Mısır'da Gezilip Görülmesi Gereken 14 Yer

Mısır Kuzey Afrika'da bulunan bir Arap ülkesidir. Tarihi, turistik, coğrafi ve kültürel açıdan bölgenin en değerli ülkesi olarak bilinmektedir.
Mısır'da Gezilip Görülmesi Gereken 14 Yer

Kim Mısır'a gitmeyi hayal etmedi? Kadim ve mistik bir ülke olan Mısır, dünyadaki en eski uygarlıklardan biridir. Dünyanın yedi antik harikasından ikisini barındıran 5000 yıllık bir tarihe sahip olan Mısır, geçmiş bir seyahat döneminin romantizmini ve entrikasını sunuyor.

Mısır, ziyaretçilerini her daim büyülemeyi başarmış antik firavunların evleri, eşsiz tapınakları, ucu bucağı olmayan çölleri, mercan resifleriyle bezenmiş Kızıdeniz'i ve dalgıçlar için vazgeçilmez su altı zenginliklerine sahip Nil Nehri ile birbirinden farklı göz kamaştıran gezilecek yerlere sahip.

Mısır'da Gezilecek Yerler Listesi

SıraYerGiriş SaatleriÜcret
1Mısır Piramitleri08:30-17:30120 EGP
2Keops Piramidi08:30-17:30300 EGP
3Kahire Mısır Müzesi09:00-20:30160 EGP
4Büyük Gize Sfenksi08:00-16:00120 EGP
5Krallar Vadisi08:00-18:00200 EGP
6Karnak Tapınağı08:30-17:30120 EGP
7Gize Nekropolü08:30-17:30120 EGP
8Mehmet Ali Paşa Camii24 saatÜcretsiz
9Basamaklı Piramit10:00-22:00300 EGP
10Tolunoğulları Camii24 saatÜcretsiz
11El-Ezher Camii24 saatÜcretsiz
12Ras Muhammad Parkı24 saatÜcretsiz
13Nil Nehri24 saatÜcretsiz
14Montaza Sarayı08:00-00:00Ücretsiz

Mısırda Gezilecek 14 Yer

Mısır, Ortadoğu'nun en büyük ülkelerinden biridir. 7.000 küsür yıllık geçmişe sahiptir. Birçok uygarlığın geçiş noktası olmuştur. Nüfusunun büyük bir bölümü Müslüman'dır. Dünya'nın yedi harikasından biri olarak gösterilen Piramitlere sahiptir. Başkenti Kahire'dir. 90 Milyon nüfusa sahiptir. Resmi dili Arapça ve Mısırca'dır. Para birimi Mısır Lirası'dır. 

Tarihin birçok sayfasında karşımıza çıkan Mısır'da gezilecek yerler...

1. Mısır Piramitleri

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mısır Piramitleri binlerce yıldır insanların inşa sırrına tam olarak vakıf olamadığı eşsiz yapılardır. MÖ 2630 ve 2611 yılları arasında inşa edilen bu şahane yapıların sırrını ebediyete kadar gizleme düşüncesiyle yapımında çalışan işçiler katledilmiştir. 100'den fazla irili ufaklı piramitten oluşan Mısır Piramitleri'nin en büyüğü Keops Piramidi'dir. Mısır'ın turistik yerleri arasında en önemli konuma sahip olan bu yapılar, Eski ve Orta Krallıklar dönemindeki firavunlar ve eşleri için mezar olarak oluşturulmuştur. En meşhur piramitler Kahire eteklerinde Gize bölgesinde bulunmaktadır. Yeryüzünün en değerli mirasları arasında gösterilen Mısır Piramitleri 'Dünya'nın 7 Harikası'ndan biridir ve Mısır'ın tarihi yerlerindendir.

2. Keops Piramidi

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mısır'ın en büyük piramidi olduğundan adına 'Büyük Piramit' de denilmektedir. Gize'de yer alan Keops Piramidi adını mimarı Keops'tan almaktadır. MÖ 2560 ve 2540 seneleri arasında tamamlanan harika yapı, 139 metre yüksekliğinde bir anıttır. Bu piramidin yapımında Keops'un yanı sıra İmhotep ve Hemiunu gibi ünlü mimarların da emeği olmuştur. 5 milyon ton kütleye sahip olan Keops Piramidi'nin çevre uzunluğu 922 metredir. Mısır'da gezilmesi gereken yerlerden biri olan Keops Piramidi, her yıl milyonlarca turist çekmektedir.

3. Kahire Mısır Müzesi

Mısır'da Gezilecek Yerler

Ülkenin başkentinde 1858'da kurulmuş olan Kahire Mısır Müzesi, şu anda 1902'de Neo-Klasik mimari tarzıyla inşa edilen bir binada faaliyet göstermektedir. Burası Antik Mısır'a ait en mükemmel arkeolojik ögelerin sergilendiği kurumdur. 120 bin civarında nesneye sahip olan müzenin koleksiyonlarının büyük çoğunluğu ziyarete açıktır. Osmanlı Devleti'nin bölgede hakim olduğu yıllarda Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın emriyle Mısır servetlerinin dış ülkelere transferine yasak konulmuştur. Birkaç farklı mekanda Mısır tarihi mirasları sergilense de son olarak hepsi Kahire Mısır Müzesi'nde toplanmıştır. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği müze, Mısır'ın köklü tarihine ışık tutmaktadır.

4. Büyük Gize Sfenksi

Mısır'da Gezilecek Yerler

Gize Piramitleri'nin bulunduğu alanda Kefren Piramidi'nin karşısında duran sifenks heykelidir. Büyük Gize Sfenksinin ölçüleri; genişlik 6, uzunluk 73,5 ve yüksekliği 20 metredir. Bu boyutlar Büyük Gize Sfenksi'ni dünyanın en büyük tek parça taş inşası yapmaktadır. Firavun başlı uzanan aslan heykeli görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. Mısır'a gelen turistlerin kafileler halinde dolaştıkları tarihi miraslardan biri olan yapıt Antik Mısır mitolojisinde aslanlara ne denli önem verildiğini gözler önüne sermektedir. Büyük Gize Sfenksi Mısır gezi rehberinizde mutlaka yer almalıdır.

5. Krallar Vadisi

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mısır'ın 18 ve 20. hükümdarlıklar devrinde firavunlar ve asiller adına oluşturulan kabirler bu bölgede yer almaktadır. Bölgede MÖ 16 ve 11. yüzyıllarda defnedilen 60'ın üzerinde kabir bulunmaktadır. Bu alanda ebediyete ilk uğurlanan I. Tutmose iken sonuncu ise XI. Ramses'tir. Firavunların aileleri de bu kabristanlığa gömülmüştür. Bölge Mısır Piramitleri'nde sonra ülkede en fazla ziyaret edilen alanlardandır. Ayrıca burada Dev Memnon Heykelleri olarak tabir edilen yaklaşık 3,400 senelik iki heykel bulunuyor.

6. Karnak Tapınağı

Mısır'da Gezilecek Yerler

Yaygın şekilde 'Karnak' olarak anılan bölge çürümüş işlemeli sütunlar ve şapelden meydana gelen tarihi bir tapınak kompleksidir. Orta Krallık'ta I. Senusret döneminde yapımına başlanan tapınağın inşasına Yeni Krallık dönemi Batlamyus zamanında da devam edilmiştir. Tapınak adını Luksor kentinin yaklaşık 3 km kuzey bölümünde yer alan Karnak Köyü'nden almaktadır. Şu anda Karnak Köyü bu tapınak kompleksi sayesinde Mısır'ın en turistik yerlerinden birine çevrilmiştir. Karnak tapınağı hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

7. Gize Nekropolü

Mısır'da Gezilecek Yerler

Ülkenin Gize merkezinde bulunan eski bir kabristanlıktır. Başkent Kahire'ye yarım saatlik bir ulaşım mesafesindedir. Büyük Gize Sfenksi, Keops Piramidi gibi önemli yapılarla beraber onlarca kabri kapsayan bölge Gize Platosu üzerinde bulunan Mısır'ın en önemli arkeolojik sitelerinden biridir. Gize Nekropolü Mısır gezi rehberinizde muhakka yer alması gereken bölgelerdendir.

8. Kahire Mehmet Ali Paşa Camii

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mehmet Ali Paşa'nın emriyle Kahire'nin en stratejik tepelerinden birine konuşlandırılan cami 1830 ve 1848 yılları içerisinde tamamlanarak hizmete açılmıştır. Osmanlı'nın Mısır Valisi iken devlete karşı çıkardığı isyanla Mısır ve civarını 150 yıl boyunca kendisinin ve torunlarının hakimiyetine alan Mehmet Ali Paşa'ya ithaf edilen tarihi cami, Rokoko ve Barok mimari stillerini yansıtmaktadır. Bu mimari stiller o dönemlerde İstanbul civarında uygulanmış ve Mısır'da Kahire Mehmet Ali Paşa Camii'nde de hayata geçirilmiştir. Dönemin meşhur mimarlarından Boşnak Yusuf tarafından tasarlanan mükemmel cami, Mısır'daki en değerli İslam mimari eserlerinden biridir.

9. Basamaklı Piramit

Mısır'da Gezilecek Yerler

MÖ 2630 yıllarında oluşturulan Basamaklı Piramit, ülkenin ilk piramidi olma özelliğini taşımaktadır. Dönemin en değerli mimarlarından İmhotep tarafından tasarlanan şahane yapı, adından da anlaşılacağı gibi 4 tarafından merdiven şeklinde tırmanan basamaklarla dikkat çekmektedir. Pirmamidin yapıları işleme ve kabartmalarla süslenmiştir. Basamaklı Piramit, Mısır tatilcilerinin hayran olduğu yapılardandır.

10. Tolunoğulları Camii

Mısır'da Gezilecek Yerler

Başkent Kahire'de inşa edilen Tolunoğulları Camii, Mısır'ın en eski camilerinden biridir. Ülkedeki en değerli İslami yapı olarak dikkat çeken cami, Abbasiler'den sonra Mısır ve çevresinde egemenlik kurmayı başaran Tolunoğulları'nın (Türk Devleti) kurucusu Tolunoğlu Ahmet'in emriyle inşa ettirilmiştir. 879'da oluşturulan kutsal eser Abbasi mimarisini yansıtmaktadır. Her yıl yüz binlerce İslam mimarisi tutkununu ağırlayan cami, Mısır'ın turistik yerleri arasında gösterilebilir.

11. El-Ezher Camii

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan El-Ezher Camii, ülkenin en değerli dini sembollerinin başında gelmektedir. Anlamca 'en görkemli ve en şaşalı cami' demektir. 972 yılında oluşturulan tarihi cami, tam 7,800 metrekarelik alanı kapsamaktadır. 4 minareye sahiptir ve tam 20 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği harika bir ibadethanedir. Bin yıllık köklü bir tarihe sahip olan El-Ezher Camii, her yıl milyonlarca misafir ağırlıyor. Mısır tatilinizde burada namaz kılarak tarihi caminin görkemi ve mimarisiyle tanışmanın mutluluğunu tatmalısınız. El-Ezher Camii hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

12. Ras Muhammad Ulusal Parkı

Mısır'da Gezilecek Yerler

1983 yılında milli park 480 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Sina Yarımadası'nın güney ucunda bulunan bölg, balık popülasyonu ve diğer canlı yaşamını korumak amacıyla ulusal park olarak ilan edilmiştir. Mercan kayalıklarına ve onlarca su canlısına yaşam sahası oluşturuna Ras Muhammad Ulusal Parkı deniz yaşamına ilgi duyan dalış meraklılarının Mısır'daki en popüler gezi noktalarından biridir.

13. Nil Nehri

Mısır'da Gezilecek Yerler

6.853 km'lik uzunluğu ile dünyanın en büyük nehri olarak bilinmektedir. Mavi Nil, Beyaz Nil ve Atbarah Nehri kolları bulunmaktadır. Mısır'ın yanı sıra Sudan, Burundi, Uganda, Ruanda, Kongo, Tanzanya, Kenya ve Etiyopya gibi ülkelerin topraklarını da sulamaktadır. Tarih boyunca Mısır'ın en değerli coğrafi mirası olarak anılan Nil Nehri birçok canlı türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Metrelerce büyüyebilen ve 1 tona kadar ulaşabilen ağırlığıyla ölüm makinası Nil Timsahı bunlardan biridir. Kaplumbağa, balık, su aygırı gibi yüz binlerce canlıya ev sahipliği yapmaktadır. Düzenlenen turlarla Nil'deki vahşi yaşam her yıl milyonlarca insan tarafından gözlemlenmektedir.

14. Montaza Sarayı

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mısır'ın önemli kentlerinden İskenderiye'nin Akdeniz sahilleri kıyısında bulunan ve muhteşem bahçeleri ile ünlü bir saraydır. 1932 yılında Kral I. Fuad'ın emriyle inşa edilen yapının 2 kulesinden biri İtalyan Rönesans mimarisi ile Türk mimarisinin sentezini içermektedir. En son eski Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek tarafından kullanılan şahane yapı geniş bahçeleri ile beraber 150 dönümlük dev bir alanı kapsamaktadır.

