Ofis Çalışanları Bu Haberi Okusun!

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar ofis çalışanlarının günlük mesailerinin yaklaşık iki saatini ayakta geçirmelerinin birçok hastalık riskini azalttığını ortaya koydu.
Ofis Çalışanları Bu Haberi Okusun!

Ofiste çalışmak; günaşırı masa başında hareketsiz biçimde kalarak işleri bilgisayardan takip etmektir. Ofis çalışanları yalnızca fiziksel ihtiyaçları için yerlerinden kalkıyor. Ancak bu hareketsizlik ofis çalışanlarının sağlığına bazı zararlar verebiliyor. Bu konuya dair yapılan araştırmalar uzun süre oturmanın kıl dönmesi, kalp-damar rahatsızlıkları, kanser, şeker hastalığı, sindirim sistemi sorunları ve en çok da omurga problemleri ortaya çıkardığını ispatladı.

 

ayakta-kalin.jpg

2 Saat Ayakta Kalınmalı

İngiliz bilim adamları ofis çalışanlarının hareketsiz çalışmasının olumsuz sonuçlarını en aza indirgemek amacıyla 8 saatlik iş bölümünün en az 2 saatinin ayakta geçirilmesini öneriyor. Bunun için iş yerindeki arkadaşlarınızla eposta yoluyla haberleşmek yerine yanına giderek konuşabilirsiniz. Aynı şekilde asansör kullanımı yerine merdivenlerden çıkabilirsiniz. Bu şekilde hareketsizliğin verdiği olumsuz sonuçlardan korunabilirsiniz. Araştırmalar İskandinav ülkelerinde ofislerin hemen hemen hepsinde işçilerin sağlıklı çalışmasına uygun ve bazen ayakta çalışmaya imkan tanıyan cihazların bulunduğunu gösterdi. Ancak araştırmayı yapan İngiliz bilim adamları kendi ülkelerinde bu imkanların çok kısıtlı olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.