Mutfakta Bilinmesi Gereken Püf Noktalar!

Her ev kadının işini kolaylaştıracak ufak ipuçları ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Mutfakta hanımlara lazım olacak oldukça kolay olan bu yöntemleri sizler için araştırdık ve derledik.
Mutfakta Bilinmesi Gereken Püf Noktalar!

Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak Yöntemler!

Mutfakta hanımların en çok aradığı şey, günlük yaptığı rutin işleri kolay ve pratik bir şekilde yapmaktır. Fakat bunu nasıl yapacaklarını bilmezler. Vereceğimiz bilgiler sayesinde daha kolay yemek yapacağınıza, daha lezzetli tatlar, daha iyi sunumlar hazırlayacağınıza emin olabilirsiniz. Sizler için mutfakta bilmeniz gereken püf noktaları araştırdık ve derledik.

mutfakta-isinizi-kolaylastiracak-yontemler.gif


1. Muzlarınızı daha uzun süre muhafaza etmek için birbirinden ayırmamanız önemli. Muzlarınızı birbirinden ayırmazsanız daha çok dayandığını göreceksiniz.

muz


2. Etinizi pişirdiniz çok mu sert oldu? Yumuşatmak için çok güzel bir ipucu verelim. Etinizin üzerine biraz sirke, limon dökerek yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.

et


3. Fazla pişirdiğiniz makarna artarsa bir poşet içinde buzdolabında bekletin. Yemeye başlamadan önce bir dakika kaynatın ilk pişirdiğiniz hali gibi olacaktır.

makarna


4. Sebzelerinizin daha uzun taze kalmasını istiyorsanız sebze rafının altına kağıt havlu koyun. Böylece daha uzun taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

sebze-rafi.jpg


5. Vakumlu kaplarda yeşil sebzelerinizin uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

vakumlu-kaplarda-sebze


6. Makarna sosları ve benzeri sosları fazla yapıp, buz kalıplarında dondurup daha sonra tekrar kullanabilirsiniz.

makarna-sosu


7. Zencefili kolay soymak için kaşık kullanmalısınız. Kaşık kullanarak zencefili kolayca soyabilirsiniz.

zencefil


8. Kapağı zor açılan kavanozları açmak için elinize eldiven geçirin. Eldivenle deneyin ve kavanoz kapaklarını kolayca açtığınızı göreceksiniz.

kavanoz-kapagi


9. Ocakta yemeğinizin taşmasını önlemek için tencerenin üzerine bir tahta kaşık koyun. Taşmayacağını göreceksiniz.

tasan-yemek


10. Yemeklerinize attığınız fazla tuzu çiğ bir elma ve patates atarak tuzundan arındırabilirsiniz.

elma


11. Eğer lezzetli bir kek yemek istiyorsanız, hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman eritilmiş çikolataya biraz tereyağı katın. Bu yöntem size saçma gelebilir ama kekinizin daha lezzetli olmasını sağlar ve çikolatayı yumuşatır.

kek-sosu.jpg


12. Fırında patates yapmadan önce 15 - 20 dakika patatesleri haşlayın ve çatalla delin. Yapmış olduğunu bu yöntem patateslerin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.

patatesi-catalla-delmek.Jpeg


13. Patates püresine nefis bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar hindistan cevizi atın tadının ve kokusunun ne kadar değiştiğini göreceksiniz.

hindistan-cevizi-tozu.jpg


14. Evinizdeki menekşelerin daha güzel bir görünüm vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabuklarını atın ve içine gömün. Menekşelerinizin daha sağlıklı olacağını ve daha güzel açacağını göreceksiniz.

topraga-yumurta-koymak.jpg


15. Kurabiyelerinizin tepsiye yapışmamasını ve parçalanmamasını istiyorsanız sıcakken tepsiden çıkarmalısınız. Eğer sıcak değilken çıkarmadıysanız, tekrardan 1-2 dakika ısıtıp kolaya çıkarabilirsiniz.

kurabiye.jpg


16. Kuru fasulyenizi dağılmadan pişirmek istiyorsanız, tuzu ve salçayı fasulyeler biraz piştikten sonra koyun.

kuru-fasulye.Jpeg


17. Az miktarda yağ, süt, su veya herhangi bir sıvıyı ısıtmanız gerektiği zaman tencerenizi veya tavanızı kirletmenize hiç gerek yok. Bu işi bir çorba kepçesi ile hemen yapabilirsiniz.

corba-kepcesi.jpg

Önerilen İçerik; Hayatınızı Kolaylaştıracak Küçük Mutfak Eşyaları

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.