forma şansı buldu.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.