Mantar DNA’sından Antibiyotik Üretilecek

Bilim insanları, mantar üzerine yaptıkları çalışmada DNA’larında antibiyotik ilaç üretiminde kullanılabilecek çok sayıda madde keşfetti.
Mantar DNA’sından Antibiyotik Üretilecek

İsveç Chalmers Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda, antibiyotik ilaç yapımında kullanılan 24 mantar türünde, biyo-etken maddeleri üreten binden fazla gen yolunun varlığını tespit etti.

Bilim insanları, yüzlerce fazla örnekte, biyo-etken maddenin üretimini sağlayan gen sekansını doğru tahmin etmeyi başarırken, çok sayıda antibiyotik maddenin de farklı yollardan üretilebileceğini gözlemledi.

Araştırmada "yanuthone" adlı etken maddeyi temel alan bilim insanları, maddenin birden fazla mantardan üretilebildiğini ve dahası farklı çeşitlerin oluşturulabildiğini kaydetti.

Bu araştırma ile çağımızda ciddi bir problem haline gelen antibiyotiklere dirençli bakterilere karşı daha güçlü ilaçların doğal yollardan üretimi sağlanabilecek.

 

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.