Netflix Suç Filmleri 2024 - Mafya ve Gangster Konulu 29 Film

Bu yazımızda sizin için Netflix’te yayınlanmış en iyi suç filmlerini derledik. İşte mutlaka izlenmesi gereken suç filmleri...
Netflix Suç Filmleri 2024 - Mafya ve Gangster Konulu 29 Film

En İyi 23 Netflix Suç Filmi

Netflix’te yayınlanan en kaliteli suç filmlerini bu içeriğimizde liste şeklinde hazırladık. Sıralarken en büyük sinema sitelerinden faydalandığımız bu içeriği okuyunca hangi suç filmini daha önce izlemeniz gerektiğini bileceksiniz.

İşte en iyi Netflix suç filmleri...

 

1. Pervasız

Netflix Suç Filmleri
Kitaplardan uyarlanan eserler listesinde olan bu filmimizde ünlü bir polisiye romanı yazarı olan Grace sizlerle. Kitaplarında katillerin iç güdülerini en iyi şekilde yansıtırken günün birinde kız akrdeşi beklemediği bir şekilde cinayetin birine kurban gider. Ona karşı olan bu cinayetin kimin ve neden yaptığını araştırmayı da Grace kendisine görev bildiriri.

TürDramSuçGizem
IMDb4,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMonika
Mitchell
OyuncularAlyssa
Milano
Sam
Page
Malachi
Weir

2. Benim Adım Yara

Netflix Suç Filmleri
İtalya’nın küçük bir kasabasında öldürülen Yara’nın gerçek hikayesi sizlerle. Küçük kızın öldürülmesi ile tüm kasaba şok içine girmiştir. Azimli bir savcı olan Letizia ise bu suçluyu adalete teslim etmek, Yara’nın ailesinin yüreğine su serpmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır.

TürDramSuç
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMarco Tullio
Giordana
OyuncularIsabella
Regonese
Alessio
Boni
Thomas
Trabacchi

3. Ek Villain Returns

Netflix Suç Filmleri
İyiyle kötünün büyük bir çatının içerisine girdiği bu hikaye sizlerle. İki erkek tek taraflı bir aşka kapılarına açmışken seri cinayetlerin yaşandığı bir dünyada sevilen bir şarkıcı ortadan kaybolur. Bu olay sonucunda bir taksici ve bir iş adamının oğlunun yolları kesişerek kaybolan şarkıcıyı bulmak üzere hareket etmeye başlarlar.

TürAksiyonRomantik
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMohit
Suri
OyuncularJohn
Abraham
Disha
Patani
Arjun
Kapoor

4. Bütün Kızlar Adına

Netflix Suç Filmleri
Amansız bir dedektif, azılı bir çocuk kaçakçılığı örgütü liderini bulmak üzere görevlendirilir. Polis memuru Jodie, dünyanın dört bir köşesindeki küçük kız çocuklarını kaçıran örgütün peşine düşer. Jodie bu görevde, çocuk kaçıran örgütün liderini öldürmeyi hedefleyen bir seri katil ile tanışır. Katil ile ortak paydada her şeyi başarabilecekler mi dersiniz?

TürSuçGizem
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDonovan
Marsh
OyuncularErica
Wessels
Hlubi
Mboya
Leshego
Molokwane

5. Yolun Bittiği Yer

Netflix Suç Filmleri
Eşini kaybeden Brenda, iki çocuğunu ve kardeşini de yanına alarak stres dolu bir yolculuğa çıkmaya başlar. Acımasız bir cinayete bu yolculukta karşı karşıya çıkan Brenda ve minik ailesi, kendilerini de bu cinayetleri işleyen katilin hedefi halinde bulurlar. New Mexico çölünde tek başına ve yardımlardan uzakta kalan Brenda, ailesini hayatta tutabilecek mi?

TürAksiyonSuç
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMillicent
Shelton
OyuncularQueen
Latifah
LudacrisMychala
Lee

6. HİT! İlk Dava

Netflix Suç Filmleri
Eski dertleri her geçen gün tekrar gün yüzüne çıkan sorunlu ama zeki bir dedektif, kafa karıştırıcı bir vakaya görevlendirilir. Bu vakayı çözmeye çalışırken her yeni delilde olayın kendi kız arkadaşı ile ilgili olduğu ortaya çıkmaya başlar.

