Meme - Göğüs Büyütme Nedir, Nasıl Yapılır?

Kadınların en çok tercih ettiği estetik operasyon olan meme - göğüs büyütmenin tüm detaylarını Uzman Op. Dr. Bora Özel ile konuştuk.
Meme - Göğüs Büyütme Nedir, Nasıl Yapılır?

Meme - Göğüs Büyütme Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Kadınsı hatları belirleyen en önemli yapılardan olan sarkık olması, olması gerekenden küçük olması, birinin diğerine göre daha büyük veya daha küçük olması, doğum sonrası içlerinin boşalması gibi sorunlar kadınların memeyle ilgili estetik kaygılarını oluşturmaktadır. Tüm bunların yanında özellikle meme kanseri sonrası memenin alınması veya bir kısmının deforme olması da meme büyütme ameliyatının yapılmasının gerekli olduğu durumlardandır.

Meme Büyütme Ameliyatında Hangi Cerrahi Yöntemler Uygulanır?

Vücudun başka bölgelerinden alınan yağların memeye enjeksiyonu ile de yapılabilen meme büyütme, transfer edilen yağların önemli bir kısmının erimesi sebebiyle 2-3 kez enjeksiyon yapılması gerektiğinden silikon protez kadar tercih edilmemektedir. Silikon protez ameliyatında açılan kesi boyunca çalışılarak, istenen büyüklükteki protezler açılan boşluğa yerleştirilir ve memeler büyütülür. Ameliyat sonrası birkaç gün yorgunluk ve hassasiyet hissedebilse de günlük yaşama dönmek oldukça kısa sürmektedir.

Meme Göğüs büyütme ameliyatı

Meme Büyütme Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında yapılan ortalama 1-2 saat kadar süren ameliyatlardır. Son çıkan teknikler ve kullanılan ürünlerin kalitesinin de artmasına bağlı olarak meme büyütme ameliyatları hem hasta hem de hekim için oldukça konforlu ve rahat geçmektedir.

Meme Göğüs büyütme ameliyatı

Meme-Göğüs Silikonu (Protezi) Hangi Bölgeden Yerleştirilir?

Silikon protezlerle meme büyütme ameliyatlarında farklı yöntem ve teknikler mevcutken hastaların çoğunda meme altı kıvrımından yapılan kesi tercih edilmektedir. Hastanın meme yapısına ve cilt altı dokusunun miktarına göre protezler, meme dokusu altına yerleştirilirken, daha zayıf ve küçük memesi olan kişilerde ise kas altına yerleştirme yöntemi kullanılmaktadır.

Meme Göğüs büyütme ameliyatı

Silikon Meme - Göğüs Protez Tipleri Nelerdir ve Boyut Kararı Nasıl Verilir?

Dışı silikondan bir yaprak, içinde de jel kıvamında silikon olacak şekilde üretilen protezlerin değişik büyüklük ve formda modelleri yer alıyor. Hastanın vücut yapısına ve meme dokusu miktarına göre yuvarlak ya da gözyaşı damlası şeklinde protezler seçilebilmektedir. Bunun için de doktorla yapılan ön görüşmede silikonun meme ucundan, meme altından veya koltuk altından olup olmayacağı ile beraber deneme silikon ile hangi protezin uygun olacağına karar verilmektedir. Son dönemde kullanılan bilgisayar destekli yöntemlerle hastanın 3 boyutlu olarak göğüs kafesinin fotoğraflaması alınarak protezin kendi göğüs kafesinde nasıl gözükeceği görülebilmekte, bu da hem doktor hem de hasta için daha kolay ve net bir seçim şansı sağlamaktadır.

Meme-Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler ve İyileşme Süreci?

Yapılan işleme göre değişmekle beraber çoğu zaman 2 gün içerisinde günlük normal yaşantısına, 5-7 içerisinde de çalışma hayatına dönebilmektedir. Bununla beraber eğer ağır yük kaldırmayı gerektiren ya da yoğun egzersiz gerektiren işler de çalışılıyorsa bu süre 2 ila 3 hafta kadar uzayabilmektedir.

Meme Göğüs büyütme ameliyatı

Meme Büyütme Hakkında Sık Sorulan Sorular

-Göğüs-meme büyütme ameliyatında kullanılan silikonlar sağlıklı mı, alerji yapma ihtimali var mı?

Meme protezleri olan az sayıda kadında eklem ağrısı veya şişliği, ateş, halsizlik ve meme ağrısı görülmüş olsa da, silikon protezler meme kanserine kesinlikle sebebiyet vermemektedir. Herhangi alerjik semptoma da neden olmayan protezler, kadınların çok büyük çoğunluğunda tamamen ağrısız ve sorunsuz kullanılmaktadır.

-Doğal yöntemlerle(Ameliyatsız olarak) meme büyütme yapılabilir mi?

Meme büyütme için klinik ve hastanelerde uygulanan ameliyatsız bir tedavi yöntemi yoktur.

-Meme silikonu hamilelik sürecimi etkiler mi?

Gebelik döneminde meme protezi kullanmanın hamilelik sürecine veya bebeğin emzirilmesine herhangi olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

-Meme silikonu ile birlikte bebek emzirilebilir mi, bebeğe bir zararı var mıdır?

Silikon protezler doğum sonrası süt vermeyi etkilemediği yapılan bilimsel  çalışmalarda ortaya konmuştur. Ayrıca bebeğin sağlığı ve gelişimine de herhangi olumsuz bir etkisi yoktur.

-Ameliyat olduktan sonra yara izi kalır mı? İzler ne kadar sürede yok olur?

Operasyon sonrası ortaya çıkan izler meme katlantı yeri, areola çevresi veya koltuk altında mümkün olduğu kadar gizlenir. Yeni teknolojiye bu izler artık eskisi kadar görünür olmamakla beraber, günlük yaşantıda fark edilmesi mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.