Murat Ülker Kimdir

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten ve aynı zamanda Türk iş adamı olan Murat Ülker, 21 Mart 1959’da İstanbul’da dünyaya geldi. Annesi Güzide Ülker, babası Sabri Ülker’dir.
Murat Ülker Kimdir

Murat Ülker Biyografisi

Murat Ülker, klasik eğitiminin yanı sıra üniversite eğitimini de İstanbul’da tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans eğitimini aldı ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra birkaç yıl yurt dışında eğitimine devam etti ve buralarda şekerleme alanında eğitimlerde çalıştı.

Babasının şirketi olan Yıldız Holding’de ilk görevine 1984 yılında başladı. İlk olarak Kontrol Koordinatörü olarak göreve başladı. Her geçen yıl şirkette kademe kademe yükselen Ülker, İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve ardından Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. 2000’li yılların başında Yıldız Holding İcra Kurulu’nun başına gelirken, 8 sene boyunca bu görevde çalıştı. 2008 yılında babasının başkanlığı bırakması sonucunda Murat Ülker, bu büyük tahtın yeni başkanı oldu.

murat ülker iş adamı

Babasının bıraktığı bu holding çatısı altında ablası ile iki farklı aile şirketi kurdu. Murat Ülker’in şirketinin adı "Kökler" olurken, Ahsen Özokur’un şirketi de "Üs" oldu. Bu iki şirkette Yıldız Holding bünyesi altında yaşamlarına devam etmektedir.

2008 yılından itibaren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Murat Ülker, Forbes Dergisi’nin yaptığı çalışma sonucunda 2015'te 4,4 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengini olurken, dünyanın da 369. zengini oldu. Murat Ülker, 50 şirkete, 300 markaya ve 20 bine yakın çalışana sahip gıda alanının en büyük patronudur.

Murat Ülker, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.