TürDramSuçAksiyon
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSailesh
Kolanu
OyuncularRajkummar
Rao
Sanya
Malhotra
Akhil
Iyer

7. How I Fell in Love with a Gangster (Bir Gangstere Nasıl Aşık Oldum?)

Netflix Suç Filmleri

En iyi suç filmleri arasına girmeyi başaran "How I Fell in Love with a Gangster" filminde Polonya'lı mafya lideri Nikodem "Nikos" Skotarczak'ın hayat hikayesi anlatılıyor. Gizemli bir kadın tarafından hikayenin tüm ayrıntıları senaryoya dökülürken Nikos'un suç dünyasında nasıl yükseldiğini ve düştüğünü izliyoruz. 

TürDramSuç
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMaciej
Kawulski
OyuncularTomasz
Wlosok
Aleks
Kurdzielewicz
Antoni
Królikowski

8. Army of Thieves (Hırsızlar Ordusu)

Netflix Suç Filmleri

Netflix yapımı Ölüler Ordusu filminden önceki dönemi konu edinen Army of Thieves zombi salgının daha yeni başladığı sıralarda karantina altındaki bir bölgede hırsızlık yapılmasını konu ediyor. Bir bankada memur olan Ludwig Dieter gizemli bir kadınla tanışır ve onun soygun ekibine dahil olur. Bu sayede yıllardır hayalini kurduğu çözülemez denilen kasalara yaklaşabilecektir.

TürKomediSuçAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMatthias
Schweighöfer
OyuncularMatthias
Schweighöfer
Nathalie
Emmanuel
Ruby
O. Fee

9. Òlòtūré

Netflix Suç Filmleri

İnsan kaçakçılığını ortaya çıkarmak amacıyla Lagos’ta fahişe rolü yapan bir gazeteci, kadınlara istismar edilen acımasız ve şiddet dolu bir dünyayla karşılaşır. Bu gazeteci Lagos’un zorluklarıyla başa çıkmaya çalışırken dikkatleri üzerine çeker. Yapım kaliteli hikayesi sayesinde Netflix’te yayınlanan en iyi suç filmlerinden birisi olmuştur.

TürDramSuç
IMDb5.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKenneth
Gyang
OyuncularAda
Ameh
Blossom
Chukwujekwu
Beverly
Osu

10. Class of '83

Netflix Suç Filmleri

2020 yılında çıkan suç filmlerinden birisi olan bu yapım güzel bir hikayeye sahiptir. Rütbesi düşürülen bir polis, yer altı dünyasını ve yozlaşmış teşkilatı yok etmek için beş gözü kara öğrenciyi kendi intikam planı için ölümcül suikastçı olarak yetiştirir. Fakat yapılan tüm iyi planlar gibi, her şey güzel giderken kendisi de bu intikam ateşinden nasibini alacaktır.

TürDramSuç
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAtul
Sabharwal
OyuncularBobby
Deol
Anup
Soni
Joy
Sengupta

11. I Care a Lot

Netflix Suç Filmleri

Film başarılı bir yasal vasi olan Marla Grayson’ı konu ediyor. Marla kanunları kendi lehine, müvekkillerinin aleyhine kullanmakta ün kazanmıştır. Marla bir gün gözüne bir müvekkil kestirir. Marla iyi bir seçim yaptığını düşündüğünde aslında çok yanılmaktadır. Çünkü seçtiği müvekkil çok dişlidir. Marla o an dış görünüşün ne kadar yanıltıcı olduğunu anlar.

TürKomediGerilim
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJ. Blakeson
OyuncularRosamund
Pike
Eiza
Gonzalez
Dianne
Wiest

12. Time to Hunt

Netflix Suç Filmleri

Üç yıl boyunca hapishanede kalan Jun-seok çıktıktan sonra arkadaşları ile birlikte Güney Kore’ye gider. Ülkesine geldiğinde birçok şeyin değiştiğini fark eder. Jun-seok, özgürlüğüne kavuştuğu zaman arkadaşları ile Hawaii’ye gidip, yeni bir hayat kurmanın hayalini kurar. Sonunda hayallerine kavuşmanın zamanının geldiğini düşünen Jun-seok, arkadaşları ile son bir kez soygun yapmaya karar verirler. Ekibin soygunları başarılı geçse de hiç beklemedikleri bir olayla karşı karşıya kalırlar. Kaliteli suç filmlerinden birisi olan Time to Hunt filmi izleyicilerine güzel bir soygun atmosferi sunmaktadır.

TürAksiyonSuç
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSung-hyun
Yoon
OyuncularJae-hong
Ahn
Je-Hoon
Lee
Woo
-sik Choi

13. Shimmer Lake (Berrak Göl)

Netflix Suç Filmleri

Bütün kötülüklerin bulunduğu bu kasabanın şerifi 3 banka soyguncusunun peşine düşer. Bu soygunu yapanlardan birisi de şerifin kendi kardeşidir. Şerif soygunun gizemini çözmeye çalışır. Yalnız bu kasabada zaman geriye doğru ilerlemektedir. Güzel temposu ve kaliteli kurgusu sayesinde bu yapım Netflix gizem filmleri türünde de son derece etkileyici yapımları arasında yer almaktadır.

TürGizemSuç
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOren
Uziel
OyuncularWyatt
Russell
Rainn
Wilson
Benjamin
Walker

14. The Fast and The Furious (Hızlı ve Öfkeli)

Netflix Suç Filmleri

Tüm dünyada en çok izlenen suç filmi olan Hızlı ve Öfkeli iyi bir tempoya ve güzel bir kurguya sahiptir. Netflix'in kendi yapımı olmasa da bünyesinde barındırdığı tüm zamanların en iyi yarış filmleri arasında da gösterilen yapım, Dominic Toretto, yarış bahisleri oynayan ve arabaların pahalı parçalarını çalan bir çetenin lideridir. Bu eşyalar çok değerli elektronik ekipmanlar olduğu için çoğu ülkede baş şüpheli haline gelmiştir. Bir Amerikan sivil polisi bu suçun kim tarafından yapıldığını kanıtlamak için çeteyle iç içe olmuştur. Bu suçun sorumlularını yakalamakla görevli olan sivil polis diğer yandan Dominic Toretto’nun kız kardeşine aşık olmuştur. Bu olay sivil polisin işini bir hayli zorlaştıracaktır.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRob
Cohen
OyuncularPaul
Walker
Vin
Diesel
Michelle
Rodriguez

15. All the Money in the World (Dünyanın Bütün Parası)

Netflix Suç Filmleri

Yapım konusuyla dikkat çeken suç filmlerinden birisidir. 1973’te Amerika’nın zenginlerinden olan John Paul Getty’nin torunu kaçırılmıştır. Fidyeciler John Jr’ın annesinden oğlunu geri vermeleri karşılığında 17 milyon dolar istemektedir. Bunun üzerine annesi fidye için milyarder kayınpederine gider. John Paul Getty çok cimri biri olduğu için parayı fazla bulur ve kabul etmez. Çocuğun annesi oğlunu kurtarmak için kayınpederiyle savaşmak zorunda kalır. Bu zaman içerisinde John Jr’ın hayatı tehlikeye girer.

TürDramSuçBiyografi
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRidley
Scott
OyuncularMichelle
Williams
Christopher
Plummer
Mark
Wahlberg

16. Dört Kardeş (Four Brothers)

Netflix Suç Filmleri

Çocuklukları birlikte geçen 4 erkek kardeş onlara sahip çıkan anneleriyle birlikte yaşarlar ve zamanla birbirlerinden ayrılırlar. Kendilerini yetiştirdikleri anneleri öldürülünce cenaze töreninde tekrar bir araya gelirler. Annelerinin kim tarafından öldüğünü merak eden kardeşler bu olayı araştırmaya başlar. 4 kardeş anneleri için birbirlerine daha çok bağlanırlar ve olayı çözmek için var güçleriyle çalışırlar. Film kaliteli hikayesi sayesinde en iyi Netflix filmleri arasında yer almaktadır.

TürAksiyonSuç
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJohn
Singleton
OyuncularMark
Wahlberg
Tyrese
Gibson
André

17. Raees

Netflix Suç Filmleri

Hint yapımı olan bu filmde bir eyaletin uyuşturucuları yasaklamasından sonra yaşanan olaylar gözler önüne serilmektedir. Hindistan’ın bir eyaleti olan Gucerat’ta zararlı ilaç ve uyuşturucuların kullanımı yasaklanır. Yer altı dünyası uyuşturucu ve kadın ticareti yaptığı için polisin bu kararından hiç memnun olmazlar. Mafya üyeleri yasaklamanın arkasında olan polis memurunu hedef alır. Polis bu durumda karardan memnun olmayan halkı da karşısına almak zorundadır.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRahul
Dholakia
OyuncularRaj
Arjun
Shubham
Chintamani
Shubham
Tukaram

18. Ocean's 8

Netflix Suç Filmleri

Film hapisten yeni çıkan bir soyguncunun yeni hayatında neler yapmak istediğini konu ediyor. Debbie Ocean 5 yıl süren hapsin ardından serbest kalmıştır. Hapishanede dediği gibi sakin bir hayata geçiş yapmak istemez. Debbie’nin asıl isteği soygun yapmaktır. Bunun için toplam 8 kişilik kadın usta hırsız grubu toplar. Met Galası’nı hedefleyen grup soygun için hazırlıkları tamamlar. Debbie ve arkadaşlarının en önemli hedefleri ise Daphne Kluger’ın boynundaki kolyedir. Bu kolye 100 milyon doların üstündedir.

TürKomediSuçAksiyon
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGary
Ross
OyuncularSandra
Bullock
Cate
Blanchett
Anne
Hathaway

19. Jack Reacher

Netflix Suç Filmleri

Pittsburgh şehrinde bir gün, nehrin karşısında 6 el silah sesi duyulur ve 5 masum insan hayatını kaybeder. Usta birinin yaptığı belirlenen bu olayda polis departmanı nişancıyı bulması fazla uzun sürmez. Sorguya çekilip hiçbir şey söylemeyen bu adam sadece kağıda “Jack Reacher’ı bulun” yazar. Bunun üzerine polisler eski asker olan Jack Reacher’i getirir ve Jack olayın bilinmeyen tarafını açığa çıkarır. Güzel temposuyla ve kaliteli oyunculuklarıyla bu yapım Netflix’te yayınlanan en iyi suç filmlerinden birisidir.

TürDramSuçGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenChristopher
McQuarrie
OyuncularTom
Cruise
Rosamund
Pike
Richard
Jenkins

20. Focus (Fokus)

Netflix Suç Filmleri

Film zamanının en iyi soyguncularından birisi olan adamın bir kadınla tanıştıktan sonraki yaşamını konu ediyor. Nicky zamanının en iyi soyguncularından birisidir. Nicky, Jess Barret adında bir kadınla tanışır ve yaptığı işleri ona en ince detayına kadar anlatır. Kadının Nicky’ye yaklaşma girişimi başarısız olur. Nicky, Jess’ten uzaklaşma kararı aldıktan sonra Jess 3 yıl sonra suç dünyasında çok önemli biri olmuştur. Tekrar Nicky ile karşılaşan kadın adamın en son planını alt üst eder.

TürKomediSuç
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGlenn
Ficarra
OyuncularWill
Smith
Margot
Robbie
Rodrigo
Santoro

21. American Hustle (Düzenbaz)

Netflix Suç Filmleri

Usta dolandırıcı olan Irving Rosenfeld ve ortağı Sydney Prosser bir FBI ajanı tarafından yakalanır. Hapse girmemelerinin tek sebebi FBI’ın iki dolandırıcıya kendileri gibi dolandırıcılık yapanları yakalamaları için bir görev vermesidir. Bu iki dolandırıcı Atlantic City’de ünlü kumarbazların katılacağı bir oyuna katılırlar. Bu dolandırıcılar sayesinde FBI suçluları yakalamaya daha da yakınlaşır. Yapım kaliteli olay kurgusu sayesinde izleyicileri tarafından beğenilmiş ödüllü filmler arasında da yer almaktadır.

TürGerilimSuçKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDavid
O. Russell
OyuncularChristian
Bale
Bradley
Cooper
Amy
Adams

22. Patriots Day (Kara Gün)

Netflix Suç Filmleri

Film yaşanan bir bombalama olayından sonra tüm ülkenin alarma geçmesini ve gözden düşen bir polisin bu olayı çözmesine katkıda bulunmasını konu ediyor. Boston maratonu sırasında meydana gelen terör eyleminden sonra bütün ülke başka olası patlamaya karşı önlemler alır. Bu bombalamadan sorumlu kişileri yakalamak için her yer aranır. Ceza verilen bir polis ise bu olayın çözülmesine yardım eder. 

TürDramSuçGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPeter
Berg
OyuncularMark
Wahlberg
Kevin
Bacon
John
Goodman

23. A Twelve Year Night (12 Yıllık Gece)

Netflix Suç Filmleri

Bir gece üç tutuklu gizli bir operasyonla hapishanedeki hücrelerinden alınarak bir yere götürülür. Bu üç siyasi tutukluyu onların son 12 yıllarını geçirecekleri hücrelere koyarlar. Bu mahkumları öldürmek yerine hücrelere tıkarak kendi kendilerine delirtilmesi daha uygun olur diye düşünülmüştür.

TürDramSuç
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlvaro
Brechner
OyuncularAntonio
de la Torre
Chino
Darín
Alfonso
Tort

24. Nightcrawler (Gece Vurgunu)

Netflix Suç Filmleri

Gerilim türündeki kaliteli yapımlardan birisi olan bu filmin başrolünde kaliteli işlerden tanıdığımız Jake Gyllenhaal vardır. Lou Bloom geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını, felaketleri ve ölümleri kameraya kaydeder. Kameraya aldığı şeyler sayesinde muhbirlik yapmaya hak kazanan bu genç adam zamanla karanlık dünyaya sürüklenir.

TürGerilimSuçDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDan
Gilroy
OyuncularJake
Gyllenhaal
Rene
Russo
Bill
Paxton

25. Article 15

Netflix Suç Filmleri

Hindistan yapımı olan bu Article 15 mutlaka izlemeniz gereken suç filmlerinden birisidir. Hindistan’ın kırsal bölgesinde görev yapan polis memuru Ayan Ranjan üç genç kızın soruşturmasını yürütmeye başlar. Soruşturmayı derinleştiren polis memuru kast sisteminin adaletsiz ve ayrımcı bir politika izlediğini görür. Böyle bir politika izlenmesini istemeyen Ayan Ranjan bu sisteme savaş açmak zorunda kalır.

TürGizemSuç
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAnubhav
Sinha
OyuncularAyushmann
Khurrana
NassarManoj
Pahwa

26. The Departed (Köstebek)

Netflix Suç Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında yer alan, hikayesiyle birçok ödülünde sahibi olan The Departed filmi... Massachusetts eyalet polisi şehrin en büyük mafya örgütüne son vermek ister. Mafyanın içerisine köstebek yerleştirecekleri adamlar yerlerini almışlardır. Ancak mafya da polis teşkilatının içerisine kendi adamlarını yerleştirmişlerdir. Her iki tarafa bilgi sızdıran köstebekler açığa çıkar. Böylece köstebeklerin hayatları tehlikeye girer.

TürGerilimSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRay
Winstone
Leonardo
DiCaprio
Matt
Damon

27. The Godfather 2 (Baba 2)

Netflix Suç Filmleri

Suç yapımı deyince tüm dünya olarak aklımıza tek bir isim gelmektedir. O da Baba serisidir. Baba serisinin 2. filmi olan bu yapım dram dolu sahneleriyle kaliteli suç filmleri arasına ismini altın harflerle yazdırmıştır. Mafya dünyasında çok güçlü biri olan Corleone yaşadığı yerden ayrılarak Amerika’ya gelir. Amerika’ya geldikten hemen sonra New York şehrinin mafyalarından birinin liderini öldürür. Bu yaptığı şey yüzünden suç dünyasına adım atar.

TürDramSuç
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
1974
YönetmenFrancis Ford
Coppola
OyuncularAl
Pacino
Robert
De Niro
Diane
Keaton

28. The Dark Knight (Kara Şövalye)

Netflix Suç Filmleri

Aksiyon türünün en başarılı işlerinden birisi olan The Dark Night filmi gerilim dolu sahneleriyle izleyicilerinin tekrar tekrar izleyeceği bir yapım olmuştur. Kara Şövalye yer altı dünyasını çökertmeye çalışırken Joker ortaya çıkar. Gotham şehrinde kargaşa artmaya başlayınca Kara Şövalye tehdidi önlemek için ittifaklar yapacaktır. Şehirde olanlar yüzünden Batman kendini sorgulamaya başlar. En iyi seri filmler listesinde de yer alan yapımı Netflix platformundan izleyebilirsiniz.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularChristian
Bale
Heath
Ledger
Aaron
Eckhart

29. The Godfather (Baba)

Netflix Suç Filmleri

Netflix’te yayınlanan en iyi suç filmleri listemizde ilk sırada yer alan Baba filmini hepimiz biliriz.  Dram dolu sahneleriyle ve ayakta alkışlanacak oyunculuklarıyla bu yapım ölmeden önce izlenmesi gereken suç filmlerinden birisidir. İtalyan asıllı olan Don Corleone New York’ta suça dayalı bir örgüt kurmuştur. Bu örgütü bir aile olarak görmektedir ve diğer ailelerle birlikte yer altı dünyası işlerini yönetir. Meşhur bir uyuşturucu üreticisi olan Solozzo Don Corleone’ye bir teklifte bulunur. Corleona bu teklifi kabul etmeyince Solozzo başkalarıyla ittifak yapıp Don Corleone’yi vurdurtur. Bunun üzerine iş yapamayacak hale gelen Corleone’nin küçük oğlu örgütün başına geçer.

TürDramSuç
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenFrancis Ford
Coppola
OyuncularMarlon
Brando
Al
Pacino
James
Caan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.