Mısır Değil! Dünyanın Çeşitli Yerlerinden 10 Mumya!

Mumya denilince aklınıza il olarak Mısır veya piramitler gelebilir. Fakat ölü bedenleri korumak sadece onlara has bir özellik değildi. Bu içeriğimizde dünyanın dört bir yanından başarıyla mumyalanmış 10 ölü bedenini listeleyeceğiz.
Mısır Değil! Dünyanın Çeşitli Yerlerinden 10 Mumya!

Dünyanın Dört Bir Yanından Mumyalanmış Bedenler

Mumya denildiği zaman çoğumuzun aklına Mısır gelir. Ancak insanlar binlerce yıldır ölülerin bedenlerini koruma yollarını başvuruyor. Bu yüzden mumyalar sadece piramitlerde değil, neredeyse her yerde bulunabilir. Aşağıdaki listede göreceğiniz büyüleyici mumyalar kesinlik çok başarılı bir şekilde yapılmış.


1. Ruh Mağarası Mumyası

Ruh Mağarası Mumyası, Nevada'daki Fallon yakınlarında bulunan Ruh Mağarası'nda keşfedilmiştir. 1940 yılında Sydney ve Georgia Wheeler, talihsiz bir olayın şanslı bir keşfe yol açmasının ardından bu bölgedeki kuru mağaraları keşfetmişlerdir. 1940 yılında bir çift (Sydney ve Georgia) çıngıraklı yılandan kaçarken yaralanmış ve bir mağaraya sığınmıştır. Bu tesadüfle girdikleri mağarada sadece resimdeki mumya değil, 67 tarihi eser daha gün yüzüne çıkmıştır.

ruh-magarasi-mumyasi.jpg


2. Tollund Adam 

2400 yıl önce kurban edilerek bataklığa atılan ''Tollund Adam'' da oldukça ilgi çekici cesetlerden biridir. Tollund Adam boynundan asılarak öldürülmüş. Boynundaki örülmüş ip hala duruyor. 1950 yılında bulunan Tollund Adamı’nın kaşları, burnu, yüzü hala canlı gibidir.

tollund-adam .jpg


3. Xin Zhui

Xin Zhui,Han Hanedanlığı zamanında yaşamış soylu bir Çinli adamın karısıdır. Yaşamı oldukça ilginç olan bu leydi hayatı boyunca hiçbir şey yapmadan sadece oturmuş ve çok fazla et tüketmiştir. MÖ 163 yılında yaklaşık 50 yaşında ölmüştür. Türbesi, 1971 yılında Changsha yakınlarında bir hava saldırısı barınağı inşa etmek için yapılan kazı çalışmaları sırasında keşfedildi. 2000 yılı aşkın süredir hiç bozulmamış halde duran mumya 1000’den fazla eşyasıyla birlikte mumyalanmıştır. 

xin-zhui.jpg


4. La Doncella

La Doncella, İnkalılar tarafından 15 yaşında tanrı için kurban edilmiştir. Kurban etme ritüelinin üstünden tam 500 yıl geçmiş olmasına rağmen yüzündeki ifade ve hüzünlü gözleri ona bakanların kanını donduruyor. Arkeoloji tarihine "La Doncella" ismiyle geçen küçük kızın cesedi Arjantin'deki High Mountain Arkeoloji Müzesi'nde bugüne kadar bulunmuş en eski ve en iyi korunmuş mumyalardan biri olarak sergilenir. Mumyalanmış bedeni 1999 yılında bulunduğunda beyni, derisi, saçları tam olarak korunmuş haldeydi. Bulunduğu yerde iki çocuk bedeni daha bulunmuş. Onlara ise El Nino ve La Nina del Rayo isimleri verilmiştir. 

la-doncella.jpg


5. Vladimir Lenin

Vladimir Lenin, Ocak 1924'te Moskova yakınlarındaki Gorki kasabasında ölmüştür. Hala Moskova'nın Kızıl Meydan'daki piramit şeklindeki bir mezarda sergilenir. Bilim adamları tarafından incelendiğinde, cesedin ayrışmasını önlemek için hava geçirmez bir cam içerisinde ideal sıcaklık ve nem ile korunduğu gözlemlenebilir. 

vladimir-lenin.jpg


6. Rosalia Lombardo

Dünyanın uyuyan güzel olarak tanıdığı ve gözlerini açıp kapayan mumya olarak akıllarda yer eden Rosalia Lombardo mumyası yıllardır çözülemeyen sırlardan biridir. İtalya'da 1918’de doğmuş, 1920'de İspanyol Gribi nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Rosalia, paranormal bir vaka olarak tanımlanır.

rosalia-lombardo.jpg

Doktor Alfredo Salafia tarafından mumyalanan 2 yaşındaki küçük kızın damarlarına bir sıvı enjekte edilmiştir. Fakat sihirli bileşimin ne olduğu açıklanmamıştır. Mumyalanan Rosalia Lombardo tam 90 yıldır hiç bozulmadan bir bebek gibi uyur. Bu sırrı çözmek bilim insanlarının 90 yılını almıştır.  1999 yılında küçük kızın nasıl mumyalandığına dair açıklamaları içeren bir el yazması bulunmuştur.

doktor-alfredo-salafia.jpg

İtalyan bilim insanları küçük kızın glicerine, çinko, klor, salistik asitli bir karışımla mumyalandığını ortaya çıkarmıştır. O karışım küçük kızın bedenini hala ilk günkü gibi tutmuştur. Mumyanın bu bileşim sayesinde bozulmadığı belirlenmiştir.

rosalia.jpg


7. Dövmeli Ukok Prensesi

Sibirya’nın karlı yüksek yaylalarındaki soğuk sayesinde çok iyi korunmuş bir şekilde bulunan Buz Prensesi, Rusya’da 20. yüzyılın en büyük keşiflerinden biri olarak sayılır. Donmuş toprak içinde 2500 yıl boyunca yatan prensesin mezarı ve iskeleti 1993’te ortaya çıkarılmıştır. Vücudu ve kıyafetleri çok iyi korunmuş olmasına rağmen, kısmen mumyalaşmış iskeletinin boynu ve yüzündeki deri bozukluğu dikkat çeker.

ukok-prensesi.jpg

Prenses, ruh dünyasında ona eşlik edeceği düşünülen eyerlenmiş ve dizginlenmiş altı at ile birlikte gömülmüştür. Mezarda ayrıca koyun eti, at eti ve yoğurt çeşidi bir süt ürünü de bulunmuştur. 

dovmeli-ukok-prensesi.jpg


8. John Torrington

Franklin’in kayıp yolculuğu olarak bilinen vaka, bundan tam 171 yıl önce John Franklin’in iki gemi ile İngiltere’den yola çıkıp geri dönmemesini anlatır. Seferin ilk üç aylık sürecinde beş kişi ekipten çıkarılarak evine gönderilmiş ve geriye 129 kişi kalmıştır. Bu noktadan sonrası bir sırdır.

john-torrington.jpg

John Torrington'ın ölümünden 138 yıl sonra bulunan bedeni olaylara çok farklı bir yön katmıştır. Antropolog Owen Beattie, Torrington'ın bedenini 1984 yılında keşfetmiş ve cesedin mükemmel bir biçimde korunduğunu dile getirmiştir. Torrington'ın baş ucunda üzeri yazı ile kazınmış bir levha da bulunmuştur.

john-franklin.jpg

Bu levhada Torrington'ın 1 Ocak 1846'da yaşamını yitirdiği ve yalnızca 20 yaşında olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Üzerinde, düğmeleri deniz kabuğundan yapılmış gri renkli bir gömlek ve keten pantolon vardır. Torrington mumyasında bir odun yongası üzerinde uzuvları bağlanmış bir şekilde yatmaktadır. Gözleri aradan geçen 138 yılın ardından hâlâ canlılığını korumuştur. 

torrington.jpg


9. Saint Bernadette

Modern bir mumya, Viktorya döneminde Fransa'da büyüyen Saint Bernadette’e aittir. Bernadette Soubirous, çeşitli dini mücizeleri görüp insanlara anlatan bir Fransalıdır. Dini vizyonu yüksek bir kız olarak tanınır. 1858 yılında Meryem Ana'yı 18 kez gördüğünü iddia etmiştir. Bernadette 1879 yılında tüberkülozdan hayatını kaybetmiştir. 

saint-bernadette.jpg


10. Atacama Mumyası

Şili'de, Atacama Çölü'ndeki bir maden köyünde 15 yıl önce bulunmuştur. Mumya ile ilgili bir sürü teori ortaya atılmıştır. Mumyalanmış iskelet her yönüyle ufak ve tuhaftır. Uzaylıların varlığına dair kanıt olarak bile öne sürülmüştür.  ABD'li bilim insanları mumyalanmış iskeletin kemiklerinden aldıkları DNA sayesinde trajik bir hikayeyi ortaya çıkarmıştır.

atacama-mumyasi.jpg

Ata adı verilen iskelet bir uzaylıya değil, bedeninde korkunç deformasyonlarla doğmuş kız bebeğe aittir. Ya ölü doğmuş, ya da doğumundan hemen sonra ölmüştür. Ata'nın kalıntıları, 2003'te La Noria adlı eski bir nitrat madeni köyünde bulunmuştur.

atacama.jpg


Önerilen İçerik; Öldükten Sonra Vücudunuzda Gerçekleşecek 20 Korkunç Değişim!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum