Netflix Marriage Story Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Noah Baumbach'ın yönetmiş olduğu, Scarlett Johansson ve Adam Driver'ın başrolü paylaştığı Marriage Story etkileyici hikayesi ile sinemaseverlerle buluşuyor
Netflix Marriage Story Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix Orijinal Yapımı Marriage Story Film Tanıtımı 

Scarlett Johansson ve Adam Driver’ın başrolleri paylaştığı Netflix Orijinal yapımı Marriage Story 6 Aralık itibari ile izleyicileriyle buluştu. Oscar adayı ünlü yönetmen Noah Baumhach’ın ellerinden çıkan bu efsane film sinema dünyasında bir süredir göremediğimiz gerçeklik ve samimiyet duygularını sizlere sonuna kadar yaşatacaktır. Mükemmel şekilde işlenmiş bir evlilik draması olan Marriage Story ihtiras ve ihanet olmadan sadece aşk ve samimiyet ile birbirine bağlı bir çiftin ayrılık hikayesini ve acıklı hayat serüvenlerini anlatmaktadır. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız bu inceleme film içeriğimizde Netflix’in sinemaseverlere sunduğu romantik komedi filmleri ve dram filmleri türünde ki efsanevi film Marriage Story hakkında izleyici yorumları ve bilinmesi gerekenleri sizlere sunuyoruz...


Marriage Story Film İncelemesi

1. Filmin senaryosunu yazan ve yöneten kişi olan Noah Baumbach’ın Mürekkep Balığı ve Balina, Şut ve Gol, Su da Yaşam ve Kız Kardeşim Evleniyor gibi herkesçe bilinen filmlerin altında imzası bulunmaktadır. Ünlü yönetmen bu aralar Oscar adaylığı ile gündeme gelmişken ortaya çıkardığı güzide eser Marriage Story ile belki de Oscar’a bir adım daha yaklaştı.

netflix


2. 6 Aralık 2019 tarihinden itibaren Netflix’te yayınlanan Marriage Story kısa zaman da dikkatleri üstüne çekmiş ve izleyici yorumlarına göre neredeyse herkesin beğendiği bir yapım olmuştur. Ayrıca sinema dünyasında ki son yıllarda çıkan filmlerin gerçekten uzak kalan senaryoları bu filmi daha da dikkat çekici hale getirmiştir.

netflix


3. Filmin başrollerinde Scarlett Johansson ve Adam Driver gibi tanınmış ve başarılı oyuncular rol almaktadır. Film tanıtıldığında bu ikili arasındaki etkileşimin sahnelere iyi yansıyamayacağını düşünsek de usta yönetmen Noah Baumbach senaryo da öyle farklı bir bakış açısı eklemiş ki izleyici ister istemez filmin içinde kendine bir yer bulabiliyor. 

netflix


4. Ayrıca Noah Baumbach’ın kaliteli dokunuşları kadar düşünülenin aksine çok iyi bir uyum gösteren ikili Scarlett Johansson ve Adam Driver da ortaya güzel bir iş çıkarmışlardır.

netflix


5. Film, genel itibari ile birbirlerini seven ve saygı duyan iki çiftin kendilerince nedenlerden dolayı ayrılmak istemelerini konu almaktadır. Ancak bugüne kadar dram filmlerinde gördüğümüzden farklı olarak işlenen konu samimiyet ve duygusallığı ön plana çıkararak aşk ve özlem içinde ayrılan ve devamında birlikte bir hayat süren çiftin mükemmel şekilde anlatılan evlilik dramasıdır.

netflix


6. Usta yönetmenin her iki tarafta da sevgi ve saygıyı elinden bırakmayan iki farklı karakteri aynı anda izleyiciye sevdirebilmesi de filmi etkileyici kılan ögelerden olmuştur. Genel itibarı ile duygusal ağırlıklı olsa da film bazen Scarlett bazen de Adam’ın oyunculuğu sayesinde güldürüp eğlendirebiliyor.

netflix


7. Marriage Story bu zamana kadar belki de hiç uygulanmamış bir şekilde karakterlerin kendi ağızlarıyla diğerini anlattığı tanıtım videosuyla merak uyandırıcı bir hale getirilmiştir. Usta yönetmenin burada yapmak istediği şey ise alışılmışın dışında bir şekilde boşanan çiftin birbirlerini bu kadar samimi ve güzel anlattığı sahneler ile filmin sonu için izleyicilere soru işaretleri vermektir.

netflix


8. Son derece samimi ve anlaşılabilir bir türde anlatıma sahip olan Marriage Story izleyicilerini sıkmadan hikayenin içine alabilmek için gerçek hayatta ilişkilerde her an başımıza gelebilecek olayları saf duygularla izleyicilerine aktarıyor.

netflix


9. IMDb’de aldığı 8.3’lük yüksek puanla hakkettiği değeri gören Marriage Story aynı zamanda yılın en güzel ve en iddialı filmlerinden biridir. Son dönemde vizyona giren Joker ve Netflix yapımı The Irishman filmleri kadar ses getirmeyi başaran Marriage Story bu kısacık sürede Golden Globe ödüllerinde altı farklı kategoride aday gösterilmiş ve en sevilen Netflix filmleri listesine girmiştir.

Netflix


Marriage Story İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Filmi biraz önce bitirdim. Noah Baumbach Frances Ha filminden sonra gönlümü kazanmıştı. O yüzden heyecanla bekledim bu filmi.
Adam Driver o filmde de oynamıştı. Bu tipik yönetmenin sevdiği oyuncuyla birden çok film çekmesi olayı olmuş. Bu filmde başrolden birini vererek Adam Driver’ı tepeye taşımış resmen. O yüzden bu filmin yıldızı Scarlett Johansson’dan çok Adam Driver olmuş. Film boyunca karakterin çaresizliğini iyi hissettirebilmiş diye düşünüyorum.

İzleyici 2:

Sinemanın neden var olduğunun kanıtı olan film! "romantik" değil, sahici, duygusal, özgün. içine çekti, savurdu sonra sakinleştirdi, gülümsetti, gözlerimi doldurdu, aklıma onlarca sahnesini çivilerken gönlümü de fethetti. Ve bunları hiç çaktırmadan yaptı. Ölene kadar benimlesin!

İzleyici 3:

Sanat yönetmeninin harikulade bir iş çıkardığı, boşanma sürecini anlatan bir durum filmi. Olay örgüsü iç aksiyonlar ile oluşturulmuş. Oyunculuklar iyi. Tek nefeste izledim. Filme yapacağım tek olumsuz eleştiri ise finali. Böyle bitmemeliydi.

İzleyici 4: 

Duru, kendi halinde, bir şeyi kanıtlama gayesinde olmayan bağımsız film.
Hayatın içinden normal bir hikaye, ama bunu özgün hale getiren diyalogların abartısız, sade ve gerçekçi olması. Adam Driver ve Scarlett Johansson'ın en iyi performanslarından biriydi. ödül alırlarsa tesadüf olmaz vesselam.

İzleyici 5:

2019'un en iyi filmlerinden birisi olduğunu düşündüğüm, herkes gibi benim de filmi duyduğumdan beri en çok Scarlett Johansson'un performansını merakla beklediğim bir ayrılık hikayesi. Film hakkında beklentim oyunculukların iyi olup, senaryonun vasat olacağı yönünde iken beni şaşırttı ve bu yönde de beklentimi karşıladı. Dışarıdan bakınca klişe ve hayatın olağan akışında gibi görünen bir hikayeye öyle detaylar yerleştirilmiş ki ister istemez kendinizi hikayenin içinde buluyor ve olaylara duygusal tepkisel veriyorsunuz.

Marriage Story Oyuncuları ve Karakterleri

Netflix’in yeni filmi Marriage Story’de rol alan ünlü oyuncular ve karakter analizleri sizlerle…

1.Charlie – Adam Driver

marriage Story

Adam Driver’ın büyük bir beceri ile oynadığı Charlie rolü birçok izleyici tarafından sevilen ve desteklenen bir karakter olmuştur. Filmde New York’lu bir tiyatro yönetmeni olan Charlie, hayatı boyunca sanatsal ve kültürel faaliyetlerde bulunmuş entelektüel bir karaktere sahiptir. Lakin yine de New York’un keşmekeşi Charlie’nin de karakterine yansımış, çok sevmesine rağmen eşi ve ailesine karşı tek sorunu bu konu olmuştur.


2. Nicole – Scarlett Johansson

marriage story

Defalarca Oscar’a aday olan ünlü oyuncu Scarlett Johansson, Marriage Story’de Nicole karakterine kattığı efsane yorumu ile karşımıza çıkmaktadır. Los Angles’ta doğup büyüyen Nicole, hayatını başarılı bir oyuncu olarak sürdürürken bir anda her şeyden vazgeçip Charlie için New York’a gelmiş ve dışardan mutlu görünen evliliğine karşın kendi hayatından verdiği tavizler sebebiyle iç dünyasında pişmanlıklar yaşayan bir karakterdir. Karakteristik olarak daha özgürlükçü ve rahat bir yaşam tarzına sahip Nicole, belki de bu sebepten ötürü evliliği sürdüremeyen taraf olarak gözükse de saygı ve sevgisi ile takdir kazanan bir karakterdir.

Önerilen İçerik: Netflix’in En Çok İzlenen Filmi The Irishman

NeOldu.com          

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.