Başkaları İçin Değişmeye Çalışmayın!

‘’Manken’’ deyince aklımıza hep kalıplaşmış bir görüntü gelir. ‘’manken’ in sözlük anlamı moda, sanat, reklam için poz veren kişi’’ anlamına gelir. Küreselleşen dünya ile her şeyin başına ‘’daha’’ sıfatı eklendi.
Başkaları İçin Değişmeye Çalışmayın!

Manken Gibi Değil Kendiniz Gibi Olun!

Yani şöyle bir baktığımızda görüyoruz ki ‘’manken’’ tanımı her hangi bir vücut ölçülerine sığdırılmış, kaşı gözü harika, bir baktı mı karşı ki dağları deviren diye bir tanımlama geçmiyor. Üzgünüz bildiklerinizi şuandan itibaren yıkıyoruz


Peki neden mi böyle bir algı oluşuyor insanların kafasında ‘manken’’ denilince ?.  Küreselleşen dünya ile her şeyin başına ‘’daha’’ sıfatı eklendi. Bu durum her şeyin ‘’en daha’’ sına sahip olmak isteyen insan zihinlerini meydana getirdi ve ‘’mükemmeliyetçilik ’ kalıplara sıkıştırıldı.

kendin-ol;-herkes-zaten-alinmis-oscar-wilde.jpg


‘’Güzellik’’ kavramı başkalarının ne düşündüğü oldu ve her birimiz kendimizi kavramlara yamamaya çalıştık.

vucudunu-sev.jpg


‘’Manken’’ deyince ‘’Victoria’s Secret ‘’ nam-ı değer melekler aklına gelmeyen yoktur sanırım. Ve mankenlerin 90-60-90 neredeyse sıfır beden 1.80’den aşağı boyu olmayan vücutlarında herhangi bir çizik yara bere, selülit, çatlak ve bilumum hiçbir kusur olmayan kadınlar bunlar.

victorias-secret-mankenleri.jpg


Ki bu bir zorlamadır ve medyadan bu mankenlerin birçoğunun  ‘’mankenlik’’ vasfına erişebilmeleri için bir çok operasyon geçirerek bazılarının da sağlığını tehlikeye attığını duymuşsunuzdur.

benim-beden-olculerim-mukemmeldir-002.jpg


Fiziksel ve Psikolojik Sağlığınızın Gerçekleştiği Ölçüde Güzelsiniz

Kadın mükemmeliyet kalıplarına sığdırılmamalıdır. ’’İnsanların gözüne hoş görünmesi gereken’’ olarak algılanmamalıdır ve bu duruma en başta kadınlar izin vermemelidir. Her birey hissettiği mutlu olduğu gibi var olmalıdır ki kendini yaşayabilsin. Tabi ki deli gibi yemek yiyin, amaaan boş verin be her yerinizden yağlar sarksın, yüzünüz gözünüz pislik içinde dolaşın, banyo yapmayın leş gibi ter kokun değil mevcut durumu eleştirirken savunduğumuz. Fiziksel ve psikolojik sağlığınızın gerçekleştiği ölçüde güzelsinizdir.


Değişmeye Çalışmayın Kendiniz Gibi Olun

Fazla kilonuz vardır, doğumdan kaynaklanan çatlaklarınız vardır burnunuz kemerlidir mesela ya da kulaklarınız kepçe veya dişleriniz oldukça bozuktur, boyunuz o kadar kısadır ki bütün pantolonlarınızı elbiselerinizi kestirmek zorunda kalıyorsunuzdur. Aslında bunlar sizi siz yapan şeyler. Tabi ki sağlığınızı etkileyecek seviyede vücudunuzda bir problem varsa bundan rahatsız olabilirsiniz fakat başkaları ne der diye burnunuzu kırdırıp, kısa olduğunuz için 20 cm topuklularla dolaşırken ayağınızı burkmanız başkalarının üzerinizdeki hakimiyetidir bunu asla unutmayın.

degismeye-calismayin-kendiniz-gibi-olun.jpg


Fransa Hükümetinden Anoreksik Mankenlere Yasak

Fransa'da François Hollande hükümeti, kadın hakları grupları, doktorlar sağlıksız derecede zayıf mankenlerin podyuma çıkarıldığını savunarak bu duruma bir son verilmesi gerektiğini belirttiler . Fransa'da 40 bin dolayında kişinin anoreksik olduğu tahmin ediliyor. Her 10 anoreksikten 9'u da genç kız ve kadınlarPodyuma çıkmak isteyen mankenlerin Vücut kitle indexlerinin en az 18 olduğu tıbbi bir belgeyle kanıtlaması gerekiyor. Fransa'da kadınların vücut ortalama indeksi ise 23.2'dirBu şartlara uymayan ajans ve mankenlere para hatta 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

vucudunuzu-sev.jpg


Modanın başkentlerinden biri olan Fransa’nın moda dünyasına etkilerine bakacak olursak atağın belki de tam anlamıyla medyaya yansıyamasa bile sembolik bir önem taşıdığı kesin.

vucudunuzu-sev-001.jpg


Victoria’s Secret Mankenlerinin ‘’Mükemmel’’ Vücutlarına ‘’Mükemmel Cevap’’

"The Perfect Body’’ kampanyasıyla tepkileri üstüne çeken VS firması ‘‘Mükemmel  vücut’’ tanımını çamaşırlarını giyen ince mi ince kadınlar olarak tanımladıdı. İlanın kadınların kendilerine olan güvenini azalttığı ve anoreksiye sürüklediği öne sürüldüğü ve Sosyal medya üzerinden büyük tepki toplayan bu kampanya hakkında Change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasının bildirisinde, “Tek bir vücut tipine ‘Kusursuz’ demek kadınların vücutlarındaki inanılmaz çeşitliliği övmeye engel oluyor” ifadesi yer aldı. Şimdiden 5 bini aşkın imza toplayan kitle, Victoria’s Secret’ın özür dilemesini ve kampanyayı bir an önce sonlandırmasını istedi. Kampanyayı başlatan İngiliz Frances Black, “Reklamları bir AVM’de gördüğümde beynimden vurulmuşa döndüm” açıklamasını yaptı. Dear Kate isimli bir iç çamaşırı markası da sokaktaki her tipten kadını temsil eden 10 kadını bir araya getirdi ve duruşu bakışı her şeyi aynı bir kare fotoğraf çekti.

vucudunuzu-sev-002.jpg

Önerilen İçerik: Tarihin Tozlu Sayfalarında Unutulmuş 10 İnanılmaz Kadın

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.