Marilyn Monroe’nun Hiçbir Yerde Görmediğiniz Fotoğrafları ve Trajik Hikayesi!

Marilyn Monroe ününü hala kaybetmemiş dünyanın en popüler kadınlarından birisidir. Güzellik tanrıçasıdır. Bu içeriğimizde onun hiçbir yerde göremeyeceğiniz fotoğraflarını ve bu fotoğrafların hikayelerini paylaşacağız.
Marilyn Monroe’nun Hiçbir Yerde Görmediğiniz Fotoğrafları ve Trajik Hikayesi!

Marilyn Monroe’nun Hiç Bilinmeyen Fotoğraf Arşivi

Marilyn Monroe 1926 yılında Norma Jean Baker ismiyle doğdu. Hayatını kaybettiği halde dünyanın gördüğü en ünlü aktrislerinden biri olmaya devam edecek. Neredeyse doğduğundan beri ünlü olan Marilyn’in çok sayıda fotoğrafı vardır. Ancak bu ikonun farklı yönlerini gösteren, daha az bilinen yönleri nelerdir? Marilyn Monroe’nun hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarına göz atıp, yıldızın trajik hayatına dair bilgilere sahip olabilirsiniz.

marilyn-monroe’nun-hic-bilinmeyen-fotograf-arsivi.gif


Öncelikle Gerçek İsmi; Norma Jean Baker

Hollywood hayatının ışıltılı ve ihtişamından önce Norma Jean Baker vardı. Sadece 16 yaşında bir çocukken model olmak sorunlu bir genç kadın için kaçış olacaktı. 1944’te yılında Monroe, First Motion Picture Unit’ten bir fotoğrafçıyla tanıştı. Ünlü olma sürecinin bir parçası olarak onu başarılı bir pin-up modeline dönüştürmek için ona yardımcı oldu. Bu fotoğrafta, bir bikini markası ile işbirliğinden gülümseyen bir kareyi görüyorsunuz. 

norma-jean-baker.jpg


O Bir İkondu

1953 yılında Marilyn, dünya çapında bir şöhret kazandı. Çok sayıda filmde başrol olarak yer aldı fakat onun şöhret kazanma sürecinde hepsi doğru bir adım değildi. Bu fotoğraf 1954’te çekildiği zaman Monroe, aptal sarışın olarak anılıp herkes tarafından hayal kırıklığına uğratılıyordu. Rollerini genişletmek için umutsuzluğa kapılan Marilyn reddettiği bir rol yüzünden Fox tarafından askıya alındı. Fox uzun süre bu askıya alma durumunu sürdürdü, 1955 yılında vardıkları bir anlaşma sonrası geri döndü. 

o-bir-ikondu.jpg


Joe DiMaggio İle Plajda Sevgi Dolu Anlar

Marilyn, o dönemde gezegendeki en ünlü isimlerden biriydi. Bir anda evlenme kararı aldığı Joe DiMaggio’yla olan evliliği sadece bir yıl sürdü. 1961 yılında üçüncü boşanmasından sonra Monroe ve DiMaggio’nun arkadaşlıkları yeniden canlandı. Bu fotoğrafta, Marilyn’in New York Yankees ile çalıştığı dönemde tatil yaptıkları Redington Beach’te bir fotoğrafları yer alıyor. Fotoğrafın çekildiği günden bir yıl sonra Marilyn’in traijk bir şekilde ölüyor. Joe 20 yıldan uzun bir süre mezarına çiçek göndermeye devam etti. 

joe-dimaggio-ile-plajda.jpg


Oyuncu Koçu Paula Strasberg İle Yakın Dostluğu 

Birçok aktör gibi Marilyn’in de bir oyuncu koçu vardı; Paula Strasberg. Bir aktris olan Paula, popüler rol yapma yöntemi ile tanınan Lee Strasberg ile evliydi. Paula, Marilyn’e tüm setlerinde eşlik ediyordu. Bu fotoğrafta ise çift Marilyn’in son filmi olan The Misfits’in setinde poz veriyor. Marilyn bu fotoğrafta 35 yaşında. Uykusuzluk problemiyle ve odaklanma sorunuyla mücadele etmeye çalışan Monroe o dönemde uyku hapı bağımlısıydı. 

oyuncu-kocu-paula-strasberg.jpg


Marilyn Metroda

1955 yılının Mart ayında Marilyn Fox ile yaptığı, 1950’den beri değişmeyen sözleşmesine son vermişti. Marilyn diğer aktörlere göre özgürlüğüne daha fazla önem veriyordu. Stüdyo ile yeni bir anlaşmaya vardıktan sonra kariyerinde işler biraz daha yoluna girdi. Bu fotoğraf New York metrosunda Marilyn’in halkın arasında çekilmiş fotoğrafı yer alıyor. Bu resim metroda çekilen ne ilk ne de son fotoğrafı oldu.

marilyn-metroda.jpg


Evinde Çekilmiş Nadir Bir Fotoğraf

1950’lerde Marilyn’in yüzü  tüm dergilerin kapaklarında, reklam panolarında ve her yerdeydi! Onun fotoğraflarında önce onun güzelliği sonra fotoğrafın güzelliği görülebiliyordu. Bu fotoğraf ise seksi bir ikon olan Marilyn’in farklı bir yönünü göstermektedir. 1955’te çekilmiştir. Damalı bir pantolon ve geniş bluzuyla evinin penceresinin önünde yalınayak poz veriyor. Bu şekilde çekilen bir fotoğraf Marilyn’in kamuoyuna nadiren göründüğü bir bakış açısıdır. Şöhretli bir yıldız olabilirdi ama sonuçta o da öncelikle sıradan bir kadındı. 

a-rare-shot-at-home.jpg


Arthur Miller ile Evlilik

1956 yılında Marilyn bir kez daha evliliği denemeye karar verdi ve entellektüel oyun yazarı Arthur Miller ile evlendi. Medya garip bir çift olduklarını ele alarak o dönemde bu çiftin evliliğiyle çok fazla alay etti. Hatta bir gazete “Entelektüelle Kum Saatinin Evliliği” diye başlık attı! Bu fotoğrafta uçağa binerken poz veren çift oldukça mutlu görünüyor. Marilyn, Miller ile evliliği boyunca çok az sayıda sıkıntı ve probleme maruz kaldı. 

arthur-miller-ile-evlilik.jpg


Kore’de Birlikleri Ağırladı

1954 yılında Marilyn, Joe DiMaggio ile olan 1 yıllık evliliğinden sonra Kore’ye solo bir tur düzenledi. Bu fotoğraf Amerikan askeri üssünde yaklaşık 100 bin askere verilen konserden bir karedir. Bu yolculuk 4 gün sürmüştür. Her ne kadar heyecanlı gözlerini askerlerden kaçırmaya çalışsa da bu yolculuğun ve gösterinin hayatında başına gelen en güzel şey olduğunu söylemiştir. 

love-happy-filmi-cekimlerinden .jpg


Love Happy Filmi Çekimlerinden 

Marilyn’in bütün fotoğrafları onun seksi bakışları, mükemmel sarı kıvırcık saçları ve reklamını yaptığı markalarlı yer alır. Ancak bu fotoğrafında modellikten ve ekran yıldızlığından çok farklı bir görünümü vardır. Bu, 1950 yılında küçük bir rol aldığı ilk filmlerinden biri olan Love Happy’nin çekimleri esnasında Groucho Marx’la konuştuğu andır. Bu film aynı yıl içerisinde oynadığı altı filmden birisidir. 

norma-jean-adi.jpg


Bu Saç Modeli Ona Çok Yakışmıştı

Medya kariyerine başlamadan önce, Norma Jean adıyla 1944’te bir Radioplane fabrikasında çalıştı. Fotoğrafçı David Conover fabrikada çalışan kadınları fotoğraflamak için fabrikaya geldiğinde onun için modellik serüveni başlayacaktı. Bu kocasının ve onun isteklerine aykırı bir durumdu. Blue Book Model Agency ile sözleşme imzaladıktan sonra Norma Jean, 1945'ten bu yana reklamlarda sıkça yer almaya başladı. Norma saç ürünleri kampanyası için poz verirken bu fotoğrafta taze yüzlü ve masum görünüyordu. Çok geçmeden saçlarını sarıya boyayacak ve bir pin-up modeli olarak çalışmaya başlayacaktı. 

fotografci-david-conover.jpg


Dikkat Çekici Yoga Pozu

Marilyn bir model olarak çalışmaya devam etse de, çoğunlukla erkeklerin yaşam tarzı dergileri için verdiği reklam pozlarıyla da ünlüydü. 1948’de çektirdiği bir dizi fotoğrafta farklı egzersiz pozları verdi. Sonra 22 yaşında yepyeni bir yüz ve sarışın yıldız olarak yükseldi. Bu fotoğrafta da Marilyn siyah arka plan ışıkları altında...

dikkat-cekici-yoga-pozu.jpg


Kalbi Kırıkken Bile Gülümsüyordu

Marilyn 1957’de hamile kaldığında bu bebek kocası Arthur Miller ile evliliğindeki ikinci hamileliğiydi. İlk düşük birkaç hafta sonra yaşanmıştı. İkinci çocuğa hamilelik müthiş bir coşku yaratmıştı. 1 Ağustos’ta korkunç bir acıyla hastaneye kaldırıldı. Hamileliğinin tehlikeli olduğu sebebiyle durdurulması gerektiğine karar verildi. Marilyn bu fotoğrafta ambulansla hastaneye götürülüyordu.

marilyn-1957.jpg


Bir Aktör İle Gizli Olmayan Bir İlişkisinden 

Make Make Love, 1960’da yayımlanan Marilyn’in son filmlerinden biridir. Kötü bir şekilde anılan bu filmde Marilyn başrolü Fransız oyuncu Yves Montand ile paylaşıyordu. Bazı kaynaklara göre bu ilişki bir hamilelikle sonuçlandı. Bu fotoğrafta Marilyn’i yönetmen Cukor’un doğumgününde boynuna inci kolye takarken görüyoruz. 

yves-montand.jpg


Norma Jean Annesi İle Birlikte

Marilyn’in çocukluğu da kolay bir süreç değildi. Gladys Pearl Baker’’ın kızı olduğu biliniyordu fakat babasının kimliği hiç bilinmedi. Annesinin ikinci kocasının adı yaygın olarak bilinmekteydi. Annesinin kızına bakacak durumu olmadığından dolayı genç Norma Jean, kendisini koruyacak zamana kadar koruyucu aile ile birlikte büyüdü. Bu fotoğraf Marilyn ve annesi Gladys’in plajdaki bir anısını gösteriyor.

norma-jean-annesi.jpg


Son Hazırlıklar Onun İçin Hep Önemliydi

Marilyn sık sık baş döndürücü şöhretinin kurbanı olarak tasvir edilmesine rağmen, bu sadece hikayenin bir parçasıydı. İşini iyi yapan, sarışını iyi oynayan biri olarak anılsa da Monroe zeki bir iş kadınıydı. Bu fotoğraf 1955 yılında çekilmiştir. Özel bir sirk yardım etkinliği için hazırlanan kostümle Madison Square Garden’da Monroe pembe bir file binmeye hazırlanıyor. Gördüğünüz gibi Marilyn sahneye çıkmadan hemen önce son hazırlıklarını yaparken oldukça gergin gözüküyor.

Önerilen İçerik; Marilyn Monroe Stili

son-hazirliklar.jpg


Marilyn’in İlk Evliliği; James Dougherty

1940’ların ortalarına kadar masum Norma Jean için bir türbülans dönemi yaşandı. Çocuk koruma yasaları gençliğinden beri onun devlet dışına çıkması için hep engeldi. O dönemde yetimhaneye geri dönmek yerine Marilyn, komşuları James Dougherty ile evlendi. Okuldan ayrıldı ve ev hanımı olmaya karar verdi. Burada ise Marilyn, 1943 yılında kolunda kocası ve onun bir arkadaşıyla fotoğraflanmıştır. 1946 yılında boşanan çiftin ardından Norma 20. yy’ın en büyük yıldızlarından biri olacaktı. 

marilyn’in-ilk-evliligi;-james-dougherty.jpg


Frank Sinatra İle Romantizm

1954 yılında dünyanın iki en büyük yıldızı nihayet karşılaştı. Frank Sinatra hala o zaman aktris Ava Gardner'le evliydi. O ara birkaç aylığına Marilyn ile romantik bir ilişki yaşadı. Bu fotoğrafta ise ikilinin bir öğleden sonrasına şahit oluyoruz. Ancak fotoğrafın kesin bir tarihi bilinmiyor. Frank'in yakın bir sırdaşı olan Jilly Rizzo'ya göre, Sinatra, Marilyn'in onunla evlenmesini istedi. Ruhsal durumu ve sürekli uyuşturucu kullanımı konusunda endişeliydi ve onu koruyabileceğini düşündü. Marilyn hayır dedi ve kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. 

frank-sinatra-ile-romantizm.jpg


Boşanma Felaketi

Genelde Marilyn'in yayınladığı resimler onu tüm ihtişamıyla gösterirdi. Ne yazık ki, sıkıntıdaki ikonun fotoğrafları daha değerliydi. Bu resimde, Marilyn bir basın toplantısı düzenlerken yüzünü kapatıyor. Bu, eşi Joe DiMaggio'nun boşanmalarını açıkladığı balayı kulübesinin çıkışıydı. DiMaggio, Marilyn ortaya çıkmadan önce gözyaşları içinde kalmıştı. Sadece avukatının boşanma hakkında “çatışan kariyer” açıklamasıydı.

bosanma-felaketi.jpg


Hastane Çıkışı

Birçok ünlü insan gibi, Marilyn de rahat bir şekilde hasta olamazdı. Uyuşturucuyla mücadelesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Bir çok insan hastaneden ayrıldıktan sonra korkunç görünüyor ve hissediyor diyordu. Bu fotoğrafta Marilyn makyajsız yüzü ve dağınık saçlarıyla kamera karşısında. Burada da çok açık bir şekilde Marilyn’in doğal güzelliğiyle karşı karşıya kalıyoruz.

hastane-cikisi.jpg


''Hollywood'un Şımarık Ünlüleri'' isimli içeriğimizi incelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum