Netflix Psikolojik Filmleri | 20 En İyi Netflix Gerilim Film

Bu içeriğimizde sizin için Netflix’te yer alan psikolojik filmleri derledik. İşte Netflix’te yer alan en iyi psikolojik filmler.
Netflix Psikolojik Filmleri | 20 En İyi Netflix Gerilim Film

En İyi Netflix Psikolojik Filmleri

Kafamızı dağıtmak için güzel filmler izlemek isteriz. Bu içeriğimizde sizin için gerilim ve aksiyon dolu psikolojik filmleri derledik. Sıkılmadan zamanınızı geçirebileceğimiz bu filmleri kalitesine göre sıraladık. İşte en iyi Netflix psikolojik filmleri.

Netflix'te Yayınlanan Psikolojik Film Önerileri;

1. HIT: İlk Dava

Netflix Psikolojik Filmler

Eski dertlerinin asla peşini bırakmadığı, sorunlu ama zeki bir dedektif düşünün. Bu dedektif kafa karıştırıcı iki vakayı çözmek için elinden geleni yapmaya çalışır. Her şey yolunda giderken vakalardan birinin kendi kız arkadaşı olduğunu fark eden dedektif, psikolojisinin sınırlarını zorlamaktadır.

TürBollywoodSuçAksiyon
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSailesh
Kolanu
OyuncularRajkummar
Rao
Sanya
Malhotra
Dalip
Tahil

2. Kaçamak

Netflix Psikolojik Filmler

Kate ve Orla, her yıl bir hafta sonu tatile çıkarlar. Büyük heyecanlarla bekledikleri tatil zamanı geldiğinde Lisbon'a gitmeye karar verirler. Tatilin başında her şey yolundayken Orla bir sabah uyandığında yakın arkadaşı Kate'in kaybolduğunu görür. Bu durum içerisinde Orla suçlu durumuna giderken, adını temizlemeye çıkartmak için ve gerçekleri bulmak için mücadele etmek zorundadır. 

TürGerilim
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Farrant
OyuncularLeighton
Meester
Christina
Wolfe
Ziad
Bakri

3. Tanrının Gazabı

Netflix Psikolojik Filmler

Luciana, sevdiklerinin trajik ölümünün ardından normal bir yaşam yaşayamaz. Eski patronu olan ünlü bir romancının bu ölümlerden sorumlu olduğuna inanan Lucian gerçeği ortaya çıkartmak için gazeteciden yardım ister. Ölümlerin tüm gerçeklerini bulabilecekler mi?

TürArjantinDram
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSebastian
Schindel
OyuncularDiego
Peretti
Juan
Minujin
Macarena
Achaga

4. Spiderhead

Netflix Psikolojik Filmler

Hiç son teknoloji cezaevlerini merak ettiniz mi? Dizimizde son teknoloji cezaevindeki bir hükümlü, bir farmakoloji dâhisinin mahkumlar üzerinde yapılan deneyleri sorgulamaya başlar. Bu farmakoloji dâhisi mahkumların duygularını kontrol eden ilaçları üretip, kullandırtıp süreci incelemektedir. Lakin olayları anlamaya başlayan mahkum onun işine engeller çıkartır.

TürSuçAksiyonDram
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularChris
Hamsworth
Miles
Teller
Jurnee
Smollett

5. Altın Kafes

Netflix Psikolojik Filmler
Azimli bir genç kadın, karizmatik ve yakışıklı patronuyla sıra dışı bir anlaşma imzalar. Anlaşmanın ardından şüpheler ortaya çıksa da, imzaları geri çekmek mümkün değildir. Bir moda çalışanı, halime kaldıktan sonra tüm kariyerine son verirken patronu çocuğu evlat edinmeyi teklif eder. İşler yolunda gitmezken her şeyi düzeltmek mümkün hale gelebilecek mi? 

TürGerilimDramİspanya
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFran
Torres
OyuncularAitana
Sanchez
Cumelen
Sanz
Alex
Pastrana

6. Çizgi Ötesi 

Netflix Psikolojik Filmler

Ölümden sonraki hayatı çok merak eden beş tıp öğrencisi, tehlikeli bir deney yaparlar. Bu deneyde hepsi ölüm deneyimini yaşarken yaptıkları şeyin yan etkileri olduğunu bilmezler. Bu beş tıp öğrencisi diğer tarafa geçtikten sonra doğaüstü varlıkların dikkatini çekmişlerdir ve hayatları tehlikeye girmiştir. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu film 2017 yılının ses getiren filmleri arasındadır.

TürGerilimBilim Kurgu
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenNiels
Arden Oplev
OyuncularElliot
Page
Diego
Luna
Nina
Dobrev

7. Öldüren Tutku 

Netflix Psikolojik Filmler

Üstü olan Christine’ye aşırı derecede hayranlık duyan İsabelle patronuna karşı biraz samimidir. Patronu tarafından dahiyane proje fikrini çalınan genç iş kadını, patronunun bu yaptığı karşısında ondan intikam almak ister. Sonu ölüme kadar uzanan bir plan hazırlar lakin Christine’nin de kendisine bir oyun yaptığının farkında değildir. Hikayesi ve güzel temposuyla dikkatleri üzerine çeken bu film hayatınız boyunca en az bir defa izlemeniz gereken filmlerdendir.

TürGerilimDram
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBrian
De Palma
OyuncularRachel
McAdams
Noomi
Rapace
Karoline
Herfurth

8. Wrecked 

Netflix Psikolojik Filmler

Bir tepenin yamacında kaza yapmış arabanın içinde gözlerini açan adamın her yeri yaradır ve etrafını cesetler sarmıştır. Hayatta kalmaya çalışan bu adam oraya nasıl geldiğini, kimin bunu yaptığını ve kendi ismini bile hatırlayamayınca bunun nasıl olduğunu düşünür. Üstelik vahşi hayvanların ortasında kalan adam bu bilmediği soruları yavaş yavaş anımsamaya başlar. Bol aksiyonu ve heyecanı sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi Netflix psikolojik filmleri listemizde 16. sırada yer almaktadır.

TürGerilim
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMichael
Greenspan
OyuncularAdrien
Brody
Caroline
Dhavernas
Ryan
Robbins

9. The Captive 

Netflix Psikolojik Filmler

Babasının arabasında yalnızken kaçırılan 9 yaşındaki kız Cassandra, 8 yıl boyunca tutsak tutulmuştur. Bazı nedenlerden dolayı babası Matthew bu olayın şüphelisi olur. Kızlarının kaçırılması yüzünden ayrılan çift kızlarının hala hayatta olduğu bilgisini alır. Ailesini tekrar birleştirmek zorunda olan Matthew çok zorlu bir yola giriş yapar. Atmosferi sayesinde bu film 2014 yılının ses getiren yapımlarından birisi olur.

TürGerilimSuçGizem
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAtom
Egoyan
OyuncularRyan
Reynolds
Scott
Speedman
Rosario
Dawson

10. Gizemli Gerçek 

Netflix Psikolojik Filmler

Ray ve Jess birbiriyle çok samimi olan 2 FBI ajanıdır. Bu iki FBI ajanı bölge savcısı yardımcısı Claire ile bir ekip kurarlar. Bir gün Jess’in kızı bir cinayete kurban gider. Bu cinayeti işleyen eski bir federaldir. Yolları birbirinden ayrılan 3 kişilik bu grup 13 yıl sonra bir ipucu üzerinde tekrar bir araya gelirler. İntikam ateşi ile yanan Jess bu kez kim olursa olsun adaleti yerine getirecektir. Bol aksiyonu sayesinde çok sevilen bu yapım en iyi Netflix psikolojik filmlerden birisidir.

TürGerilimDramPolisiye
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBilly
Ray
OyuncularJulia
Roberts
Chiwetel
Ejiofor
Nicole
Kidman

11. Arınma Gecesi: Anarşi 

Netflix Psikolojik Filmler

12 saat boyunca her türlü suçların serbest olduğu bu Arınma gününde, evlerine doğru giden bir ailenin benzini biter. Bu esnada oğlunu öldürenlerden intikam almak için polis memuru sokaklara çıkar. Los Angeles’ta evlerini kullanılamaz hale getiren bazı saldırganlar yüzünden sokakta kalan bir aile, kendileri gibi hayatta kalmaya çalışan 2 kişi ile yolları kesişir. Bu 5 kişi canlarını kurtarmak için karşılarına çıkan herhangi tehlikeden korunmak zorundadır. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu film mutlaka izlemeniz gereken filmler arasındadır.

TürGerilimKorkuAksiyon
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJames
DeMonaco
OyuncularFrank
Grillo
Carmen
Ejogo
 Zach
Gilford

12. Hush 

Netflix Psikolojik Filmler

Tek başına yaşamak için ormandaki bir eve yerleşen sağırlık problemi olan Maddie, hayatına normal bir şekilde devam eder. Fakat bir gün kendisine bir mesaj gelir. Bu mesajda o anki fotoğrafı vardır. Çok korkan Maddie, evinin dışarısında kendisini maskeli bir adamın izlediğini fark eder. Ölüm sessizliği gibi sessiz olan Maddie evine girmeye çalışan bu maskeli adama karşı hayatını kurtarmak için zorlu bir mücadele verir. Gerilim dolu atmosferi olan bu yapım kaliteli korku filmlerinden birisidir.

TürGerilimKorku
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularKate
Siegel
 John
Gallagher Jr.
Michael
Trucco

13. Bird Box 

Netflix Psikolojik Filmler

Büyük bir insan topluluğunu katleden bir varlık, o yerde yaşayan insanları çok korkutmuştur. Terk edilmiş bir evde yaşayan anne ve iki çocuğu bu zaman içerisinde zekalarını ve duyma yetilerini canavar yüzünden çok geliştirmişlerdir. Artık gitme zamanının geldiğini düşünen anne çocukları ile birlikte uzun bir yolculuğa çıkacaktır. Çıkacağı bu yolda tek bir hataları ölümlerine sebebiyet vereceği için her adımlarını planlı atarlar. Yolculuk sırasında gözlerinin bağlı olması şarttır. Hayatları için çok zorlu bir yolculuğa çıkan bu aile yalnız değildir. Netfl,x filmleri arasında en çok izlenen yapımlardan bir tanesi olan Bird Box'u gerilim filmleri türünde mutlaka izlemelisiniz.

TürGerilimKorkuAksiyon
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSusanne
Bier
OyuncularSandra
Bullock
Trevante
Rhodes
Sarah
Paulson

14. The Invitation 

Netflix Psikolojik Filmler

Eskiden evli olan Will ve Eden yaşadıkları trajedi sonucu ayrılırlar. Aradan iki yıl geçer ve Eden’in yeni bir eşi vardır. Eşiyle beraber eski arkadaşlarının toplanacağı bir davet düzenler. Will ve sevgilisi bu akşam yemeğine gider. Fakat masada konuşulan konular hiçte iyi değildir. Eski yaraları tekrar açan Eden, Will’in sabrını taşırır ve gerginlikler ortaya çıkar. 2015 yılının ses getiren yapımlarından birisi olan bu filmin dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu vardır.

TürGerilimKorku
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenKaryn
Kusama
OyuncularMichiel
Huisman
Logan
Marshall-Green
John Carroll
Lynch

15. I Am Mother 

Netflix Psikolojik Filmler

I Am Mother yaşanan bir felaketten sonra insan nüfusunun tekrardan arttırması için görevlendirilmiş bir robotu konu ediyor. Dünyada gerçekleşen büyük bir yıkım insan nüfusunun tükenmesine sebep olur. Dünya nüfusunu tekrar yükseltmek için özel bir robot yapılır. Anne adı verilen bu robot küçük bir kızı büyütmek ile görevlendirilir. Çok güzel ilişkileri olan Anne robotun ve genç kızın hayatı, dışardan yaralı bir halde gelen insan yüzünden mahvolur. Genç kız bu insan yüzünden kendisine öğretilenlerin yanlış olduğunu düşünmeye başlar. Anne robot ise genç kızın bu bilgileri öğrenmesini engellemek için elinden geleni yapacaktır. Dramatik sahneleriyle çok sevilen bu yapım en iyi Netflix psikolojik filmlerden birisidir.

TürGerilimDramBilim Kurgu
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGrant
Sputore
OyuncularClara
Rugaard
Hilary
Swank
Rose
Byrne

16. Kahaani 

Netflix Psikolojik Filmler

Kalküta şehrinde yaşayan hamile bir kadın kaybolan kocasını aramak için yola çıkar. Kocasının Londra’da olduğunu öğrenen kadının işi hiç kolay değildir. Polise haber vermesine rağmen kocasını bulamayan genç kadın kocasını bulmadan geri dönmeyecektir. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip bu yapım hayatınız boyunca en az bir defa izlemeniz gereken filmlerden birisidir.

TürGerilimDramGizem
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSujoy
Ghosh
OyuncularVidya
Balan
 Nawazuddin
Siddiqui
Darshan
Jariwala

17. Zindan Adası 

Netflix Psikolojik Filmler

Bir akıl hastasının ortadan kaybolması sonucu isimleri Teddy ve Chuck olan iki polis memuru olayın gerçekleştiği hastaneye gider. Karşılaştıkları olaylar yüzünden ekibe bu dava çok zorlu gelmiştir. Shutter adasında suç işleyen bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşu polisleri hem fiziksel hem de psikolojik sıkıntıya sokmuştur. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu sayesinde bu film 2010 yılının ses getiren yapımlarından birisidir. Sürpriz sonlu filmler listesinde de yer alan ve sonuna kadar heyecanını kaybetmeyen yapımı netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

TürGerilimDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Mark
Ruffalo
Ben
Kingsley

18. Prestij 

Netflix Psikolojik Filmler

Robert, eşi Julia ve arkadaşı Alfred bir sihirbazın asistanıdırlar. Bir gün Robert’in eşi Julia, gösteri esnasında ölünce Robert suçu Alfred’e atar ve birbirlerinin ebedi düşmanı olurlar. Çok kısa bir zamanda sihirbaz olan Robert ve Alfred, birbirlerinin sırlarını açığa çıkarmaya can atarlar. Giderek ölümcül numaralar yapmaya başlayan bu sihirbazlar birbirlerini alt etmek için bütün hünerlerini ortaya koyarlar.

TürGerilimDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularHugh
Jackman
Christian
Bale
Michael
Caine

19. Se7en 

Netflix Psikolojik Filmler

Yedi ölümcül günah olarak bilinen açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, kibir, oburluk, yıkıcılık ve tembellik Hristiyanlık inançlarında vardır. Bir seri katil bu yedi günahı işleyenleri acımasızca öldürünce iki polis dedektifi bu katilin peşine düşer. İşini çok iyi bilen bu katil dedektifleri bir hayli zorlayacaktır. Güzel hikayesi ve kaliteli oyunculuk gösteren aktörlere sahip olan bu film hayatınız boyunca en az bir defa izlemeniz gereken filmlerden birisidir.

TürGerilimDramSuç
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Morgan
Freeman
Gwyneth
Paltrow

20. Küp 

Netflix Psikolojik Filmler

Kendilerinin bu küpe nasıl geldiklerini bilmeyen bir grup insan, oradan çıkabilmeleri için ilk önce birbirlerini tanımaları gerekir. Olup biten hiçbir şeyi bilmeyen bu grup küpte sıkışmışlardır. Bu grubun labirent gibi bu küpten çıkmaları hiç kolay olmayacaktır. Dikkatleri üzerine çeken hikayesi ve güzel temposu sayesinde bu yapım 1997 yılının ses getiren filmlerinden birisi olmuştur. 

TürGerilimFantastikBilim Kurgu
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenVincenzo
Natali
OyuncularMaurice
Dean Wint
Nicole
de Boer
Nicky
Guadagni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.