En İyi ve En Yeni Netflix Western (Kovboy) Filmleri | 2024

Netflix'te yayınlanan yerli ve yabancı en iyi western türü filmleri listeledik. İşte IMDb puanı 6 ve üstü olan en iyi 14 Netflix Western filmi...
En İyi ve En Yeni Netflix Western (Kovboy) Filmleri | 2024

IMDb Puanı Yüksek Aksiyon Dolu En İyi Netflix Western Filmleri

Vahşi batı, kovboy, Amerikan iç savaşları ve daha birçok konuya değinen en iyi Netflix Western filmlerini listeledik. Bu içeriğimizde izlerken keyif alacağınızı düşündüğümüz komedi ve macera dolu en iyi western filmleri yer alıyor. İşte IMDb puanı yüksek izlenmesi gereken birbirinden kaliteli en iyi 11 Netflix Western filmi... 

1. Thar

Netflix Western Filmleri
Seksenlerin başında ortaya çıkan cinayet ile işler karışmaya başlar. Bir yabancının kafasında yer alan dehşet verici işkence planı, sakin çöl kasabasının tüm hayatını alt üst eder. Emektar bir polis kendini kanıtlama fırsatı olarak bu olayı görse de işkenceler ve cinayetler asla tamamen bitmez.

TürAksiyonDramSuç
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRaj Singh
Chaudhary
OyuncularAnil
Kapoor
Harshvardhar
Kapoor
Fatima
Sana Shaikh

2. The Power of The Dog

Netflix Western Filmleri
Birbirinden farklı karakterleri olan iki kardeş Phil ve George, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahipleridirler. Zeki ve başarılı olan Phil, zayıfları hor görmektedir. Kendisini işine adayan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında hayatlarını sürdürseler de; George genç bir dul kadınla beklenmedik bir evlilik kurar. Phil ise bu kadından rahatsızlık duyarak kardeşinin eşini ortadan kaldırmak üzere amansız bir savaşa girer.

TürDramRomantikWestern
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJane
Campion
OyuncularBenedick
Cumberbatch
Kirsten
Dunst
Jesse
Plemons

3. The Harder They Fall

Netflix Western Filmleri
Nat, ailesinin ölümünün ardından Rufus’un peşine düşerek intikal almaya karar verir. Ailesinin ölümünden önce bir daha eski çetesi ile bir araya gelmeyeceği üzere söz veren Nat, intikam almak üzere çetesini yeniden toplar. Rufus ise hapishaneden çıktığı gibi Nat’in çetesinden saklanmaya çalışsalar da her şey karmaşık bir hal almaya başlar.

TürAksiyonDramWestern
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJeymes
Samuel
OyuncularJonathan
Majors
Zazie
Beetz
RJ
Cyler

4. News of the World 

Netflix Western Filmleri

Netflix'in 2020 yılında izleyicilerine sunduğu en iyi filmlerden biri olan News of the World'de iç savaşın ardından kimsesiz kalan bir kızın dramı anlatılıyor. kasaba kasaba gezerek okuyuculuk yapan eski asker Kaptan Kyle Kidd bir ormanın içerisinde ufak kız çocuğunu bulur. Yetkililer tarafından ona zimmetlenen çocuğu son akrabalarının yanına götürecektir. İkili çıktıkları bu uzun ve zorlu yolculukta birbirlerine karşı sevgi ve bağlılık hissedeceklerdir.

TürDramAksiyonMacera
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPaul
Greengrass
OyuncularTom
Hanks
Helena
Zengel
Elizabeth
Marvel

5. Concrete Cowboy 

Netflix Western Filmleri

Romandan uyarlama en iyi western filmlerinden biri olan Concrete Cowboy'da henüz 15 yaşındaki Cole'ün maceraları anlatılıyor. Kuzey Philadelphia'da yaşayan babasının yanında kalmak zorunda olan Cole bu sıkıcı hayattan iyice sıkıldığı günlerde atlarla tanışır. Bu tanışma Cole için şimdiye kadar hayal bile edemediği bambaşka bir dünyanın kapısını açacaktır.

TürDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRicky
Staub
OyuncularCaleb
McLaughlin
 Idris
Elba
Lorraine
Toussaint

6. The Ballad of Buster Scruggs 

Netflix Western Filmleri

Coen kardeşler imzalı bu muhteşem western filminde 6 farklı konu ve olay işlenmiştir. Filmde iç savaş sonrası yaşanan birbirinden farklı hikayeler farklı bir bakış açıcı ile detaylıca incelenmiştir.

TürWestern
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJoel
Coen
Ethan
Coen
OyuncularTim Blake
Nelson
James
Franco
Liam
Neeson

7. The Sisters Brothers 

Netflix Western Filmleri

Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi macera dolu western filmi olan The Sisters Brothers'da birbirne bağlı iki kardeşin patronları adına tetikçilik yapması anlatılıyor. Susturulması ve ortadan kaldırılması gereken insanların peşine düşen bu iki kardeş son görevlerinde Herman Kermitt isimli bir altın avcısının peşine düşerler. patronlarının altınlarını çalan bu adam sanıldığı kadar basit bir hırsız değildir. 

TürWesternMacera
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJacques
Audiard
OyuncularJohn C.
Reilly
 Joaquin
Phoenix
Jake
Gyllenhaal

8. Hostiles 

Netflix Western Filmleri

Gerilim dolu bu western filminde ABD süvari subayı Blocker'ın yerli bir savaş şefi ile birlikte çıktığı yolculuk konu edilmiştir. Yıllardır karşı karşıya savaşan ve yakınlarındaki adamları öldüren bu iki düşman devlet görevi gereği beraber yolculuk yapmak zorunda kalır. İstemediği halde görevi kabul etmek zorunda kalan Blocker yol boyunca birçok zorlukla karşılaşır.  

TürWesternDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenScott
Cooper
OyuncularChristian
Bale
Rosamund
Pike
Wes
Studi

9. The Hateful Eight 

Netflix Western Filmleri

Quentin Tarantino imzalı bu western filminde garip bir şekilde yolları kesişen 4 kişinin kar sebebiyle bir barınağa sığınmaları anlatılıyor. Cellat olarak tanınan Ruth, başına ödül koyulan Domergue'u yakalamış ve adalete teslim etmek üzere yanına almıştır. Bu sırada ödül avcısı olduğunu iddia eden bir adam ve bir şerifle karşılaşırlar. yollarına 4 kişi olarak devam eden bu ekip kısa süre sonra doğa şartları sebebiyle bir dağın eteğindeki konaklama yerine sığınırlar. 

TürWestern
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularSamuel L.
Jackson
Kurt
Russell
Jennifer
Jason Leigh

10. Ridiculous 6 

Netflix Western Filmleri

Netflix orijinal yapımı komedi türünde bir western filmi olan Ridiculous 6 sinemanın sevilen filmi The Magnificent Seven'in parodisi niteliğinde bir yapım.Başrolünde Adam Sandler'ın rol aldığı filmde başarılı aktörün komedi dolu sahnelerdeki performansları dikkat çekiyor. Sadece Netflix'te izleyebileceğiniz bu filmin IMDb puanı biraz düşük gözükse de izlerken moral kazanacağınızı düşünüyoruz.  

TürWesternKomedi
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenFrank
Coraci
OyuncularAdam
Sandler
Jorge
García
Terry
Crews

11. A Million Ways to Die in the West

Netflix Western Filmleri

İzlenmesi gereken en iyi western filmlerinden biri olan A Million Ways to Die in the West'da Albert isimli genç bir kovboyun yaşadıkları anlatılıyor. Bir çatışma sırasında geri çekilmek zorunda olan Albert bu olaydan sonra çevresini ve kız arkadaşını kaybedecektir. Özgüven kaybı yaşamaya başlayan Albert'i hayata döndürecek olan ise kasabaya gelen gizemli kadın olacaktır. Ancak kısa süre sonra kadının belalısı olan tehlikeli bir adam intikam almak amacıyla kasabaya gelecektir. 

TürWesternKomedi
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenSeth
MacFarlane
OyuncularSeth
MacFarlane
Charlize
Theron
Amanda
Seyfried

12. Django Unchained 

Netflix Western Filmleri

Leonardo Di Caprio ve Samuel L jockson'un başrolünde yer aldığı bu western filminde eski bir köle olan Django'nun özgürlük hikaeyisi ve intikamı anlatılıyor. İlk icraatını Dr. King Shultz ile yapan Django bu maceradan sonra işe Shultz ile devam etmeye karar verir. İkili birlikte Django2nun yıllar önce ayrı düştüğü karısını bulmaya çalışırlar.   

TürWestern
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularJamie
Foxx
Christoph
Waltz
Leonardo
DiCaprio

13. Yahşi Batı 

Netflix Western Filmleri

Türk yapımı yerli western filmi olan "Yahşi Batı" 19 yy. ait komedi dolu bir macerayı izleyicisine sunuyor. Hikayeye göre Osmanlı devletine mensup iki görevli olan Aziz Bey ve Lemi Bey padişahın hediyeleri ile Amerika'ya doğru yolculuk yaparlar. Bu sırada önce kovboyların, sonrasında ise yerlilerin baskınına uğrayan ikili yanlarında taşıdıkları kıymetli elması kaptırırlar. Bir süre elmasın peşine düşen Aziz ve Lemi bu Amerikan rüyası içerisinde hem hayatta kalmak hemde elması bulup görevi yerine getirmek için maceradan maceraya atılırlar.

TürWesternKomedi
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenÖmer
Faruk Sorak
OyuncularCem
Yılmaz
 Ozan
Güven
Demet
Evgar

14. Geronimo An American Legend 

Netflix Western Filmleri

Eski bir film olmasına rağmen Netflix2te en çok izlenen western filmlerinin başında gelen Geronimo'da yerliler ile Amerikan hükümeti arasında yaşanan savaşlar konu edilmektedir. Hükümet ile anlaşarak belirlenen yerlere göç eden yerliler burada bir haksızlığa uğradıklarını düşünerek ayaklanmaya başlarlar. En başta da yerlilerin adeta kahramnaı olan Geronimo gelmektedir. 30 kadar kişi ile yola çıkan Geronimo haklarını alabilmek için hükümete karşı savaşacaktır.

TürWesternTarih
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenWalter
Hill
OyuncularWes
Studi
Matt
Damon
Gene
Hackman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.