Newcastle'de Gezilip Görülmesi Gereken 10 Yer

İngiltere'de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği şehir olan Newcastle'de gezilip görülmesi gereken yerleri liste haline getirdik.
Newcastle'de Gezilip Görülmesi Gereken 10 Yer

Romalılar dönemine kadar dayanan geçmişiyle birçok tarihi gezi noktasına sahip olan Newcastle, İngiltere'nin en turistlik şehirleri arasında bulunuyor. Asıl adı Newcastle Upon Tyne olan bu şehir, hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleriyle keyifli bir gezi sunuyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz, Newcastle'de görülmesi gereken yerlerden bir liste içeriyor. Tarihi, mimari ve doğal güzellikleri barındıran yerlerden oluşan listemiz, şehrin en turistlik ve en popüler mekanlarını içeriyor.

Newcastle'de Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Newcastle KalesiThe Black GateMimari/Tarihi
2Jesmond DeneTyne NE7 7DZDoğası
3Discovery MuseumBlandford SquareKoleksiyonları
4Victoria Tunnel ToursOuse StTarihi
5The Biscuit Factory16 Stoddart StKoleksiyonları
6Nikolas Katedrali KilisesiTyne NE1 1PFMimari
7Great North MuseumTyne NE2 4PTKoleksiyonları
8Tyne KöprüsüTyne NE8 2BEMimari
9Kuzeyin MeleğiDurham RdMimari
10Theatre Royal100 Grey StMimari

Newcastle'de Gezilmesi Gereken 10 Yer

İşte Newcastle'de gezmeniz gereken yerler...

1. Newcastle Kalesi

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle'nin sembolü olan bu kale, aynı zamanda şehre adını veren bir kale olmasıyla da dikkat çekiyor. 1172 ve 1177 yılları arasında inşa edilen kale, Ortaçağ yapısıdır. Tyne nehrinin yakınlarında savunma amaçlı konumlandırılan bu kale, Roma döneminden kaldığı için şehrin en değerli yapıları arasında bulunuyor. Hem yerli hem de yabancı birçok turist çeken bu kale, Newcastle'de gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresThe Black Gate, Castle Garth, Newcastle upon Tyne NE1 1RQ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir kale şehre gelen herkes görmeli.

👤 Mimarisi ve manzarası çok güzel.

2. Jesmond Dene

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle şehrinde doğayla baş başa olacağınız Jesmond Dene, giden herkesin beğenisini kazanıyor. Yemyeşil alanları, dereleri ve şelaleleriyle hayran bırakan bu park, hem doğa yürüyüşü yapmak hem de piknik yapmak için oldukça uygun bir yer.

AdresNewcastle upon Tyne NE7 7DZ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Sadece inanılmaz. Bir anda ortaçağ İngiltere'si ormanlarında kayboluyor insan. Her an Robin Hood çıkabilir.

👤 Ağaçlar, patikalar, nehirler, şelaleler ve köprülerle muhteşem yeşil alan…

3. Discovery Museum

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle'ın Mehur Blandford Meydanı'nda bulunan bir bilim ve yerel tarih müzesi olan Discovery Museum, koleksiyonlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yerel tarih ve bilimsel gelişmelere ait birçok koleksiyon sergileyen bu müze de Charles Algernon Parsons'in hükümete buhar türbini kullanmanın avantajlarını sunmak için yaptırdığı 34 metrelik buhar gemisi de bulunuyor. Bilim ve teknoloji meraklılarının Newcastle'da mutlaka gezip görmesi gereken yerler arasında bulunan bu müze her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Telefon+44 191 232 6789
Saat10:00-16:00
AdresBlandford Square, Newcastle upon Tyne NE1 4JA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Newcastle ve tarihi boyunca yaşam tarzı hakkında bir anı öğrenmek için ne harika bir yer.

👤 Bizim için sadece müzeden daha fazlasıydı.

4. Victoria Tunnel Tours

Newcastle'de Gezilecek Yerler

1839-1842 yılları arasında maden ocaklarındaki kömürü iskelelere taşımak için kazılan Victoria tüneli, 2. Dünya Savaşı'nda ise sığınak olarak kullanılmış, Günümüzde müzeye çevrilen bu tüneş, Newcastle'ye giden turistlerin ilgi odağı haline gelmiş. Farklı tarihi yerleri gezmeyi sevenlerin Newcastle'de mutlaka gitmesi gereken yerler arasında bulunan bu tünel, fotoğrafçıların da uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Telefon+44 191 230 4210
Saat09:30-16:30
AdresVictoria Tunnel Entrance, Ouse St, Byker, Valley, Newcastle upon Tyne NE1 2PF, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bu, Newcastle Upon Tyne'ın tarihinin çok değerli bir turuydu! Victoria Tünelleri, Sanayi Devrimi ve Dünya Savaşı Tarihinin bir parçasıdır.

👤 Tünel ve tarihi hakkında ilginç gerçekler ve bilgilerle dolu gerçekten eğlenceli bir tur. Özellikle 2. Dünya Savaşı tarihini ve hatta Viktorya dönemi madencilik tarihini seviyorsanız kesinlikle gitmeye değer.

5. The Biscuit Factory

Newcastle'de Gezilecek Yerler

1872 yılından 202 yılına kadar bisküvi fabrikası olarak kullanılan bina, günümüzde çağdaş sanatın sergilendiği bir galeridir. Birleşik Krallığın en büyük ticari sanat, zanaat ve tasarım galerisi olan The Biscuit Factory, Newcastle'de gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 191 261 1103
Saat10:00-17:00
Adres16 Stoddart St, Shieldfield, Newcastle upon Tyne NE2 1AN, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 İlginç ve yaratıcı birçok sanat eserine sahip güzel bir galeri.

👤 Güzel bir sergi sanat sevenler gitmeli.

6. Nicholas Katedrali Kilisesi

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle Kilisesi olarak da anılan Nicholas Katedrali Kilisesi, şehrin başpiskoposluk merkezidir. 1091 yılında inşa edilen Norman kilisesi, 1216 yılında çıkan yangında ağır hasara uğrayınca 1350 yılında restore edilerek şu anki görünümüne kavuşturuldu. Katedral statüsünü 1882 yılında alan kutsal yapı Gotik mimari sitiliyle görenleri kendisine hayran bırakıyor. Mükemmel kulesiyle yerli ve yabancı misafirlerini büyüleyen katedral şehrin en merkezi noktalarından birinde yer aldığından kolayca bulunabiliyor.

Telefon+44 191 232 1939
Saat08:00-18:00
AdresSt. Nicholas Sq, Newcastle upon Tyne NE1 1PF, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 İçeriye girdiğiniz ve kokuyu aldığınız anda eskilere gitmiş ve o zamanları hatırlıyor gibisiniz filmlerde görmüştüm sadece böyle güzel kiliseleri mükemmel ötesi çok güzel korunmuş ve içerisi tertemiz girer girmez sizi kapıda çok güler yüzlü bir kişi karşılıyor hatta size içeride rehberlik bile yapıyor

👤 Çok güzel bir katedral.

7. Great North Museum

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Bölgeye dair tarihi bilgilere ve buluntulara yer veren Great North Müzesi, özellikle çocukların beğenisini kazanıyor. Dinozor iskeletinden Mısır ve Yunan dönemlerinden kalma objelere kadar birçok farklı koleksiyona sahip olan bu müze, Newcastle'de gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 191 208 6765
Saat10:00-17:00
AdresBarras Bridge, Newcastle upon Tyne NE2 4PT, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir müze. Ailecek keyifli vakit geçirdik.

👤 13 yaşındaki çocuğum buraya bayıldı.

8. Tyne Köprüsü

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Şehrin en önemli simgeleri arasında yer alan Tyne Köprüsü, 1928 yılında Kral V. George tarafından kullanıma açıldı. O dönemlerde Dünya'nın en büyük kemerine sahip köprüsü olan bu köprü, şehrin en yüksek 10 yapısı içerisinde yer alıyor. Newcastle'de görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu köprü, turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biri.

AdresA167, Newcastle upon Tyne NE8 2BE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir köprü. Yayalar için yürüme yeri var ve manzarası çok güzel.

👤 Manzarası güzel bir köprü.

9. Kuzeyin Meleği

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle Gateshead bölgesinde yüksek bir tepeye konumlandırılan Kuzeyin Meleği, 1994 ve 1998 yılları arasında tamamlanan bir modern sanat eseridir. 20 metre yüksekliğe sahip olan bu heykelin iki kanadı arasındaki mesafe ise 50 metredir. Tamamen çelik ve bakırdan üretilen bu heykel, turistlerin en çok gezdiği yerler arasında bulunuyor.

AdresDurham Rd, Low Eighton, Gateshead NE9 7TY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Yol üzerinde sizi kucaklayan kocaman bir MELEK😇

👤 Manzarası çok güzel.

10. Theatre Royal

Newcastle'de Gezilecek Yerler

1837 yılında inşa edilen Theatre Royal, bir zamanlar İngiltere'nin en iyi tiyatro binası olarak görülüyordu. 1899 yılında çıkan yangın sonucu ağır hasar alan bu bina, yeniden tasarlanmış ve yenilenmiş. İngiltere'nin en eski tarihi yapıları arasında yer alan bu bina günümüzde hem yerli hem de yabancı sanat severlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Telefon+44 1332 863822
Saat09:30-16:30
Adres100 Grey St, Newcastle upon Tyne NE1 6BR, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Ne harika bir deneyim, teşekkür ederim.

👤 Çok güzel bir mimariye sahip ve çok güzel oyunlar oynanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Newcastle'de gezilecek yerler neresi?

Newcastle'de gezilecek yerler arasında; Newcastle Castle, Jesmond Dene, Discovery Museum, Victoria Tunnel Tours, The Biscuit Factory, The Cathedral Church of St. Nicholas, Great North Museum, Tyne Köprüsü, Kuzeyin Meleği ve Theatre Royal Newcastle'nin turistlik yerleridir.

Newcastle pahalı mı?

İngiltere'nin en ucuz şehirleri arasında bulunan Newcastle, turistlerin eğlence için tercih ettiği bir yerdir. Türkiye'den gidecekler için ise kur farkından dolayı pahalı bir şehirdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum