Kendisi Gibi Duyma Engelli Köpeğe İşaret Dilini Öğretti!

Nick Abbott isimli bir adam doğuştan duyma engelli olarak dünyaya geldi. Köpek sahiplenmek için barınağa giden adam kendisi gibi duyma engelli bir köpeğe sahip çıktı ve ona işaret dilini öğretti.
Kendisi Gibi Duyma Engelli Köpeğe İşaret Dilini Öğretti!

Doğuştan duyma engelli olan Nick Abbott, evine köpek almak istiyordu. Barınağa giden Nick burada siyah yavru labrador gördü. Onu sahiplenmek istediğini söylediğinde barınak yetkilileri köpeğin duyma engelli olduğunu ve zorluk çekeceğini söyledi. Bu andan sonra Nick köpeği daha çok sevdi.

Görme bozukluğu da bulunan Emerson isimli köpeği sahiplenen Nick, ona işaret dilini öğretmeye başladı. Birçok harekete tepki vermeye başladığında ise ikili adeta muhteşem bir çift oldu.

Nick ve Emerson

Otur, uzan, kalk ve gel gibi temel hareketli hızlıca öğrenen Emerson, Nick kulak memesine dokunduğunda havlamayı dahi kavradı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nick “Yetkililer onun duyma engelli olduğunu söylediğinde, Emerson’u daha çok sevdim. Çünkü ikimizin ortak bir noktası vardı ve onu en iyi ben anlayabilirdim” dedi.

Emerson

Emerson’un barınaktaki bakıcısı ise “İkili birbirlerini gördükten andan itibaren aralarında bir hat kuruldu. Bunun kader olduğu açıkça ortadaydı ve ikili birbirlerine aitti. Tüm zamanların en güzel evlat edinme hikayesine şahit olmak beni çok duygulandırdı” ifadelerini kullandı.

Nick ve Emerson

Nick ve Emerson bundan sonraki hayatlarını inşalarla da paylaşmak için “nickandemerson” adında bir Instagram sayfası bile açtı. Sayfanın daha şimdiden 5 binden fazla takipçisi bulunuyor.

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.