Netflix Tarihi Diziler 2024 - En İyi 27 Netflix Dönem Dizisi

Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi tarihi dizileri listeledik. İşte sadece Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi 27 tarihi dizi...
Netflix Tarihi Diziler 2024 - En İyi 27 Netflix Dönem Dizisi

En İyi ve En Yeni Netflix Tarih Dizileri Listesi

Netflix online dizi ve film izleme platformu üzerinden izleyebilceğiniz en iyi tarihi dizi önerilerini bir araya getirdik. Neoldu.com okurları için hazırladığımız bu içeriğimizde dram, aksiyon, macera ve aşk dolu hikayeleri ile dikkat çeken IMDb puanı yüksek Netflix tarihi dizileri yer alıyor. İşte tüm zamanların en iyi Netflix tarihi dizileri listesi...

Netflix Tarihi Dizi Önerileri;

1. Toprağın Varisleri

Netflix Tarihi Dizileri
14'üncü yüzyıl sonlarında başlayan sahneler ile savaşta olan krallar ile onların yarattığı kaoslarla ve pozitiflerle dolu dünyalar ekranlarda. Hugo Llor, yaşamını zorlayan hayat şartları ile mücadele etmesi gerekmektedir. Babasını genç yaşlarında dalgaların arasında kaybeden Hugo aile geçimini sağlamak için bazı iyi olmayacak işlere girişmesi gerekmektedir. Zengin Sir Estanyol'dan aldığı yardımlar ile gemi inşasına başlarken, hayatında yükselişler doğmaya başlar. 

TürTarihDönemDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJordi
Frades
OyuncularYon
Gonzalez
David
Solans
Elena
Rivera

2. The King’s Affection

Netflix Tarihi Dizileri
Kore tarihi dizileri her zaman insanların en sevdiği ve kaş yaşında olursa olsun izlediği eserlerdir. Bu dizimizde veliaht prens öldürüldüğünde onun kılığına girerek tahta geçen ikiz kız kardeşi, kimliğini ve ilk aşkına olan duygularını saklayarak kraliyeti yönetmesi gerekmektedir.

TürKoreDönemRomantik
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSong
Hyun-wook
OyuncularPark
Eun-bin
RowoonNam
Yoon-su

3. The Last Czars

Netflix Tarihi Dizileri
Tarihi dönemlerin son kralları ve kraliçeleri her zaman en çok konuşulan olur. Yirminci yüzyılın başlarında ortaya çıkan sosyal ayaklanma Rusya’yı sarar. Çar İkinci Nikolay’ın değişime direnmesi bir devrimi başlatırken, büyük bir krallığın sonunu da getirir.

TürBelgeselPolitik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAdrian
McDowall
OyuncularRobert
Jack
Susanna
Herbert
Ben
Cartwright

4. Bridgerton

Netflix Tarihi Dizileri
İkinci sezonu 2022’nin başlarında çıkan ve tüm izleyicilerin kalbini çelmeye devam eden Bridgerton, tarihi aşkların en güzel eserlerinden birisidir. Londra’nın en köklü ailelerinden birisi olan Bridgerton ailesi birbirine sıkı sıkı bağlı olan sekiz kardeşi ele almaktadır. Yüksek sosyetede aşkı yaşamak isteyen sekiz kardeşlerden birinci sezonumuzda bir kız kardeş, ikinci sezonumuzda da bir erkek kardeş aşkı aramaya başlıyor. Bu yüksek sosyete dünyasındaki dedikodular içinde gerçek aşkı bulmak mümkün müdür?

TürRomantikDramDönem
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChris Van
Dusen
OyuncularNicola
Coughlan
Jonathan
Bailey
Bessie
Carter

5. The Cook of Castamar

Netflix Tarihi Dizileri
Tarihin derin romantizmine inmeye ne dersiniz? On sekizinci yüzyılın Madrid'inden esinlenerek yapılan bu dizimizde Clara'nın yaşantısı sizlerle. Clara iyi eğitimli birisidir lakin babası öldükten sonra tüm mal varlığını kaybetmeye başlar. Kendisinin dışarıya çıkamama hastalığının da bulunması ile bir dükün evinde, mutfakta çalışmaya başlar. İmkansız denilebilecek bir aşkı izlemeye ne dersiniz? 

TürRomantikDramPolitik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTatiana
Radriguez
OyuncularMichelle
Jenner
Roberto
Enriquez
Hugo
Silva

6. Alevlerin Ardından

Netflix Tarihi Dizileri
1897 yılları Paris’ine geri dönelim. Dizimizde Paris’in en güzel bölgesinde çıkan yıkıcı bir yangının ardından üç kadının hayatı ihanetlerle, aldatmacalarla ve romantik dedikodu çalkantılarıyla dolup taşar. Yaşanılan olayın üzücü hatıraları unutulmazken, dizimiz tamamen gerçek olaylardan esinlenilerek çekilmesi ile tarihe daha güzel bir ışık tutmaktadır.

TürFransaSosyalDönem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenCatherine
Ramberg
Karin
Spreuzkouski
OyuncularAudrey
Fleurot
Julie
de Bona
Camille
Lou

7. Vikings: Valhalla

Netflix Tarihi Dizileri

Dizi tarihine damga vuran Vikings adlı yapımdan 100 sonrasına ait bir hikayeyi anlatan Vikings: Valhalla Netflix'in en çok izlenen yapımları arasına girmeyi başardı. Dizide ünlü kaşif Leif Erikkson ve kardeşi Freydis Eriksdotter'ın macera dolu anıları anlatılıyor. Dönemin yaşamı hakkında bilgiler veren dizide ana karakterlerin yanında bir de İskandinav prensi Harald Sigurdsson'u izliyoruz.

TürTarihDramAksiyon
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularSam
Corlett
Frida
Gustavsson
Leo
Suter

8. Oktoberfest Beer An Blood

Netflix Tarihi Dizileri

2020 yılında gösterime girmiş kaliteli bir dizi olan Oktoberfest Beer An Blood’un konusu, azimli bir bira üreticisi Curt Prank, Münih’te düzenlenen ve önemli festivallerden biri olan Oktoberfest’te büyük bir bira alanı kurmak istiyordur, bunu gerçekleştirebilmesi için gereken her şeyi yapmaya kafaya takan Curt’un büyük bir alan kurmak istediği haberi yayılır, rakip firmalar bunu duyduktan sonra Curt ve firmalar arasında büyük bir mücadele başlar.

TürTarihiDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristian
Limmer
OyuncularMisel
Maticevic
Klaus
Steinbacher
Martina
Gedeck

9. Knightfall

Netflix Tarihi Dizileri

2017 yılında gösterime giren ve 2019 yılına kadar devam eden film, haçlıların arasındaki güveni, inancı vb. kavramları tarihe dayanarak anlatan özgün bir yapımdır. Dizinin konusu ise 14. Yüzyılda Tapınak Şovalyelerinin Müslümanlara karşı Kudüs ve Akka’yı kaybettikleri savaşın ardından geri çekilmelerini ve çekildikten sonra güçlenmek için ellerinden gelen her şeyi yapmalarını anlatıyor. Kudüs şehrini geri almak isteyen haçlılar, Pariste yaşamaya başlayıp o dönemin kralı olan Philip ile iyi ilişkiler kurmaya çalışırlar.

TürTarihiMacera
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAaron
Helbing
OyuncularTom
Cullen
Jim
Carter
Padraic
Delaney

10. Barbarians

Netflix Tarihi Dizileri

2020 yılında gösterime giren ve izleyicilerin büyük ilgisini toplayan kaliteli dizinin konusu, üç farklı insanın hayatlarının tesadüfen bir araya gelmesi sonucu, kendi geçmişleri ve gelecekteki olaylarla karşı karşıya kalmalarını anlatıyor. Battle of the Teutoburg Forest (Varus Savaşı) etrafında seyreden dizi, Büyük Roma’nın ilerlemesinin durmasını sağlayan savaştır.            

TürTarihiDramSavaş
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAndreas
Heckmann
OyuncularLaurence
Rupp
Jeanne
Goursaud
David
Schütter

11. The Englis Game

Netflix Tarihi Dizileri

2020 yılında gösterime giren dizi, 1879 İngiltere’sinde futbolun yeni yeni kendini göstermeye başladığı dönemde geçiyor. Varlıklı ailelerin futbol ligini ele geçirmesini ve buna karşı olarak varoş kesimin düzene karşı çıkma denemesinin ardından modern futbolun ortaya çıkışını ele alıyor.

TürTarihiDramSpor
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenTim
Fywell
OyuncularEdward
Holcroft
Kevin
Guthrie
Charlotte
Hope

12. Cable Girls (Kablo Kızları)

Netflix Tarihi Dizileri

2017 yılından 2020 yılına kadar ekranlarda karşımıza çıkan dizi, İspanya’nın başkent şehri Madrid’de 1920’li yıllarda geçiyor, yapım, birbirlerinden farklı 4 insanın 1920’li yıllardaki bir telefon şirketi içerinde çalışıp operatörlük yapmaya başlamalarının etrafında dönüyor. Çalıştıkları iş sayesinde arkadaş olan 4 kişiyi gelecekte nelerin beklediği ise bir muamma.

TürTarihiDramRomantik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularBlanca
Suárez
Ana
Fernández
Teresa
Fernández
-Valdés

13. Alias Grace

Netflix Tarihi Dizileri

2017 yılında beyazperdeye yansıyan dizinin konusu, Grace Marks isimli karakterin İrlanda’dan Kanada’ya göç edip Thomas Kinnear’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlamasının etrafında dönüyor. Aradan geçen zamandan sonra, kendisine yardım ettiği iddia edilen bir adam ile beraber çalıştığı ev sahibini ve yanında çalışan başka birini öldürmekten başı belaya giren Grace’nin daha sonra başına gelecekler ise bir muamma.

TürTarihiGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSarah
Polley
OyuncularSarah
Gadon
Edward
Holcroft
Rebecca
Liddiard

14. Norsemen

Netflix Tarihi Dizileri

2016 yılında çıkmış olan dizi, 790’lı yıllarda Viking’lerin hayatını komedi şeklinde ele almıştır. Vikinglerin baskın yapma, çalma, öldürme, kölelik gibi durumlarını iyi yansıtan bu film, izlemeye değer ve listemize girmeyi başarmış kaliteli tarih dizilerinden bir tanesidir.

TürTarihiMaceraKomedi
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJonas
Torgersen
OyuncularKåre
Conradi
Jon
Øigarden
Nils Jørgen
Kaalstad

15. Versailles

Netflix Tarihi Dizileri

2015 yılında Netflix’te gösterime giren film, Fransa’nın 14. Kralı olan Louis’i ele alıyor. 1667’li yıllarda Fransa Kralı Louis dünyadaki en büyük saray olan Vesailles’i yaptırma emri verir. Sarayda yaşayan iktidar oyunlarını ve entrikaları ele alan dizi, izleyicinin ilgisini çekmeyi başarmış ve listemize girmeye hak kazanmıştır.

TürTarihiDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDavid
Wolstencroft
OyuncularGeorge
Blagden
Alexander
Vlahos
Tygh
Runyan

16. Marco Polo

Netflix Tarihi Dizileri

Çıktığı günden beri popülerliğini yitirmeyen ve listemizde 10. sırada bulunan Marco Polo dizisinin konusu Venedikli gezgin Marco Polo’nun 13. Yüzyıl zamanları Cengiz Han’ın soyundan olan Kubilay Han’ın hükmettiği Çin topraklarında geçiyor, siyasi olaylar, ve vaatlerle dolu dizi, Kubilay Han’ın krallığını korumaya çalışan Marco Polo’yu anlatıyor.

TürTarihiDramFantastik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJohn
Fusco
OyuncularLorenzo
Richelmy
Benedict
Wong
Chin
Han

17. The Man İn The High Castle (Yüksek Şatodaki Adam)

Netflix Tarihi Dizileri

2015 yılında yayınlanmaya başlayan ve bir romandan uyarlanan dizi, Nazi’lerin 2. Dünya Savaşını kazanmaları ve ardından gelen distopik dünya düzeninden yola çıkarak Kuzey Amerika’nın ne durumda olacağını ele alıyor, Japonların ve Almanların cirit attığı bu dünyada insanlığın bir kısmı direnmeye çalışırken bir kısmı olan her şeyi kabulleniyor.

TürBilim KurguDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenFrank
Spotnitz
OyuncularAlexa
Davalos
Joel de la
Fuente
Rupert
Evans

18. The Terror

Netflix Tarihi Dizileri

2018 yılında gösterime girmiş olan dizi, listemide 12. Sırada yer almaya hak kazanmış olup NeOldu yazarları olarak izleyip beğendiğimiz bir yapımdır, dizinin konusu ise gerçek bir hikayeye dayanmaktadır. 1847 yılında geçen dizi Kraliyet donanmasının North Passage adlı yeri bulmak için atıldığı aksiyon dolu yolculuğu ve ardından başlarına gelen olayları ele alır. Dizi aynı zamanda Dan Simmons adlı yazarın kitabından uyarlanmıştır.

TürTarihiKorkuGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Kajganich
OyuncularDerek
Mio
Kiki
Sukezane
Cristina
Rodlo

19. Black Sails

Netflix Tarihi Dizileri

Treasure Island adlı romandan uyarlanan ve 2014 yılında gösterime giren dizi, Kaptan Flint, mürettabatı ve onların arasına yeni katılmış olan John Silver adlı denizcinin çaldıkları ganimet haritasının onlara getireceği belaları ele alıyor.

TürTarihiMacera
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRobert
Levine
OyuncularZach
McGowan
Toby
Stephens
Hannah
New

20. Hell on Wheels (Yürüyen Cehennem)

Netflix Tarihi Dizileri

2011 yılında gösterime girmiş ve 8,3 puanlık yüksek bir IMDb puanına sahip olan dizinin konusu, sadece vahşi batıdan ibaret değil. 1865 yılında Kuzey-Güney savaşları yeni sona ermişken ölmüş karısının intikamını almak için harekete geçen bir adamın hikayesini ele alıyor.

TürTarihiDramWestern
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenTony
Gayton
OyuncularAnson
Mount
CommonColm
Meaney

21. Kingdom

Netflix Tarihi Dizileri

2019 da yayın hayatına başlamış olan dizi, 2020 yılında hala yayın hayatına devam eden dizilerden bir tanesidir. 8,3 gibi bir puanla kendini sevdirmeye başlayan dizi, bulaştığı kişileri canavara dönüştüren salgın bir hastalık, açlık ve yozlaşma ile boğuşan bir Güney Kore krallığının başına gelen olayları ele alıyor. 

TürTarihiDramAksiyon
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Seong-hun
OyuncularJi-hoon
Ju
Ryu Seung
-Ryong
Doona
Bae

22. The Last Kingdom

Netflix Tarihi Dizileri

2015 yılında gösterime giren dizi, IMDb’den 8,3 gibi başarılı bir puan alarak biz yazarların ilgisini çekmeyi başarmış bir dizidir. Dizinin konusu ve içindeki isimler ise 2013 dizisi Vikings’e benzerlik göstermektedir.

TürTarihiDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenStephen
Butchard
OyuncularAlexander
Dreymon
Emily
Cox
Millie
Brady

23. Outlander

Netflix Tarihi Dizileri

2014 yılında gösterime girmiş olan ve hala devam eden dizinin konusu, 1945 yıllarında yaşayan savaş hemşiresi Claire Randall’ın ilginç bir şekilde 1743 yılına yolculuk etmesinin etrafında dönüyor. 

TürTarihiBilim KurguFantastik
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRonald
D. Moore
OyuncularCaitriona
Balfe
Sam
Heughan
Tobias
Menzies

24. Spartacus

Netflix Tarihi Dizileri

2010 yılında çıkan 2013 yılında final yapan kaliteli bir dizi olan Spartacus’un konusu, gittiği savaşta yenilen bir adamın esir olarak gidip kral olarak geri dönmesinin etrafında dönüyor. 

TürTarihiSavaşMacera
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSteven S.
DeKnight
OyuncularLiam
McIntyre
Peter
Mensah

Manu
Bennett

25. Vikings

Netflix Tarihi Dizileri

2013 yılında gösterime giren ve 2020 Aralık ayında 5. Sezonu yayınlanan tarihi Vikings dizisinin konusu, 8. Yüzyıl İkandinavya’sında çiftçilik yapan Ragnar Lothbrok ve ailesinin günden güne güçlenerek bir lord ve sonra bir kral en sonunda bir imparator olmasının etrafında dönüyor. 

TürTarihiDramMacera
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Hirst
OyuncularKatheryn
Winnick
Travis
Fimmel
Gustaf
Skarsgård

26. The Crown

Netflix Tarihi Dizileri

2016 yılında gösterime giren ve günümüzde 6. Sezonu ile devam eden biyografi dizisi The Crown’un konusu, 2. Dünya savaşı sonrası yıkık dökük İngiltere’nin yaşadığı siyasi iç karışıklık dönemini ele alıyor. 

TürTarihiDramBiyografi
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPeter
Morgan
OyuncularOlivia
Colman
Tobias
Menzies
Helena
Bonham
Carter

27. Peaky Blinders

Netflix Tarihi Dizileri

2013 yılında yayın hayatına başlayan dizi aradan 7 yıl geçmesine rağmen yeni bölümleri ile ekranlara yansımaya devam ediyor. 8,8’lik IMDb puanı ve konusu ile dikkat çeken Peaky Blinders’in konusu ise 1. Dünya savaşı sonrası İngiltere’ye salgın hastalık gibi bulaşan yasadışı çetelerden biri olan Peaky Blinders ailesinin başlarından geçen olayları ele alıyor.

TürTarihiPolisiyeSuç
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteven
Knight
OyuncularCillian
Murphy
Helen
McCrory
Paul
Anderson

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.