Dünyadaki En Muazzam 18 Kraliyet Evi!

Kraliyet evleri tüm dünyadaki insanların hayalindeki evleri temsil eder. Bunlardan bazıları muazzam bir şekilde yapılmıştır. İşte en güzel kraliyet evleri.
Dünyadaki En Muazzam 18 Kraliyet Evi!

Gözlerinizi Alamayacağınız 18 Kraliyet Sarayları

Kraliyet aileleri tüm dünyadaki insanların hayal gücünü yakalar. Bu kadar büyük miktarda zenginlik ve beraberinde gelen şaşırtıcı tarihi mimari ile yaşamanın nasıl olacağını hayal etmek eğlencelidir. Bu kraliyet saraylarının listesine bakmalısınız.

İşte görenleri şoke eden en güzel kraliyet evleri ve sarayları;

1. İsveç’teki Drottningholm Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Drottningholm Sarayı, İsveç kraliyet ailesinin özel evidir. Aslen 1500'lerde inşa edildi. Saray ve bahçe tiyatrosu dahil, sarayın bazı kısımları halka açıktır. Saray ayrıca, 1700'lerde geleneksel Çin tarzında inşa edilmiş bir Çin Pavyonuna sahiptir.

Saray, muhteşem mimarisi ve barok bahçeleriyle UNESCO Dünya Mirası listesine alındı. Saray İsveç kraliyet ailesinin resmi ikametgahı olarak kabul edilirken, bazıları sadece bir yazlık ev olarak kullanıyor.

2. En Tanınmış Saray Buckingham Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Dünyadaki tüm kraliyet aileleri ve saraylardan belki de en çok tartışılanı, İngiliz kraliyet ailesine ev sahipliği yapan Buckingham Sarayı. Buckingham Sarayı, aynı zamanda, herhangi bir kraliyetin doğumunu ilan ettikleri yerler de dahil olmak üzere, İngiliz kraliyetlerinin geleneklerinin çoğunda bir yere sahiptir. Genelde, devlet başkanları Buckingham'da ağırlanır. Ortaklar da dahil diğer onurlar burada verilmiştir.

Mesela bu fotoğrafta Kraliçe II. Elizabeth, St Michael ve St George'un en seçkin düzeninin Onursal Dame Büyük Haç amblemi ile aktris Angelina Jolie'yi tanıtıyor. Jolie, insancıl çalışmaları nedeniyle Onursal olarak Adlandırıldı.

3. Prens’in Monako Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Monaco'nun kraliyet ailesi, Prenses Grace'in dahil olması nedeniyle ilginçtir. Grace Kelly, Prens Rainier ile tanışan ve evlenen, ancak son zamanlarda Meghan Markle ve Prens Harry tarafından rakip olan bir masalda tanınmış bir Amerikalı aktrisdi. Hem Kral Rainier hem de Prenses Grace çoktan vefat etmiş olsa da, oğulları Prens Albert tahtı ele geçirmişti.

Monako Prens ailesinin özel konutu Prens’in sarayıdır. Bu fotoğraf, Prens Albert'in genç yaşta babasının fotoğrafının yanında durduğunu gösterir.

4. Norveç Kraliyet Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Bu güzel bina Norveç Kraliyet Sarayı'dır. Norveç kraliyet ailesinin ülke çapında birçok evi var. Ancak, bu ev kendi tabanı olarak kabul edilir ve birincil konuttur. Kral ve Kraliçe devasa mülkü eve çağırırlar.

Saray ayrıca konukları ve devlet başkanlarını ağırlamak ve önemli kraliyet işlerini yürütmek için bir yer olarak hizmet vermektedir. Norveç'in en tarihi parklarından biri olan sarayı çevreleyen ünlü bir park var. Bu fotoğraf 2017 yılında King Harald ve Queen Sonja 80. doğum günlerini kutladıklarında çekildi.

5. Fas’ın Muhteşem Monarşisi

En Güzel kraliyet Sarayları

Fas kraliyet ailesi, Rabat şehrinin merkezinde güzel bir saraya sahiptir. Bu fotoğrafta, VI Kral Muhammed , 2011'de İngiliz kraliyet ailesinin Prens Charles'ına ev sahipliği yapıyor. Bu fotoğraf aynı zamanda sarayın sık görülmeyen kısmına da bakıyor.

Kraliyet sarayının şaşırtıcı bir başka özelliği de sarayın tam karşısında özel bir camiye sahip olmasıdır. Tesis ayrıca kraliyet ailesinin birincil ikametgahı olarak kabul edilir. Saray 1864 yılında inşa edilmiş ve Dâr-al-Makhzen olarak adlandırılmıştır.

6. Harry ve Meghan’ın Yazlık Evi

En Güzel kraliyet Sarayları

Prens Harry ve Düşes Meghan Markle yeni evliler, birlikte yeni hayatlarını yaşıyorlar. Yeni evlenenlerin çoğu düğün hediyelerini açarken, bu yeni evliler kendilerine biraz daha pahalı bir şeyle hediye ettiler. İkilinin Cotswolds'ta bir ev için kira imzaladığı söyleniyor.

Büyük Tew Emlak'taki evler tamamen pastoral olarak tanımlanabilir. Alan kırsal olarak kabul edilir ve evlerin çoğu saz çatılı evlerdir. İngiliz toplumunun üst kademesinin diğer iyi niyetli üyeleri, David ve Victoria Beckham gibi bölgede yazlık evlere sahiptir. Mutlu bir evliliğe başlamak için en romantik yer diyebiliriz.

7. Lüksemburg’un Lüks Evi: Berg Kalesi

En Güzel kraliyet Sarayları

Berg Kalesi, birkaç yüzyıl boyunca Lüksemburg’un kraliyet ailesinin ana konutu olmuştur. 1940'larda, savaşta ev Nazi askerleri tarafından ele geçirildi. Ancak, kraliyet ailesi daha sonra kontrolü ele geçirdi ve 1960'larda kaleyi restore etti. Bu fotoğrafta, Lüksemburg Büyük Düşesi Maria Teresa, Grand Ducal'daki bir fotoğraf için poz veriyor.

Gördüğünüz gibi, fotoğraf masif kaleye, mermer duvarlara ve sütunlara bir bakış atıyor. Bu fotoğraf, Düşes'in monarşinin daha modern ve “şeffaf” olmasının gerekliliğini tartıştığı bir röportaj verdiği için çekildi.

8. Krallara Uygun Bir Konak: Eikenhorst Konağı

En Güzel kraliyet Sarayları

Bu büyük konak, Hollanda'daki Villa Eikenhorst. Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima'nın ana konutu. Bu saray aslında bir konağa benziyor ve Lahey'deki Wassenaar'da bulunuyor. Bu Kral ve Kraliçe’nin gerçek evi olurken, diğer ülkelerden gelen ziyaretçileri ve devlet başkanlarını da ağırlıyor.

Aile, konukları ağırlamak için üst katları ve giriş katlarını bir alan olarak kullanıyor. Bu fotoğrafta, Kraliçe Maxima ve Kral Willem-Alexander Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile birlikte poz veriyorlar. Konağı ziyaret eden diğer krallıklar arasında, Cambridge Düşesi Kate Middleton vardır.

Hollanda'da gezilecek yerleri öğrenmek için buraya tıklayın.

9. Wadiyar Ailesi Rezidansı Mysore Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Burası Hindistan'daki Mysore Sarayı. Hindistan şu anda kendilerine hükmeden gerçek bir kraliyet ailesi olmayan bir cumhuriyet olmasına rağmen, eski kraliyet ailesi hala sarayda yaşıyor. Wadiyar ailesi 1399'dan 1950'ye kadar Hindistan'ın hükümdar hanedanıydı. Sarayın mimarisi hem içte hem dışta kesinlikle şaşırtıcı.

Aslen 1800'lerin sonunda inşa edildi. Şu anda, dışarıda her gece yanan binlerce ışıkla da süslüdür. Saray ışıklarının görülmesi gerçekten nefes kesicidir ve onu Hindistan'ın en çok rağbet gören turistik yerlerinden biri haline getirmiştir.

10. Madrid Kraliyet Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Madrid'in kraliyet sarayı, İspanya’nın Birleşik Devletler’deki Beyaz Saray versiyonuna benziyor. İspanya’nın kraliyet ailesinin resmi konutu olarak kabul edilir. Bir milyon metrekareden fazla yer kaplayan devasa bir saray ve ilk olarak 1700'lerde inşa edildi.

Saray ayrıca 3.000'den fazla odaya sahiptir ve genellikle diğer ülkelerden gelen misafirleri ağırlamak için kullanılır. Ayrıca günlük olarak halka açık birkaç oda vardır. Saray resmi ikametgah olarak kabul edilse de, Kral Felipe ve ailesi orada yaşamıyor.

Madrid'de gezilecek yerleri öğrenmek için buraya tıklayın.

11. İspanya Zarzuela Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Kraliyet sarayı yerine, Kral Felipe, karısı Kraliçe Letizia ve kızları Prenses Leonor ve Sofya daha mütevazı Palacio Zarzuela'nın evini çağırıyor. Bu fotoğraf, Kraliyet ailesinin Kral Felipe'nin doğum gününde bir öğle yemeğinin tadını çıkardığını gösteriyor. Hala görkemli bir konut gibi görünmesine rağmen, kraliyet sarayından çok daha az yeryüzünde.

Palace, Madrid'in eteklerinde yer almaktadır ve adını aldığı bir tiyatroya sahiptir. Tiyatronun opera tarzı Zarzuela'nın çıkış noktası olduğu söylenir. İspanyol kraliyet ailesi, kraliyet olmanın ne demek olduğu konusundaki modern yaklaşımıyla tanınır.

12. En Muhteşem Kraliyet Serası

En Güzel kraliyet Sarayları

Laeken Kraliyet Sarayı gerçekten şaşırtıcı bir mimari örneğidir. Belçika Kralı Philippe'in ve ailesinin birincil ikametgahı. Mülkiyet en şaşırtıcı özelliklerinden bazıları kraliyet seraları vardır. Bahar aylarında halka açıktırlar ve dünyanın dört bir yanından insanlar genellikle onları görmek için bölgeye akın eder.

Seranın cam tavanları Art Nouveau tarzında yapılmış ve Belçikalı bir mimar olan Alphonse Balat tarafından tasarlanmıştır. Bu fotoğrafta, neredeyse cam tavana ulaşan şaşırtıcı mimariyi ve billowing palmiye ağaçlarını görebilirsiniz.

Bu saraylar benzeri tarihin derinliklerine insanları götüren Türkiye'nin tarihi eserlerini buraya tıklayıp öğrenebilirsiniz.

13. Amalienborg Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Danimarka monarşisi, Amalienborg Sarayı'nı evlerine çağırıyor. Saray, Kopenhag, Danimarka'da bulunmaktadır ve 1700'lerin ortalarında inşa edilmiştir. Kraliyet bileşiği aslında tasarımda tamamen aynı olan dört farklı binadan oluşuyor. Binaların ikisi kraliyet ailesinin ana evleridir. Diğer ikisi konukları ağırlamak için kullanılır.

Bu fotoğraf çarpıcı mermer zeminlere ve sütunlara sahip olan saray resepsiyon salonunun içinde çekildi. Ayrıca sarayı koruyan Kraliyet Muhafızları da görebilirsiniz. Buckingham Sarayı'nın önünde gördüğünüz İngiliz muhafızlarına benziyorlar.

14. Al Alam Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Al Alam Sarayı, Muscat, Umman'da yer almaktadır. Umman'da çok sayıda kraliyet konutu varken, Al Alam, temel olarak Umman'ın 'kralı' olan Sultan'ın sarayı olarak kabul edilir. Resmi konut olarak kabul edilirken, Sultan Qaboos bin Said Al Said düzenli olarak diğer evlerinde kalmaktadır.

Al Alam tipik olarak resmi bir buluşma yeri, diğer liderleri ağırlayacak bir yer ve törenlerin yapılacağı bir yer olarak kullanılır. Bu fotoğrafta Sultan Qaboos bin Said El Said, Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah el-Sisi ile görüşüyor.

15. Amsterdam Kraliyet Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Amsterdam Kraliyet Sarayı, aslen belediye binası olarak inşa edilmiş ve monarşinin evi olan bir yapıdır. Halen, Hollanda Kralı Willem-Alexander'ın ikametgahı ve ailesidir. Bu ailenin başka resmi mülkleri de var, ancak bu onların resmi işlerini yürütmek için kullanıldıkları halde.

Kraliyet Sarayı, devlet ziyaretleri ve diğer tören girişimlerine ev sahipliği yapmak gibi özel etkinlikler için kullanılır. Ayrıca bazen turistlere açık. Bu fotoğrafta, turistler konseyin odasını veya Alet odasını inceliyorlar.

16. Kamboçyalı Kraliyet Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Kamboçya kraliyet ailesinin kraliyet sarayı Kamboçya, Phnom Penh'te bulunur. Saray, ailenin resmi konutu olarak kabul edilir ve turistlere kapalıdır. Kraliyet ailesi, 1860'lardan beri sarayı ev olarak adlandırmıştır.

Sarayı çevreleyen alan, çeşitli dini tapınaklar ile dekore edilmiştir ve ayrıca çeşitli bahçelere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölgeler, turistler için gezinmek için hazır durumdadır ve popüler bir turizm merkezidir. Saray, taht salonu ve çeşitli pavyonlar dahil olmak üzere her biri için farklı amaçlarla çeşitli binalardan oluşmaktadır.

17. Mandalay Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Mandalay Sarayı, eski Myanmar monarşisinin son evi idi. Ülke o zamandan beri üniter bir parlamento cumhuriyeti oldu. Aslen 1800'lerde inşa edildi ve yıllarca monarşinin birincil konutu olarak hizmet etti. Günümüzde, çoğunlukla bir turizm merkezi olarak hizmet vermektedir.

Fotoğrafta görüldüğü gibi, Mandalay Sarayı'nın önünde bir kız kılığında. Sarayın bazı şaşırtıcı özellikleri arasında bugün hala duran birçok süslü taht ve salon bulunmaktadır. Saray aynı zamanda Myanmar halkına, İngiliz sömürgeciliği boyunca olduğu gibi bağımsızlığın bir simgesi olarak da hizmet ediyor.

18. Tokyo İmparatorluk Sarayı

En Güzel kraliyet Sarayları

Japonya monarşisi dünyadaki en eski monarşidir. Tokyo İmparatorluk Sarayı, Japonya İmparatoru ve ailesinin birincil ikametgahıdır. Eski Edo Kalesi'nin sitesinde inşa edilmiştir. 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya'nın yıkımının ardından, yeni konutlar 1960'larda inşa edildi.

Sarayın en ilginç özelliklerinden biri, etrafı çukurlarla çevrili olmasıdır. Ailesi ünlü bir şekilde korunmasına rağmen, son zamanlarda giderek daha çok ortaklara ulaşmaya başladılar. Son zamanlarda, Japonya İmparatoru, nükleer bir sızıntıya neden olan Mart 2011 tsunamisinden etkilenen insanlarla halka açık bir şekilde ziyaret etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum