Netflix Gizem Dizileri - Gerilim ve Suç Dolu 30 Dizi Önerisi

Netflix’te yayınlanan gelmiş geçmiş en iyi gizem dizilerini bu içeriğimizde detaylı bir şekilde inceledik. İşte en unutulmaz Netflix gizem dizileri.
Netflix Gizem Dizileri - Gerilim ve Suç Dolu 30 Dizi Önerisi

En İyi Netflix Gizem Dizileri Listesi

Gelmiş geçmiş en iyi Netflix gizem dizilerini bu yazımızda bir araya getirdik. İzlerken gizem perdelerini teker teker aralayacağınız bu listedeki dizileri sıralarken IMDb gibi büyük sitelerden faydalandık. İşte sizin için hazırladığımız en iyi Netflix gizem dizileri...

1. Maldivas

Netflix Gizem Dizileri
Gizemli bir olayı araştırmak genç bir kadının ellerine düşmüştü. Bu olayı araştırmak için lüks bir apartman dairesi taşınan genç kadın, fark etmeden kendisini gizemlerin içerisinde bulur. Komşularının sakladığı sıra dışı sırlar ve şüpheli davranışlar, genç kadının kafasında birçok soru işaretine ev sahipliği yaptırır.

TürBrezilyaGizemDram
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNatalia
Klein
OyuncularBruna
Marquezine
Manu
Gavassi
Carol
Castro

2. The Silent Sea

Netflix Gizem Dizileri
Ay’da 24 saatlik tehlikeli bir göreve çıkan bir ekip düşünün. Bu görev sırasında milyonlarca sır ve gizem araştırma tesisinde ortaya çıkar. Bu gizemli durumda örnekler almaya çıkan uzay kaşifleri ise büyük bir tehlikenin içine atılır. Dünya’nın tüm doğal kaynakları tükendiği için, insanlar açlıkla karşı karşıya gelir. Uzay ekibinin dünyayı yok etmekten kurtarması mümkün müdür?

TürBilim KurguKoreGizem
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPark
Eun-kyo
OyuncularBae
Doona
Gong
Yoo
Lee
Joon

3. Black Spot

Netflix Gizem Dizileri
Ürkütücü ve kimsesiz bir ormanın yakınlarında bulunan bir kasaba… Bu kasabaya gelen bir dedektif ve eksantrik bir savcı… Kasaba düşünüldüğü kadar masum olmazken, birbirinden ilginç ve çözülmesi zor cinayetler de sıra halinde gelmeye başlar. Dedektif ve savcı bu esrarengiz cinayetleri araştırırken, kendilerini hiç beklemedikleri bir yapbozun içinde bulurlar.

TürSuçFransaGizem
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMathieu
Missoffe
OyuncularSuliane
Brahim
Hubert
Delattre
Lauren
Capelluto

4. Herkes Masumsa Kim Suçlu?

Netflix Gizem Dizileri
Üç kadın ve ailesi, tek bir çapkın erkeğin ağına yem olmuş vaziyette. Bu aileler sorularına cevap bulmak için çapkın erkeğin malikanesine gittiğinde adamın ölü bulunması ile işler kötüye gitmeye başlar. Soruşturmalar bir iplik yumağına dönüşürken katilin kim olduğu konusunda daha da çok soru çıkmaya başlar.

TürBrezilyaSuçGizem
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCesar
Rodrigues
Leandro
Soares
OyuncularPaulo
Tiefenthaler
Marcelo
Medici
Gi
Uzeda

5. Get Even

Netflix Gizem Dizileri
Lise temalı ve suç alt yapılı diziler sizleri de ekranlara bağlıyor mu? O zaman Get Even ile Netflix’den çıkamayacaksınız. Elit bir özel okulda okuyan dört kız ekranda sizlerle. Normal şartlarda asla birleşip de arkadaş olmayacak olan bu dört kız, zorbaları ve zorbalıkları ortaya çıkartmak için birleşirler. Bu zorbaları cezalandırmak için gizli bir topluluk oluşturan dört kız, tüm her şey ile mücadele edebilecek mi dersiniz? 

TürGençlikSuçGizem
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSarah
Walker
OyuncularKim
Adis
Mia
McKenna
Bethany
Antonia

6. Rebel Cheer Squar – A Get Even Series

Netflix Gizem Dizileri
Get Even dizisinin alt dallarından birisi olan bu dizi size mükemmel bir devam niteliği sunmaktadır. Havalı ve sadece zenginlerin girebildiği özel okulda, üç amigo kız eski sınıf arkadaşlarının yollarından gitmeye devam ediyor. Zorbalıkla mücadele kulübü yeniden canlanırken, insanlara yapılan haksızlıklar da birer birer gözler önüne seriliyor.

TürBritanyaAileGizem
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHolly
Phillips
OyuncularLashay
Anderson
Amelia
Brooks
Ashling
O’Shea

7. Bir Jigolonun Günlüğü

Netflix Gizem Dizileri
Herkes her zaman doğru mesleğin sahibi olacak değildir. Bir jigolo olan kişi, mesleğinin temel kuralları ilkesi ile yerine getirmektedir. Lakin bir gün müşterisinin aile meselelerine karışarak bu ilkeyi tamamen çiğner. Kendine verdiği ve mesleğine verdiği aşık olmama sözünü çiğneyerek hayatı dağılmaya başlar.

TürMeksikaGizemSuç
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSebastian
Ortega
OyuncularJesus
Castro
Victoria
White
Fabiola
Campomanes

8. Palpito

Netflix Gizem Dizileri
Karısını çok seven ve onun için her şeyi yapabilecek olan bir adam. Günün birinde karısı organ mafyaları tarafından öldürülmesiyle, adamın hayatı hiç de normal olarak devam etmez. Karısını öldürenlerden intikam almak birincil hedefi haline gelen bu adam, hiç beklemediği anda kendisini kalbinde taşıyan bir kadınla yakınlaşmaya başlar.

TürKolombiyaGerilimGizem
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCamilo
Vega
OyuncularMichel
Brown
Ana Lucia
Dominguez
Sebastian
Martinez

9. Archive 81

Netflix Gizem Dizileri

Netflix'in 2022 yılında yayınladığı en iyi gizem dizilerinden biri olan Archive 81'de Dan Turner isimli genç bir adamın karanlık sırları açığa çıkarmasını izliyoruz. Eski video kasetlerin tamiri ve düzenlenmesi işini alan Dan bu kayıtlarda 25 yıl önce belgeselci Melody Pendras'ın yaşadığı ilginç olaylara şahit olur.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRebecca
Sonnen
-shine
OyuncularMamoudou
Athie
Dina
Shihabi
Martin
Donovan

10. Lupin

Netflix Gizem Dizileri

Gizemli olayların baş kahramanı Arsene Lupin'den ilham alınarak ortaya çıkarılan bu dizide işlemediği bir suç yüzünden hapse düşen ve ölen babasının intikamını almak isteyen Assane Diop'un maceraları anlatılıyor. Çocukluktan beri kahramanı olan Arsene Lupin'i adeta yaşayan AssaneDiop en az onun kadar başarılı bir karakter olmuştur. Şehirdeki tüm gizemlerin altında yatan Assane intikam almak için ülkenin en zenginlerinden birine meydan okuyacaktır.

TürDramPolisiyeGizem
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenGeorge
Kay
OyuncularOmar SyLudivine
Sagnier
Clotilde
Hesme

11. The Irregulars (Düzensizler)

Netflix Gizem Dizileri

Netflix yapımı The Irregulars dizisinde 19 yüzyılın en gizemli olayları konu edilmiştir. Dizide bir grup genç Dr. Watson ve ünlü dedektif Sherlock Holmes'ün peşinden giderlerken esrarengiz olaylarla karşılaşırlar. Doğa üstü güçlere sahip bir çete dünyayı yok etmeye uğraşırken Sherlock ve ekibi tüm gizemleri çözmekle meşgul olacaklardır.

TürPolisiyeFantastikGizem
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTom
Bidwell
OyuncularThaddea
Graham
Darci
Shaw
Harrison
Osterfield

12. Curon 

Netflix Gizem Dizileri

2020 yılının güzel dizilerinden birisi olan Curon en iyi gizem dizileri listemize girmeyi başarmıştır. Dizi 17 yıl sonra ergen ikizleriyle birlikte memleketine dönen bir kadının gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasını ve çocuklarının karanlık aile mirasıyla karşılaşmak zorunda kalmasını anlatmaktadır. Curon isimli kasabada birçok olay yaşanmıştır ve onlardan birisi de 1950 senesinde yaşanan Renschee gölünün taşmasıdır. Bu taşma sonunda 677 hektarlık bir alan sular altında kalmış ve kasabayı etkilemiştir. Yıllar sonra çocuklarıyla evine dönen annenin ortadan kaybolmasıyla, çocukları onu aramaya başlamıştır. Mauro ve Daria annelerini aramaya başladıktan sonra birçok sır ve gizem ortaya çıkar.

TürKorkuFantastikGizem
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenFabio
Mollo
OyuncularLuca
Lionello
Federico
Russo
Margherita
Morchio

13. White Lines

Netflix Gizem Dizileri

Gizem türündeki kaliteli yapımlardan biri olan White Lines dizisi, yıllar önce Ibiza’da kaybolan ünlü bir DJ olan erkek kardeşinin ölümünü çözmeye çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. İşinde çok iyi olan DJ ilginç bir şekilde bir anda ortadan kaybolur. Kaybolmasından 20 sene sonra DJ’in cesedi ortaya çıkar. Kardeşinin kaybolmasından beri olayın takibini hiç bırakmayan genç kadın ölümün perde arkasını öğrenmeye karar verir. Araştırma için İspanyol adasına giden kadın burada hiç bilmediği bir dünyaya adım atar ve kendisinin karanlık tarafıyla yüzleşmek zorunda kalır.

TürDramPolisiyeGizem
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAlex
Pina
OyuncularLaura
Haddock
Tom Rhys
Harries
Daniel
Mays

14. The Minions of Midas (Midas'ın Müritleri)

Netflix Gizem Dizileri

Bir İspanyol yapımı olan Midas’ın Müritleri dizisi değişik bir şantaja uğrayan zengin bir iş adamının hikayesini konu almaktadır. Victor adındaki bu iş insanı hiç beklemediği bir anda şantaj notu alır. Eğer Victor şantajcıya istediklerini vermezse rastgele insanlar ölecektir. Bu insanların hayatı Victor’un vereceği karara bağlıdır. Victor şantajcıların istediklerini kabul mu edecek yoksa gerçekleşecek olan bu ölümlerin yükünü mü taşıyacak?

TürDramGerilimGizem
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMateo
Gil
OyuncularLuis
Tosar
Marta
Belmonte
Willy
Toledo

15. The Order

Netflix Gizem Dizileri

Usta yönetmen Shelly Eriksen’in yönettiği The Order dizisi gizem türünde listemizde en iyi yapımlardan.Dizi Jack Morton adındaki bir gencin sihir ve canavarlarla dolu bir evren olan The Order’a girişini anlatmaktadır. Jack bu evrene daldıkça işin karanlık kısımlarını da görmeye başlar. Jack Morton evrenin derinlerine indikten sonra ise kendisini kurt adamlar ve büyücü güçler arasındaki savaşın tam ortasında bulur.

TürKorkuFantastikGizem
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDennis
Heaton
OyuncularJake
Manley
Sarah
Grey
Adam
DiMarco

16. High Seas

Netflix Gizem Dizileri

Gizem türüne tarihi bir hava katan High Seas dizisi 1940’lı yıllarda Bárbara de Braganza adlı bir gemiyle Rio de Janerio’ya doğru yola çıkan insanların hikayesini işliyor. Birbirinden farklı amaçlara ve sırra sahip olan yolcular, yükselen dalgaların etkisinden kaçamayacaklardır. Bu lüks gemide bir dizi gizemli ölüm gerçekleşir ve bundan sonra iki kız kardeş rahatsız edici bazı ailevi sırlarını keşfeder. Yapım kaliteli hikayesi sayesinde en iyi Netflix gizem dizileri arasında yer almayı başarmıştır.

TürDramGerilimGizem
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRamón
Campos
OyuncularIvana
Baquero
Jon
Kortajarena
Alejandra
Onieva

17. Young Wallander

Netflix Gizem Dizileri

2020 yılının en kaliteli polisiye ve gizem dizilerinden birisi olan bu yapım efsanevi dedektif Wallander’in gençliğini anlatmaktadır. Young Wallander dizisi, Henning Mankell’in çok satan serisinden uyarlanmıştır. İsveç’te geçen dizi dedektifin mesleğe yeni başladığı zamana odaklanır. Dizide Wallander’ın kişisel ve profesyonel hayatının birbirine karıştırmadan nasıl bir şekilde şekilleneceği gözler önüne serilir.

TürKorkuFantastikGizem
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBen
Harris
OyuncularAdam
Pålsson
Richard
Dillane
Ellise
Chappell

18. The Valhala Murders (Valhalla Cinayetleri)

Netflix Gizem Dizileri

Yönetmeni Ottar Nordfjord olan bu The Valhala Murders İzlanda’da geçmektedir. Dizi Norveç’te yaşayan bir dedektif olan Arnar’ın İzlanda’nın ilk seri katil vakasını soruşturmakla görevlendirilmesini ele almaktadır. Yıllar sonra memleketi olan İzlanda’ya dönen Arnar, seri katili yakalamak için Kata ile birlikte çalışmaya başlar. Katili en kısa sürede bulması gereken Arnar ile Kata adeta zamana karşı yarışır. İlk başlarda kurbanlar arasında pek bir bağlantı kurulamaz. Fakat araştırmaya devam ettikçe kurbanların 35 yıl önce korkunç olayların meydana geldiği Valhalla adındaki terk edilmiş bir evle bağlantısı keşfedilir.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOttar
Nordfjord
OyuncularNína
Dögg
Björn
Thors
Bergur
Ebbi

19. The Society

Netflix Gizem Dizileri

Netflix gençlik dizileri listesinde de yer alan The Society, zengin New England kasabasıyla birebir aynı olan başka yere gönderilen bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Gençler, yaşadıkları kasabayla birebir aynı olan bu yerde ailelerinden hiçbir iz bulamaz. Başlarına gelenleri anlamlandırmaya çalışan gençler bu durumdan kurtulmanın yolunu ararlar. Ancak ondan da önemli bir şey vardır o da hayatta kalmak. Dizi Nobel Edebiyat Ödüllü İngiliz romancı ve bir yandan da şair olan William Golding'in Sineklerin Tanrısı romanından esinlenilerek ekranlara yansıtılmıştır.

TürDramGizem
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChristopher
Keyser
OyuncularKathryn
Newton
Gideon
Adlon
Sean
Berdy

20. Lost in Space

Netflix Gizem Dizileri

Lost in Space dizisi daha güzel bir yaşam umuduyla farklı bir gezegene gönderilen Robinson ailesinin hikayesine odaklanmaktadır. Uzay kolonileştirilmesinin güzel örneklerinden olan bu yapım 1960’lı yılların bilim kurgu dizisi olan Lost in Space’in modern bir yorumu olarak günümüzden 30 yıl sonrasında geçmektedir. Uzay artık sömürgeleştirilmeye başlamıştır ve Robinson ailesi daha iyi bir yaşama umuduyla farklı bir dünyaya gitmeye hak kazanır. Aldıkları eğitimden ve geçtikleri onlarca testten sonra bu aile uzayda yeni bir koloni kurmak için yola çıkarlar. Fakat yolculuk sırasında beklenmedik bir olay olur ve rotalarından saparlar. Bilmedikleri bir gezegene mecburi iniş yapmak zorunda kalan Robinson ailesi, evlerinden onlarca ışık yılı uzakta olan bu yerde hayatta kalmak için çalışır.

TürBilim KurguMaceraGizem
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBurk
Sharpless
OyuncularMolly
Parker
Toby
Stephens
Max
Jenkins

21. Colony

Netflix Gizem Dizileri

Dizi popüler kültürden esinlenilerek bir gün hayatımıza yerleşecek olan uzaylı istilasını ve istiladan sonra yaşanacak olan olayları konu almaktadır. Dizi uzaylılar tarafından istila edilen Los Angeles’ta geçmektedir ve yakın gelecekte olacak olanları göstermektedir. Usta oyuncu Holloway bu dizide şehirde büyüyen direniş yüzünden işgal hükümetiyle iş birliği yapmak zorunda kalan eski bir FBI ajanı olan Will Bowman karakterini canlandırmaktadır. Dizi çıktığı andan itibaren büyük ses getirmiş ve izlenmesi gereken gizem dizileri arasına girmeyi başarmıştır.

TürBilim KurguGerilimGizem
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenCarlton
Cuse
OyuncularJosh
Holloway
Sarah
Wayne
Callies
Peter
Jacobson

22. 13 Reasons Why (Ölmek İçin 13 Sebep)

Netflix Gizem Dizileri

Çıktığı günden beri herkesin konuştuğu bu dizi Jay Asher’ın aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. Liseye giden bir genç okuldan evine döndüğünde odasında gizemli bir kutu bulur. Dizide gencin o kutu içerisinden çıkan kaseti dinlemesinden sonra yaşanan olaylar anlatılmaktadır. Clay, kasette iki hafta önce intihar eden hoşlandığı kızın sesini duyunca pür dikkat dinlemeye başlar. Hannah bu kayıtta hayatına son verme kararını ona aldıran 13 sebebi anlatmaktadır. 13 Reasons Why dizisi son yılların en çok konuşulanlarından biri haline gelmiştir ve bizim hazırladığımız en iyi Netflix gizem dizileri listesine girmeyi başarmıştır.

TürDramGizem
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBrian
Yorkey
OyuncularDylan
Minnette
Katherine
Langford
Christian
Navarro

23. The OA

Netflix Gizem Dizileri

Netflix bilim kurgu dizileri türünde izleyiciyle buluşan The OA, gizem dolu sahneleriyle sizi ekranın başına kilitleyecek. Dizi yedi sene önce ortadan kaybolduğunda gözleri görmeyen bir kadının, yıllar geçtikten sonra gözleri düzelmiş bir şekilde ortaya çıkmasının hikayesini anlatmaktadır. Bunun yanında Prairie’nin vücudunda ne olduğu belli olmayan bazı yara izleri bulunmaktadır. Prairie’nin yedi sene boyunca nerede olduğunu herkes merak etmektedir fakat kız ne ailesine ne de FBI’a hiçbir şey anlatmamakta kararlıdır.

TürBilim KurguDramGizem
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenBrit
Marling
OyuncularBrit
Marling
Emory
Cohen
Kingsley
Ben-Adir

24. The Umbrella Academy

Netflix Gizem Dizileri

2019 yılının en çok dikkat çeken dizilerinden olan The Umbrella Academy, macera türünün en kaliteli temsilcilerinden birisidir. Dizi Umbrella Academy olarak tanınan süper kahramanların olduğu bir akademinin bünyesinde yer alan ve birbirleriyle her zaman çekişen bir ailenin hikayesi anlatılmaktadır. Fakat babalarının gizemli bir şekilde ölümü ailenin çekişmelerini bir kenara bırakmasına ve bir araya gelmelerine neden olur.

TürAksiyonFantastikGizem
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSteve
Blackman
OyuncularElliot
Page
Tom
Hopper
Aidan
Gallagher

25. Altered Carbon

Netflix Gizem Dizileri

Dizi aynı isimli çizgi romandan ekranlara uyarlanmıştır. Altered Carbon dizisi insanların ruhlarını ve karakterlerini başka bir bedenlere transfer edebilecekleri bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlararası savaşçılardan oluşan özel bir time sahip askerdir. Ancak bu tim ortaya çıkan bir isyan sonucunda ağır bir yenilgi alır ve bir tek Takeshi hayatta kalır. Takeshi’nin zihni buz içerisine hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece zengin bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrardan yaşayabilmesi için bir fırsat sunmaya karar verir. Fakat karşılığında ondan son derece zor bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

TürPolisiyeBilim KurguGizem
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLaeta
Kalogridis
OyuncularAnthony
Mackie
Lela
Loren
Renée Elise
Golds
-berry

26. Lucifer

Netflix Gizem Dizileri

Son yılların en çok sevilen dizilerinden birisi olan Lucifer dizisi, Cehennem Lordu’nun Los Angeles’taki hayatını anlatmaktadır. Lucifer Los Angeles’ta Lux isimli barı işletmektedir. Lucifer yaşanan üzücü bir olaydan sonra Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaya başlar. Ancak Lucifer Morningstar’ın büyük bir sırrı vardır. O da kendisinin Cennet’ten düşmüş bir melek olmasıdır. Bunu herkese söylemektedir fakat kimse inanmamaktadır.

TürPolisiyeFantastikGizem
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTom
Kapinos
OyuncularTom
Ellis
D.B.
Woodside
Lauren
German

27. Sense8

Netflix Gizem Dizileri

Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler listesinde de yer alan ve tüm dünyayı kasıp kavuran Sense8 dizisi, dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan ve gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantıları olan 8 ayrı kişiye odaklanmaktadır. Birleşik Krallık, Mumbai, Seoul, Berlin, Nairobi, Mexico City, San Francisco ve Chicago’da geçen bu dizi her bir karakteri yakından tanıtacak. Bu 8 kişinin bazıları bir araya gelmeye çalışacak bazıları ise birbirlerini öldürmeye çalışacak.

TürBilim KurguFantastikGizem
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenLilly
Wachowski
OyuncularDoona
Bae
Jamie
Clayton
Tuppence
Middleton

28. Dark

Netflix Gizem Dizileri

Son yılların hem dünyada hem de ülkemizde en çok izlenen yabancı diziler arasında yer alan efsanevi bir yapım. Dizi Winden isimli bir Alman kasabasında iki çocuğunun kaybolması üzerine gelişen olaylarda bir anda geçmiş ve gelecek arasında keşmekeşte kaldığınız birçok etkeni konu edinmektedir. Dizinin yönetmenliğini Who Am I filmindeki performansıyla dikkat çeken Baran bo Odar yapmaktadır. Dark dizisi, en çok izlenen Netflix dizileri arasında yer almaktadır.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBaran bo
Odar
OyuncularLouis
Hofmann
Maja
Schöne
Lisa
Vicari

29. Stranger Things (Tuhaf Şeyler)

Netflix Gizem Dizileri

2016 yılında yayınlanmaya başlayan bu dizi Netflix’in en beğenilen yapımlarındandır. Dizi özellikle fantastik evreniyle izleyicileri üzerine çekmiştir. Stranger Things dizisi, kaybolan arkadaşlarını aramaya başlayan çocukların ve onlara yardımcı olan insanların hikayesini anlatmaktadır. Dizi konusu kadar oyunculuk performanslarıyla da dikkatleri çekmektedir. Ayrıca macera ve doğaüstü olayların sürekliliği de dizinin kalitesini arttıran bir diğer etken.

TürGerilimFantastikGizem
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenRoss
Duffer
OyuncularMillie
Bobby
Brown
Winona
Ryder
Finn
Wolfhard

30. Black Mirror

Netflix Gizem Dizileri

En iyi Netflix gizem dizileri listemizde ilk sırada yer alan Black Mirror her bölümde farklı bir konunun anlatıldığı yapımdır. Her bir bölümde farklı oyuncularla farklı hikayelerin anlatıldığı bu dizi izleyicileri tarafından çok sevilmektedir. Dizinin ilk bölümünde sosyal medyanın başa bela olabileceğini göstermektedir. İkinci bölümünde ise televizyonda bulunan yarışmaların bir gün gelebileceği noktayı göstermektedir. Üçüncü bölüm ise yakın gelecekte insanlar taktığı çipler sayesinde tüm hayatını depolayabilmektedirler. Hiçbir şeyi unutmuyor, hiçbir ayrıntıyı geçmiyorlardır.

TürBilim KurguGerilimGizem
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenCharlie
Brooker
OyuncularNicole
Beharie
Damson
Idris
Ludi
Lin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.