Mısır Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Mısır son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konu haline gelmiştir. Biz de bu içeriğimizde Mısır’da konaklanacak otelleri önerilerini derledik. İşte sizler için araştırdığımız Mısır’ın en güzel otelleri;

1. Sofitel Cairo Nile El Gezirah Hotel

Mısır'da Gezilecek Yerler

5 Yıldızlı Nil nehri kıyılarında bulunan lüks otel, muhteşem manzaraya sahiptir. Müşterilerin otel stres atmaları için otelin çeşitli etkinliklerine katılabilir ve yararlanabilirler. Bu etkinlikler fitness salonu, hamam, spa alanı, muhteşem lezzetlere sahip restoranlarda arkadaşları veya ailesiyle harika vakit geçirmek isteyenler için ideal bir oteldir.

  • Adres: 3 El Thawra Council St Zamalek Downtown, Le caire, Cairo Governorate 11518, Mısır
  • Tel: +20 2 27373737

2. Renaissance Cairo Mirage City Hotel

Mısır'da Gezilecek Yerler

Merkezi konumlu ve 5 yıldızlı lüks bir oteldir. Odaları havuz manzaralı olan bu otel lüks bir dekorasyona sahiptir. Kahirne havalimanına arabayla 10 dakikalık mesafe uzaklıktadır. Ücretsiz havalimanı ulaşımı ücretsiz wifi seçeneği, spor yapabileceğiniz fitness salonu bu muhteşem otelin özelliklerindendir.

  • Adres: Ring Road, Mirage City, Heliopolis, Cairo, EG-C 11757, Mısır
  • Tel: +20 2 24063333

3. Hotel Novotel Cairo El Borg

Mısır'da Gezilecek Yerler

Nil Nehri manzarasına sahip 4 yıldızlı bu eşsiz otel ziyaretçilerine açık yüzme havuzu, masaj salonu, çatı katı manzaralı terasında restoranı, ücretsiz wifi sunmaktadır. Şık ve lüks dekorasyona sahiptir. Piramitlere 19 km mesafe uzaklıkta olan bu muazzam otel misafirlerini ağırlamak için sabırsızlanıyor.

  • Adres:  Gezira St, Cairo Governorate 11111, Mısır
  • Tel: +20 2 27356725

4. Barcelo Cairo Pyramids Hotel

Mısır'da Gezilecek Yerler

Oldukça şık ve moderm dekore edilmiş bu otel Keops Piremidine 5 dakikalık uzaklıktadır. 210 odaya sahiptir. Konumu merkezde bulunan bu otel Giza hayvanat bahçesine ve Gize piramitlerine 4-5 km uzaklıktadır. Evcil hayvan getirilmesi yasaktır.Lezzetli yiyeceklerin bulunduğu harika bir restorana sahiptir, ücretsiz wifi, modern banyolar fitness salonu gibi olanaklar sunmaktadır.

Adres: St, 229 Al Haram, Al Omraneyah Mısır

Tel: +20 2 35823300

5. Best View Pyramids Hotel

Mısır'da Gezilecek Yerler

Otelin en büyük özelliklerinden biri hem odalarında hemde çatı katından piramitleri çok net görünebilmektedir. Khirne'ye 12 km uzaklıkta bulunan 3 yıldızlı bir oteldir. Havalimanına 29 km, Giza, anıtlar, arkeolojik eserlere en fala 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bar ve restorana sahiptir. Evcil hayvan girişi yasaktır.

  • Adres: 13 Gamal Abd El-Nasir, Nazlet El-Semman, Al Haram, Giza Governorate, Mısır
  • Tel: +20 2 37719972

Mısır'da Nerede Ne Yemek Yenir?

Piramitleri ile meşhur olan Mısır, mutfağı ve lezzetleriyle dikkat çekmektedir. Eşsiz yiyeceklerin bulunduğu Mısır'da nerede ne yenir sizler için derledik.

1. Naguib Mahfouz Cafe - Sayadeya

Mısır'da Gezilecek Yerler

Harika dekorasyonu ile dikkat çeken Naguib Mahfouz Cafe, müşterilerine her zaman güler yüzlü bir şekilde muamele gösteren garsonları, eşsiz lezzetleriyle Mısır'ın en güzel cafelerinden biridir. Mekanın havası ışıklandırmasıyla ziyaretçilerini iç huzura kavuşturan bu kafeye mutlaka gitmelisiniz.

  • Adres: Al Gamaleyah, Qesm Gamaleyah, Kahire, Mısır
  • Tel: +20 2 25903788

2. Bab Al Qasr - Fuul

Mısır'da Gezilecek Yerler

Kahire'nin en güzel restoranlarından biri olan Bab Al Qasr harika iç dekorasonu ile dikkat çekmektedir. Mükemmel lezzetler ile tanışacağınız bu restoranda otopark hizmeti, bebek sandalyesi, ücretsiz wifi, alkol çeşitleri ve güler yüzlü yardım sever garsonlar bulunmaktadır. 

  • Adres:  Royal Maxim Palace Kempinski Hotel | First Settlement, New Cairo, Kahire 11511, Mısır
  • Tel: +20 109 711 1151

3. Fayruz Lebanese Restaurant - Kofta

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mısır'ın merkezinde bulunan bu restoran müşterilerine eşsiz lezzetler sunmakla kalmıyor aynı zaman eğlendirip güzel vakti geçirmesini sağlıyor. vejetaryen dostu aynı zaman akdeniz lezzetlerini barındıran bu neşeli restorana mutlaka gitmelisiniz.

  • Adres:  InterContinental Cairo Citystars | Omar Ibn El Khattab St., Heliopolis, Kahire 11511, Mısır
  • Tel: +20 2 24800009

4. Sabaya Restorant - Falafel

Mısır'da Gezilecek Yerler

İç dekoru ve lüks ambiyansı ile göz dolduran Sabaya Restorant Mısır'ın göbeğinde harika lezzetlerini müşterilerine sunmakta. Çeşitli alkolleri barından bu restorant valeye, ücretsiz otoparka, ücretsiz wifia, bebek sandalyesine sahiptir. Güler yüzlü ve yardım sever garsonları ile harike bir hizmet veren restorant mutlaka gidilmeye değerdir.

  • Adres: Corniche El Nil | Semiramis InterContinental Cairo, Kahire 11511, Mısır
  • Tel: +20 2 27988000

5. Mirai Restorant - Humus

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mısır'ın Kahire şehrinde bulunan Mirai Restorant Japon mutfağı ile fazlasıyla beğenilip ilgi çekiyor. İnsanların deniz ürünleri ve suşi yemek için geldikleri bu restorant oldukça beğenilmektedir. Açık hava oturma, otopark, alkol, ücretsiz wifi seçenekleri sunan restoranta gidilmeye değer.

Mısır'da Şehir İçi Ulaşım Seçenekleri

Mısır'da ulaşım olanakları oldukça gelişmiştir. Trafiğin az olduğu bu şehirde gitmek istediğiniz yere rahatlıkla gidebilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz ulaşım seçenekleri;

Otobüs:

Mısır da Ulaşım seçenekleri arasında yer alan otobüs seçeneği gitmek istediğiniz yere kolayca ve sıkıntı çekmeden ulaşabileceğiniz bir seçenek türüdür. Yeterince gelişmiş olan mısır kara yolları ulaşım için ideal bir yol olarak gösterilmektedir.

Metro:

Geniş bir metro hattına sahip olan Mısır, turistlerin ve orada yaşayan insanların genellikle kullandığı ulaşım türlerinden biridir. 

Mısır'da Gece Hayatı

Mısır'da gece yarısından sonra sokaklar sakinleşse de şehrin nabzının gece de atmaya decam ettiği mekanlar Mısır'n ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Mısır'da gece dışarı çıkmadan önce bilmeniz gereken mekanları siz için derledik.

1. Cairo Jazz Club

Mısır'da Gezilecek Yerler

Kahire'nin en popüler mekanlarından biridir. Ağırlık olarak caz ve blues tarzı müzikler çalsa da gecenin ilerleyen bölümlerinde dj performansları yer almaktadır.

  • Adres: 197 26th of July Corridor, Madinet Al Eelam, Al Agouzah, Giza Governorate, Mısır
  • Tel: +20 106 880 4764

2. Electric Bar

Mısır'da Gezilecek Yerler

Gece yarısından sonra gece durmaksızın devam ettiği Electric Bar da yetenekli DJ'lerin insanları coşturduğu bu muazzam Club mutlaka gidilmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz.

  • Adres: Soho Square | Sharks Bay, Şarm El-Şeyh 12444, Mısır
  • Tel: +20 100 010 9109

3. Viva Bar

Mısır'da Gezilecek Yerler

Mısır'ın Şarm El-Şeyh şehrinde geceyi bitirmeyen Viva Bar insanları  eğlendirmeye devam ediyor. Her çeşit alkolden bulunan bu bar tamamen resmi ve yasalara uygun işlemektedir.

  • Adres: Laguna Vista Promenade, Şarm El-Şeyh, Mısır
  • Tel: +20 140 020 8211

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum