Marmara Bölgesi'nde Bulunan Huzur Dolu 8 Kıyı Kasabası

Şehre yakın fakat şehrin karmaşasından uzak bir yer arıyorsanız eğer yazımızda bulunan Marmara Bölgesi'nin en iyi kıyı kasabalarını inceleyebilirsiniz...
Marmara Bölgesi'nde Bulunan Huzur Dolu 8 Kıyı Kasabası

Yüz ölçümü olarak küçük olsa da nüfus bakımından oldukça kalabalık olan Marmara Bölgesi'nde sessiz sakin bir yer bulmak neredeyse yok denecek kadar az.

Hemen hemen her yerin betonlaşmaya başladığı Marmara Bölgesi'nde insanların emekli olduğunda veya kafa dinlemek istediklerinde rahatlıkla gidebileceği kıyı kasabaları, can suyu görevi görüyor. Bundan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz Marmara'nın doğal güzellikleriyle dikkat çeken kıyı kasabalarını barındırıyor. İşte o huzur dolu kasabalar...

Marmara Bölgesi'nin Kıyı Kasabaları Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1TirilyeBursaDoğası/Tarihi Mekanları
2Marmara AdasıBalıkesirDoğası
3FıstıklıYalovaDoğası/Plajları
4KarabigaÇanakkalePlajları/Tarihi Mekanları
5Avşa AdasıBalıkesirPlajları
6MürefteTekirdağŞarabı/Plajları
7GemlikBursaDoğası
8ErdekBalıkesirDoğası

Marmara Bölgesi'nin En İyi 8 Kıyı Kasabası

İşte Marmara Bölgesi'nde görmeniz gereken kıyı kasabaları...

1. Tirilye

Marmara Bölgesi'nin En İyi Sahil Kasabaları

İstanbul'dan deniz otobüsleriyle kolayca gidilen Trilye, Bursa'nın en güzel kasabaları arasında yer alıyor. Tarihi dokusunu korumayı başaran bu kasaba, doğal güzellikleriyle giden herkese huzur veriyor. Marmara Bölgesi'nin en güzel kasabalarından olan Tirilye, hem günübirlik hem de kısa tatiller için tercih ediliyor. Masmavi plajlarının yanı sıra Aya Todori Kilisesi, Taş Mektep, ve Tarihi Trilye evleriyle de görülmeye değer olan Trilye, Mudanya'ya da olan yakınlığıyla da beğeniliyor.

AdresZeytinbağı, Tirilye, 16960 Mudanya/Bursa

2. Marmara Adası

Marmara Bölgesi'nin En İyi Sahil Kasabaları

Türkiye'nin ikinci büyük adası olarak adlandırılan Marmara Adası, masmavi plajları ve dingin koylarıyla adeta Ege'de gibi hissettiriyor. Yaz aylarında tatilcilerin gözdesi olan Marmara Adası'na gemi feribotlarla kolayca ulaşılabiliyor. Roma, Bizans ve Osmanlı döneminde yapılan eserlerin mermerlerinin çıkartıldığı yer olarak da bilinen bu ada, tarihteki yeriyle de dikkat çekiyor.

AdresMarmara Adası, Marmara/Balıkesir

3. Fıstıklı

Marmara Bölgesi'nin En İyi Sahil Kasabaları

Marmara'nın en güzel kıyı kasabaları arasında yer alan Fıstıklı, gün geçtikçe gelişen yerler arasında bulunuyor. Fıstık çamlarının yoğunluğundan dolayı bu ismi alan Fıstıklı, bol oksijeniyle de gidenleri memnun ediyor. Berrak denizi ve ağaçların bittiği yerde başlayan kumsalıyla da beğenilen Fıstıklı, Marmara'nın gözde tatil yerleri arasında bulunuyor.

AdresFıstıklı, Köy Merkezi, 77500 Fıstıklı/Armutlu/Yalova

4. Karabiga

Marmara Bölgesi'nin En İyi Sahil Kasabaları

Antik çağlardan beri gözde olan Karabiga, Marmara Bölgesi'nde dikkat çeken kasabalar arasında yer alıyor. Tarihe meraklı olanların da ilgisini gören Karabiga, antik çağlardan kalan kalıntılarla da hayranlık uyandırıyor. Sadece tarihi yerleriyle değil doğal güzellikleriyle de birçok kişiyi kendisine çeken bu kasaba, samimi insanlarıyla da gidenleri memnun ediyor.

AdresKarabiga, 17950 Karabiga/Biga/Çanakkale

5. Avşa Adası

Marmara Bölgesi'nin En İyi Sahil Kasabaları

Son zamanlarda yoğun ilgi gören Avşa Adası, İstanbul'a yakın ucuz tatil isteyenlerin tercihi oluyor. Marmara Bölgesi'nin parlayan yıldızı Avşa Adası, el değmemiş koyları, denizi ve doğasıyla huzurlu bir tatil sunuyor. Hem hafta sonları hem de bayram tatillerinde bölgede en çok tercih edilen yer olan Avşa Adası, tarihi manastır harabeleriyle de dikkat çekiyor.

AdresAvsa Adası, Balıkesir

6. Mürefte

Marmara Bölgesi'nin En İyi Sahil Kasabaları

Şehirlerin kalabalığı içinde bunalanlara önereceğimiz Tekirdağ’ın Mürefte kasabası, sakinliği ve doğal güzelliği ile büyülüyor. Mürefte; geniş plajı, ince taneli kumu ve tertemiz deniziyle oldukça dikkat çekerken şaraplarıyla da beğeni topluyor. Şarap ithalatında yeri büyük olan Mürefte, geniş üzüm bağlarıyla Ege kasabalarını andırıyor.

AdresMürefte, Yukarıkalamış, 59560 Şarköy/Tekirdağ

7. Gemlik

Marmara Bölgesi'nin En İyi Sahil Kasabaları

Bursa'nın en gözde yerleri arasında bulunan Gemlik, doğasıyla Marmara Bölgesi'nde dikkat çekiyor. Derelerden şelalelere, kaplıcalardan plajlara kadar birçok gezi noktası sunan Gemlik, Dünya'nın en büyük tarih öncesi parkına da sahip olduğundan farklı bir tatil sunuyor. Ulaşım olarak da kolaylık sunan Gemlik, Marmara Bölgesi'nde yaşayanlar için vazgeçilmez tatil yerleri arasında bulunuyor.

AdresGemlik, Bursa

8. Erdek

Marmara Bölgesi'nin En İyi Sahil Kasabaları

Marmara denizinin masmavi suları ve incecik kum sahilleriyle Ege kasabalarını andıran Erdek, doğa sevenlerin gözdesi. Şehrin karmaşasından uzaklaşıp kendisini bir kıyı kasabasına atmak isteyenlerin ilgisini gören Erdek, Kyzikos Antik Kenti ve Palata Çeşmesi gibi tarihi yerleriyle de dikkat çekiyor. Balıkesir'de yer alan Erdek, İstanbul'a olan yakınlığından dolayı da hafta sonu kaçamakları için feribotlarla kolayca ulaşılabiliyor.

AdresErdek, Balıkesir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'a Yakın Tatil YerleriMarmara'nın Tatil Yerleri

Marmara Bölgesi'nin en iyi sahil kasabaları hangisi?

Marmara Bölgesi'nde yer alan kıyı kasabaları arasında; Tirilye, Marmara Adası, Fıstıklı, Karabiga, Avşa Adası, Mürefte, Gemlik ve Erdek Marmara'da tatil için en iyi kasabalardır.

Marmara Bölgesi'nin kaç denize kıyısı vardır?

Marmara Bölgesi, Marmara denizi dışında 2 farlı denize kıyısı olan bir bölgedir. İstanbul, Tekirdağ, Sakarya, Kocaeli, Kırklareli ile Karadeniz'e kıyısı bulunurken; Edirne, Balıkesir ve Çanakkale ile de Ege denizine kıyısı vardır.

Marmara denizine kıyısı olan iller hangisi?

İstanbul, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kocaeli ve Balıkesir Marmara denizine kıyısı olan illerdir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.