Mimarimizde Yer Alan Dini Motifler Hakkında Bilgi

Her din, içerisinde bulunduğu toplumda mimari başta olmak üzere birçok alanda etkilenmelere sebep olmaktadır. Peki, bizim mimarimizde yer alan dini motifler hangileridir?
Mimarimizde Yer Alan Dini Motifler Hakkında Bilgi

Türk milletinin, özgün bir mimari anlayışı vardır. İslam dininin de çok iyi anlaşılıp, özümlenmesi mimari yapılara yön vermiştir. Türk- İslam mimarisinin oluşmasında özellikle Türklerin rolü azımsanamaz. Türkler, ruhunun derinliklerinde buldukları bütün özellikleri mimarisine yansıtmıştır. Mimarideki zarif taşlar, kemerler ve kavisler bunun en belirgin göstergesidir.

Dini Motifler, İslamiyet’in İnceliklerini Yansıtıyor

Mimarimizde yer alan çeşmeler, hanlar, hamamlar, camiler, kervansaraylar bütün bu iç özelliklerimizin yansıması olan motifleri içeriyor. Hamamlardaki suların akışından çeşmelerdeki kitabelere, Camilerdeki akustikten kervansarayların mimarisine kadar her şey tam anlamıyla bilimsel bir mühendislik harikasıdır. Mimarimizde bulunan bu ince motifler tam anlamıyla dinimizi yansıtan ayrıntılardır.


Önemli İçerik: İslam Dini Nedir ve İslamiyet Hakkında Bilgi

NeOldu.com / DİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.