Öksürüğe Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?

Kış aylarında en çok görülen rahatsızlıklardan biri olan öksürüğe karşı doğal çözüm yollarını sizler için araştırdık.
Öksürüğe Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?

Öksürük ilaçlarının yanı sıra evinizde hazırlayabileceğiniz öksürük kesici doğal çözümlerin var olduğunu biliyor muydunuz? Bu içeriğimizde sizlere öksürük neden olur, akut öksürüğün sebepleri, kronik öksürüğün nedenleri, öksürüğe iyi gelen bitkiler ve öksürüğe iyi gelen bitki çayları gibi bilgileri vereceğiz. Eğer öksürük rahatsızlığından muzdaripseniz içeriğimizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

En İyi Öksürük Kesici Bitki Çayları Listesi

SıraTürEtkisineoldu Puanı
1Ada ÇayıÖksürük, Boğaz Ağrısı10/9.9
2KekikBronşit, Öksürük10/10
3ZencefilSoğuk Algınlığı10/9.8
4EkinezyaBakteriyel Enfeksiyon10/9.9
5Doğuşİltihap Giderici, Öksürük10/9.8

Öksürük Karşıtı 6 Faydalı Bitki Çayı

İşte öksürük için doğal tedavi yöntemleri...

1. Ada Çayı

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler

Öksürük tedavisinde sıkça kullanılan bitkilerden biri olan ada çayı aynı zamanda boğaz ağrısını da dindirmektedir. Bal ve limon katılarak tüketilmesi önerilen ada çayı, gerek öksürük gerekse boğaz ağrısı problemine karşı oldukça etkilidir. Grip ile birlikte görülen boğaz ağrısı karşısında ada çayı tüketerek ter atmanızı ve bu sayede hem öksürükten hem de zararlı toksinlerden kurtulmanızı sağlayabilirsiniz. Grip hakkında daha fazla bilgi almak için Grip Hakkında 14 Şaşırtıcı Gerçek! içeriğimize göz atabilirsiniz. Antibakteriyel özelliğe sahip olan ada çayı öksürük tedavisinin yanı sıra yüksek ateşe karşı da fayda sağlamaktadır. Ada çayı hamile kadınlar için önerilmezken, kış döneminde gribe yakalanan çocuklar için önerilebilir. Üst solunum yolu enfeksiyonları karşısında etkili sonuçlar veren ada çayının gargara şeklinde kullanılması önerilmektedir. Gece yatmadan önce ve sabahları çocuğunuzun ada çayı ile gargara yapmasını sağlayabilirsiniz.

2. Kekik

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler

Öksürük tedavisinde uzun yıllardır kullanılan kekik, özellikle bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonları üzerinde oldukça etkilidir. Kekiğin öksürük tedavisinin yanı sıra bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonları üzerindeki etkisi Almanya’da resmi olarak onaylanmıştır. Aynı zamanda yakın zamanda Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’nde yapılan araştırmalar sonucuna göre kekiğin öksürük ve akut bronşit üzerinde etkili olduğu belirtilmiştir. 1 fincan kaynar suya 2 çay kaşığı ufalanmış kekik yaprağını ekleyin ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen kekik çayını süzdükten sonra bal ve limon ekleyerek tüketebilirsiniz.

3. Zencefil

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler

Antiviral özelliğine sahip olan zencefil, birçok hastalığa karşı etkili bir tedavi imkanı sağlamaktadır. Öksürük tedavisinde taze zencefilden yararlanarak etkili sonuçlar alabilirsiniz. Taze zencefili küçük küçük kesin. 1 su bardağı sıcak suya kestiğiniz zencefilleri ekledikten sonra bir tutam toz tarçın ve karanfil ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 kere tüketebilirsiniz.

4. Ekinezya

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler

Bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı oldukça etkili olan ekinezya, son yıllarda birçok hastalığın tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. Ekinezya genellikle viral ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı önerilmektedir. Bronşit, öksürük, soğuk algınlığı ve ateşli hastalıkların tedavisinde oldukça etkili olan ekinezya, aynı zamanda tüberküloz, diyabet, bağışıklık bozukluğu ve karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

5. Nane

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler

Hemen hemen her evde bulunan nane, birçok hastalığın tedavisinde yer alır. Solunum hastalıklarından soğuk algınlığına kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan nane, boğaz ağrısını hafifletir ve nefes almayı kolaylaştırır. Kuru öksürük üzerinde de etkili olan nane, mentol özelliği sayesinde mukusu incelterek balgam söktürücü görevi görür. Ancak mide rahatsızlığı olanlara ve hamilelere nane kullanımı önerilmemektedir.

6. Ihlamur Çayı

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler

Kışın, soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldığımızda en büyük yardımcılarımızdan bir tanesi olan ıhlamur, içerisinde barındırdığı flavonoid, iltihap giderici, ağrı kesici özellikleri sayesinde tahrişe iyi gelir. Ihlamurun boğazı yumuşattığı ve rahatlattığı bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Aynı zamanda ıhlamur, öksürük kesici doğal bitki önerileri arasında da yer almaktadır.


Öksürüğe İyi Gelen 5 Ürün

En İyi Öksürük Kesici Ürünler Listesi

SıraMarkalarİçeriğineoldu Puanı
1RasayanaKekik Çayı10/9.9
2LiptonIhlamur ve Zencefil10/10
3MecitefendiKekik Çayı10/9.9
4RasayanaYaprak ve Çiçek10/9.9
5DoğuşEkinezya10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Öksürük Kesici
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Rasayana Organik Kekik Çayı

Bitki Çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Rasayana
Kekik Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim30 gr

Gerek kokusuyla gerek tadıyla kullanıcıların oldukça memnun kaldığı Rasayana organik kekik çayı, öksürüğü kesen en iyi bitkisel çaylar arasında yer alıyor. 30 gr olarak satışa sunulan ürün, bronşit ve akut enfeksiyonuna şifa oluyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Hızlı gönderim, güzel ürün. J** B**

👤 Kokusu ve tadı harika alınabilir. Ferda T**

2. Lipton Dökme Bitki Çayı Ihlamur Zencefil

Bitki Çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Lipton
Ihlamur Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim50 gr

Kış hastalıklarına ve öksürüğe iyi gelen Lipton ıhlamur bitki çayı, kullanıcılarından olumlu geri dönüşler alıyor. Uygun fiyatıyla karşımıza çıkan bitki çayı 50 gr olarak satışa sunuluyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Harika bir karışım! Lipton kalitesi. B** U**

👤 Bu seneki kış döneminde beni hasta olmaktan kurtardı. Şaka yapıyorum sanmayın içerisindeki zencefil, sabahları ağrıyan boğazıma öyle iyi geldi ki. M** I**

3. Mecitefendi Kekik Çayı

Bitki Çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Kekik Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim20 Adet

Mecitefendi'nin bitkisel kekik çayı, kolay demleniyor olması sebebiyle sıklıkla tercih ediliyor. Kokusu ve etkisiyle dikkat çeken ürün, 20 poşet olarak satışa sunuluyor. Öksürüğe ve halsizliğe iyi gelen bitki çayı, bizce kesinlikle denenmesi gerekilen öksürük kesicilerden bir tanesi.

Kullanıcı Yorumu

👤 Zaten marka kalite başka söze gerek yok. F** Ç**

👤 Memnun kaldım. Teşekkür ederim. T** A**

4. Rasayana Yaprak ve Çiçek Organik Ihlamur

Bitki Çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Rasayana
Ihlamur Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim30 gr

Yaprak şeklinde kullanıcısına ulaşan Rasayana organik ıhlamur çiçeği, 30 gr olarak karşımıza çıkıyor. Koku ve tat bakımında bir numara olan ürün, öksürüğe ve ciğer enfeksiyonlarına yüksek etki gösteriyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Oldukça güzel bir tadı var. H** N**

👤 Marka kaliteli, tadı mükemmel. Derya B**

5. Doğuş Ekinezya Çayı

Bitki Çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Doğuş
Ekinezya Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim20 Adet

Doğuş'un en çok satan bitki çayları arasında bulunan Ekinezya, 20 adet poşet olarak karşımıza çıkıyor. Soğuk algınlığı, öksürük ve gribi ortadan kaldıran ürün, aynı zamanda eklemleri güçlendirerek halsizliği ortadan kaldırıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Tadını çok beğendim. Farklı çayları denemeyi seviyorsanız şans verebilirsiniz. B** Ö**

👤 Grip için bire bir, tadı da etkisi de gerçekten muazzam. M** D**


Öksürük neden olur?

Kış aylarında sıkça görülen öksürük, sık rastlanılan sağlık sorunlarından biridir. Akut ve kronik olarak değerlendirilen öksürük, genellikle grip ile başlar ve gripten sonra da devam eder. Öksürük problemi kuru veya balgamlı olarak görülebileceği gibi gıcık şeklinde de meydana gelebilir. Soluk borusundaki pisliklerle birlikte sakıncalı ve istenmeyen maddelerin dışarı atılmasını sağlayan öksürük, bir başka deyişle, solunum organlarının kasılması ve zorlanmasıyla birlikte ciğerlerdeki havanın ağızdan gürültülü olarak çıkması şeklinde tanımlanmaktadır.

Öksürüğün çeşitleri nelerdir? Hangi hastalıklara yol açar?

Doğal bir refleks olarak nitelendirilen öksürük, duman veya mukus gibi tahriş oluşturabilecek maddelerin atılmasını sağlayarak solunum yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Ancak balgamlı öksürüğün yanı sıra uzun süre devam eden kuru öksürük, yorgunluk, göğüs ağrısı, baş dönmesi ve idrar kontrolünün kaybı gibi sorunlara yol açabilir. Aynı zamanda uzun süre devam eden kuru öksürük ciddi sağlık problemlerinin habercisi niteliğinde olabilir. Bu nedenle kuru öksürük karşısında dikkatli olmalı ve mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Öksürük birçok nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Genellikle griple birlikte görülen öksürük, gripten sonra da devam etmektedir. Öksürük problemi akut ve kronik olmak üzeri iki grupta incelenir. Ani gelişen ve kısa süren öksürükler akut olarak tanımlanırken; uzun süren ve kolay kolay iyileşmeyen öksürükler kronik olarak tanımlanır. Tedavi karşısında olumlu sonuç alınamayan ve uzun süren öksürük problemi karşısında dikkatli olunmalıdır. En kısa sürede mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Akut öksürük nedir? Neden olur?

Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının sebep olduğu ve 4 haftadan az süren öksürükler akut öksürük olarak adlandırılır. Akut öksürük bir hastalık sebebiyle ortaya çıkmaz daha çok polenler, alerjiler, hava kirliliği Vs. sebeplerle ortaya çıkmaktadır.

Akut öksürüğün sebepleri;

  • Sigara kullanımı
  • Evcil hayvanların deri ve tüy döküntüleri
  • Ağızdan nefes almak
  • Polenler
  • Çeşitli temizlik maddeleri
  • Hava kirliliği
  • Bulunulan ortamdaki küf ve toz
  • Soğuk hava
  • Burun kuruması
  • Burundan nefes alamamak
  • Sanayi bölgesine yakın yerleşim bölgelerinde oturmak

Kronik öksürük nedir? Neden olur?

Genellikle kuru öksürük olarak seyreden, rahatsızlık ve acı veren öksürükler kronik öksürük olarak adlandırılır. Bu öksürük alt solunum rahatsızlıkları dolayısıyla ortaya çıkar ve genel olarak akciğer rahatsızlıklarının belirtilerindendir.

Kronik öksürüğün sebepleri;

  • Astım
  • Bronşit
  • Kronik bronşit
  • Verem
  • KOAH
  • Bakteriyel krup
  • Anfizem
  • Akciğer kanseri
  • Konjestif kalp yetmezliği
  • Kistik fibroz
  • Akciğer enfeksiyonları
  • Difteri krubu
  • Zatürre
  • Akut larenjit

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.