Norveç Hakkında Bilmediğiniz 20 Çarpıcı Gerçek

Norveç küçük bir Avrupa ülkesi olmasına karşın bazı özelliklerinden dolayı en çok tanınan ülkelerden bir tanesidir. Norveç hakkında şaşırtıcı bilgileri derlediğimiz içeriğimize mutlaka göz atmalısınız. ​​​​​​​
Norveç Hakkında Bilmediğiniz 20 Çarpıcı Gerçek

Norveç Hakkında 20 İlginç Gerçek

Norveç; dağları, mükemmel doğası ve fiyortları ile muhteşem manzara dışında yaşam standartları açısından da çok yüksek seviyede olan bir ülkedir. Bu içeriğimizde bir İskandinav ülkesi olan Norveç hakkında 20 şaşırtıcı bilgiyi derledik.


1. Norveç aslında “Kuzey Yolu” anlamına gelen Nordweg olarak adlandırılmıştır.

nordweg.jpg


2. Norveç'in ulusal sembolü aslandır.

norvecin-ulusal-sembolu.jpg


3. Norveç Denizi'ndeki Jan Mayen Adası'nda yer alan Beerenberg, Norveç’in tek aktif yanardağıdır.

beerenberg.jpg


4. Aralık 2010'da, Norveçli gazetesi Aftenpost , Julian Assange'nin Wikileaks'in iddia edilen 250.000 gizli ABD Büyükelçiliği kablolarını elinde bulundurduğunu iddia etmiştir.

julian-assange.jpg


5. Peynir dilimleyici 1925 yılında Norveç'te Thor Bjørklund tarafından icat edilmiştir.

peynir-dilimleyici.jpg


6. Lærdal Tüneli, dünyanın en uzun yol tünelidir ve 24,5 kilometre uzunluğundadır.

lærdal-tuneli.jpg


7. Norveç'te, sadece Vinmonopolet isimli mağazalardan alkollü içecekler alabilirsiniz.  Bunlardan ise her şehirde iki tane bulunmaktadır. Kırsal bölgelerde ise hiç yoktur.

vinmonopolet.jpg


8. Londra'daki Trafalgar Meydanı'ndaki resmi Noel ağacı, 1946 yılından beri her yılbaşında Norveç’ten getirtilmektedir.

trafalgar-meydani-001.jpg


9. Norveç, dünyanın en büyük somon ihracatçısıdır.

somon-005.jpg


10. Sognefjorden, Norveç'teki en büyük fiyort ve dünyanın üçüncü büyük fiyortudur. Bu, dünyanın en uzun buzsuz fiyortudur ve okyanustan 205 km içeride uzanır.

sognefjorden.jpeg


11. Norveç, Viking çağı boyunca Batı uygarlığını büyük ölçüde etkiledi; bu dönem, genellikle İngiltere'nin Lindisfarne Manastırı'nın MS 793'te Nordic korsanlar tarafından yağmalandığı bir dönemdi. 

norvec,-viking-cagi.jpg


12. Norveç'in Hardangervidda Yaylası, Avrupa'nın en büyük dağ platosu ve kıtanın en büyük yabani geyik sürüsüne ev sahipliği yapmaktadır.

hardangervidda-yaylasi.JPG


13. Norveçliler, İrlanda ve Dublin'i, MS 836'da kurmuşlardır.

irlanda-ve-dublin.jpg


14. Norveç, dünyadaki en büyük petrol ihracatçılarından biri olmasına rağmen, dünyadaki en yüksek benzin fiyatları burada uygulanmaktadır. Galon başına 9.79 ADB dolarıdır. 

en-buyuk-petrol-ihracatcilari.jpg


15. Norveç'in ilk Hıristiyan kralı Olav Haraldsson, ilk büyük Norveç toprak savaşı olan Stiklestad'da çiftçiler ve toprak sahipleri birliği tarafından öldürülmüştür. 

olav-haraldsson.jpg


16. 2013 Küresel Barış Endeksi'ne göre, Norveç, 162 ülke arasında 11. sırada yer alan dünyanın en barışçıl ülkelerinden biridir.

en-bariscil-ulke.jpg


17. Norveç'teki Troldhaugen, Avrupa'nın en büyük tuzlu su balığı koleksiyonuna sahip akvaryumlara ev sahipliği yapmaktadır.

troldhaugen.jpeg


18. II. Dünya Savaşı sırasında, Norveçli maden kasabası Kirkenes, Malta hariç, Avrupa'daki diğer yerlerden daha fazla bombalı saldırıya maruz kalmıştır.

kirkenes.jpg


19. Norveç'in ulusal içeceği akevitt veya aquavittir. İçerisinde kimyon tohumu, dereotu,rezene, anason ve portakal kabuğu bulunmaktadır.

akevitt veya aquavit.jpg


20. Kahve yaklaşık 280 yıl önce Norveç'e gelmiştir fakat 1870’lere kadar kabul görmemiştir. Günümüzde ise Norveçliler, dünyanın en büyük kahve tüketicileridir.

kahve-008.jpg

NeOldu.com / Sosyal Fayda


Önerilen İçerik: Büyüleyen Norveç Manzaraları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum