Mecnun Otyakmaz Kimdir?

Mecnun Otyakmaz, 10 Şubat 1965’de Sivas’ın Doğanşar ilçesinde dünyaya gelen iş adamı ve spor yöneticisidir. Evli ve dört çocuk babasıdır. Sivasspor'un efsane başkanı olarak bilinmektedir.
Mecnun Otyakmaz Kimdir?

Mecnun Otyakmaz Biyografisi

Mecnun Otyakmaz, ilkokul ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladı. Liseden sonra üniversiteye kaydoldu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde eğitim görmeye başladı. Kişisel işleri ile uğraşsa da bir yandan spor yöneticiliği yaptı.

2001 yılında Sivasspor’da genel koordinatör olarak göreve başladı. Bir sene sonra yönetici olarak görev alan Otyakmaz, 2003 yılında Başkan Yardımcılığı görevini getirildi.

2004-2005 sezonunda ise Sivasspor'un Başkanı oldu. 2018 yılı itibariyle hala görevinin başında olan Mecnun Otyakmaz, takımı Süper Lig’e çıkartan ilk ve tek başkandır.

Sivasspor'un efsane başkanı olarak bilinir. Sivasspor, tarihinde yaşadığı ilklerin tümünü Mecnun Otyakmaz başkanlığında yaşamıştır.


Mecnun Otyakmaz & 3 Temmuz Şike Kumpası

mecnun otyakmaz şike ve teşvik

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk futboluna sızma girişimi olarak görülen ''Şike Davası'' mağdurlarının arasında yer alır. Mecnun Otyakmaz, 2010-2011 sezonunda Süper Lig’de şike ve teşvik kumpasları nedeniyle 3 Temmuz 2011 tarihinde Fetullahçı polisler tarafından gözaltına alınmıştır. Şike yapmak gerekçesiyle 8 ay boyunca metris cezaevinde yatmıştır.


Yaklaşık 8 ay ceza evinde kaldıktan sonra ilk mahkeme kararıyla tahliye olmuştur. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi (O dönem Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup hakim ve savcılar görevdeydi.) Mecnun Otyakmaz’ı örgüt üyeliği ve Sivasspor- Fenerbahçe maçında şike yaptığı iddiasıyla toplam 1 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay mahkemenin bu kararını bozmuştur. Otyakmaz tüm suçlamalardan beraat etmiştir.

mecnun otyakmaz kimdir

Bir müddet sonra bu kararların tümünün kumpas ve siyasi kararlar olduğu ortaya çıkmıştır. Üzerine atılı iftiraların tümünden beraat ederek aklanan Mecnun Otyakmaz halen Sivasspor Kulübü Başkanlığı'nı sürdürmektedir. Sivas'a ve Sivaslılara olan sevdasıyla bilinen Efsane Başkan Mecnun Otyakmaz Sivasspor'a hizmet etmeye devam etmektedir.

Mecnun Otyakmaz'ın Başarıları

  • Sivasspor ilk defa onunla 2004-2005 sezonunda Süper Lig'e çıkmıştır.
  • Sivasspor ilk 2 sezonda ligi 8. sırada bitirmiştir.
  • Sivasspor Anadolu'nun en çok puan toplayan takımı olmuştur.
  • Sivasspor 2007-2008 sezonunda kıl payı şampiyonluğu kaçırarak üçlü averaj sonucu ligi 4. sırada bitirmiştir.
  • Sivasspor 2007-2008 sezonunda gösterdiği başarılar nedeniyle UEFA İntertoto Kupası'nda Türkiye'yi temsil etmiştir.
  • 2008-2009 sezonunda büyük başarı gösteren Sivasspor ligi 2. sırada bitirmiştir.
  • 2008-2009 sezonunda gösterdiği başarılar nedeniyle Sivasspor Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmiştir.
  • 11 yıl aralıksız Süper Lig'de mücadele eden Sivasspor 2015-2016 sezonunda TFF 1. Lig'e düşmüştür. Bundan sadece 1 yıl sonra 2017-2018 sezonunda yeniden Süper Lig'e çıkmayı başarmıştır.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum