Macbook Air M1 ve M2 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Apple'ın yeni cihazı Macbook Air'in özelliklerini ve fiyatını yazımızda detaylı bir şekilde inceledik.İşte Macbook Air özellikleri ve fiyatı...
Macbook Air M1 ve M2 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Macbook Air'in M1 ve M2 işlemcili olmak üzere iki ayrı modeli vardır. Modeller arasındaki tek fark işlemcisidir. Biz de sizlere bu iki modeli tek bir yazıda anlatacağız. Macbook Air M1, sahip olduğu M1 işlemcisi sayesinde tüm yüksek performans gerektiren uygulamaları rahatlıkla çalıştırabilmektedir.

Macbook Air M2 ise, işlemcisinde bulunan 8 çekirdek ile bir önceki nesle kıyasla 3.5 kat daha hızlıdır. Aynı zamanda bu işleri daha az enerji harcayarak yapmaktadır. Hafif yapısı ve güçlü M2 işlemcisi ile hem günlük kullanımlara hem iş kullanımlarına uygun olan Macbook Air’in iki modeline de yakından baktık.

Macbook Air M1 ve M2 Teknik Özellikler

İşlemci:Apple M1 / Apple M2
İşletim Sistemi:macOS
Ekran:13.3 İnç IPS 2560 x 1600 Piksel
Ekran Kartı:AMD Radeon Graphics
Hafıza:8 GB ve 16 GB
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32 GB
Depolama:256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB
Depolama Kapasitesi:1 x M.2 SSD
Pil Ömrü:15 Saat
Ağırlık:1.74 kg
Amazon
Fiyatını Gör
Macbook Air
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Macbook Air M1 ve M2

ARTILAREKSİLER
HafiflikEkran küçük
Kolay kullanım
Üstün performans
Sessiz çalışma
15 saatlik pil ömrü

Macbook Air M1 ve M2 İnceleme

Macbook Air M1'in sahip olduğu bileşenlere bakacak olursak oldukça kalitelidir. M2'den tek eksiği işlemcisinin eski nesil olmasıdır. M2'de ise yeni nesil bir işlemci kullanılmıştır. Bu işlemciyle birlikte yapılan işlemler çok daha hızlıdır. Aynı zamanda GPU grafik işlemcisi de daha gelişmiş olduğu için programlarda performansı M1'in GPU'suna göre iyidir. Ram, SSD, pil performansları ise hemen hemen aynıdır.

İşte yüksek performanslı Macbook Air M1 ve M2'nin özellikleri;

Macbook Air M1 ve M2 Performans

macbook-air-m1-ve-m2.webp

Modern ve güncellenen yeni tasarımı ile piyasaya tanıtılan Macbook Air M1 ve M2 modelleri, güçlü işlemcilere sahiptir. Bu işlemcilerin ikisi de 1.60 GHz değerinde temel frekansa sahip olup, 3 Mb’lık ön bellek hafızası barındırmaktadır. Dahili grafik kartı olarak Intel HD Graphics 6000’i kullanan Macbook Air M1 ve M2, daha çok iş alanında kullanılan bir dizüstü bilgisayardır. Sahip olduğu ekran kartı ile grafik isteyen programları da kasmadan rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Macbook Air M1 ve M2, son derece akıcı ve hızlı bir performans sergiliyor diyebiliriz.

Macbook Air M1 ve M2 Ekran

macbook-air-m1-ve-m2-001.webp

Dizüstü bilgisayar piyasasının en iyileri arasında yer alan Macbook Air M1 ve M2, 13.3 İnç inçlik OLED 2K 2560 x 1600 Piksel bir ekrana sahiptir. Ekran çözünürlük biçimi 2K olmasından dolayı pek çok videoyu ve resmi kaliteli bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Canlı renkleri sayesinde izlediğiniz görüntülerin keyfini çıkarın. True Tone ile uzun süreler ekrana baksanız bile gözünüz yorulmamaktadır.

Macbook Air M1 ve M2 Tasarım ve Ağırlık

macbook-air-m1-ve-m2-002.webp

325 mm genişliği ve 228 mm derinliği olan Macbook Air, 135 gram ağırlığa sahiptir. Bu ağırlık derecesi diğer dizüstü bilgisayarlara göre çok daha azdır yani hafiftir. Aynı zamanda Macbook Air, beyaz tuş aydınlatmalı klavyeye de sahiptir. Rahat kullanım sağlayan Magic Keyboard ile yazım işleriniz artık daha konforlu bir hale geliyor. Kolayca diller arasında geçiş yapabilir veya tek dokunuş ile kısa yollar kullanın. Klavyenin arka kısmında olan aydınlatmaları düşük ışıkta yazma işlerini kolaylaştırmaktadır.

Geniş Force Touch trackpad ile rahatça elinizle istediğiniz hareketi gerçekleştirin. MacBook Air’in kilidini açmak ya da kapatmak için Touch ID kullanarak zamandan kazanabilirsiniz. Yeni nesil Wi-fi 6 teknolojisi artık daha hızlı internette gezinmenize yardımcı olmaktadır.

Macbook Air M1 ve M2 Batarya

macbook-air-m1-ve-m2-003.webp

Macbook Air M1 ve M2'nin 15 saatlik pil ömrü size gün içinde fazlasıyla yetecektir. Termal verimlilik özelliği Macbook Air’in sessiz çalışmasını sağlamaktadır. SD kart okuyuculu Macbook Air, 7150 mAh’lık batarya kapasitesi ile dikkat çekiyor. Batarya kapasitesinin oldukça yüksek olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Tüm gün şarj etmeseniz dahi bilgisayarınız kapanmayacaktır.

Macbook Air M1 ve M2 Ses Seviyesi ve Mikrofon

macbook-air-m1-ve-m2-004.webp

Macbook Air'lerin çipinin içerisinde yer alan görüntü sinyal işlemcisi görüntülü görüşmelerde en iyi deneyimi almanızı sağlamaktadır. 3 yerleşik mikrofon sayesinde sadece sizin sesinizi alarak kaliteli bir şekilde karşı tarafa iletmektedir. Ses seviyesi ise oldukça yüksektir. Çok yoğun ses olan ortamlarda dahi sesi size doğru bir şekilde iletir.

Macbook Air M1 ve M2 Depolama

macbook-air-m1-ve-m2-005.webp

Macbook Air M1 ve M2, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB SSD depolama alanı desteği sunmaktadır. İhtiyacınıza göre donanım seçebileceğiniz birden fazla seçenek mevcuttur. İstediğiniz depolama alanını seçtikten sonra içerisindeki bilgilerin Macbook tarafından güvenle korunacağını bilmelisiniz. Geliştirilen güvenlik sistemi verilerinizi en iyi şekilde saklayarak istenmeyen durumların önüne geçmektedir.

Macbook Air M1 ve M2 Bellek (RAM)

macbook-air-m1-ve-m2-006.webp

Macbook Air M1 ve M2'de 8 ve 16 olmak üzere iki adet Ram seçeneği vardır. İhtiyacınıza göre buradan Ram'leri artırabilirsiniz. Kendinize uygun olan Ram kapasitesini seçtikten sonra hızlı işlemlerin keyfini çıkartabilirsiniz. Yüksek hıza sahip bellekler ile birlikte programlar arasında geçiş yaparken, internette gezinirken veya iş için ağır sistem isteyen bir programı çalıştırırken hiçbir şekilde kasma, yavaşlama yaşanmaz.

Amazon
Fiyatını Gör
Apple
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Macbook Air M1 ve M2 Kullanıcı Yorumları

? *** ***: Bu kadar düşük güç ile bu kadar performans veren bir pc görmemiştim. League of legends oynuyorum düzenli olarak ryzen 7 2700x 1080ti lı masaüstü pc mi prizden çekip rafa kaldırdım 750 watt tan , 30 watt a geçtim çok memnunum apple’a pc sektöründe böyle bir devrim yaptığı için çok teşekkür ederim . Hem iş, okul ve arada da rekabetçi oyunlar oynuyorsanız tek ihtiyacınız olan m1 mac.

? *** ***: Ürün harika bir şey performansı beni aşırı şaşırttı. Beklediğimin baya üstünde fiyatını fazlasıyla hak ediyor. Teşekkürler.

? *** ***: Macbook inceleme videolarını izleyince yok hoparlör çok iyi yok trackpad mouse gerektirmeyecek kadar iyi gibi şeyleri abartı zannediyordum alakası yok az bile söylüyorlarmış, tek kelimeyle mükemmel bir cihaz, mouse almayı düşünüyordum ancak trackpad kullanımı öyle rahat ki fareye hiç ihtiyaç duymuyorum, ses kalitesi mükemmel, ekran vs çok iyi, pil süresi çok iyi ve pilde kullanırken performans kaybı yaşamıyorsunuz, açıkçası intel laptoplar bunun yanında masaüstü pc gibi kalıyor sürekli şarjda kullanmak zorundasınız bu cihaz ise günlük kullanımda 3 günü rahat görürsünüz.

? *** ***: Bu fiyata alabileceğiniz en iyi bilgisayar. Günlük işlerde batarya 16 saate kadar gidiyor. Komik olacak ama el kadar bilgisayar ile medium ayarlarda WoW oynuyorum. Isı sorunu yok; iyi ki pro almadım. Aradaki 3 kağıt farka monitor, hub, klavye, mouse ve stand alabilirsiniz.

? *** ***: Günde en az 7-8 saat aktif şekilde bilgisayarı kullanıyorum 2. Gün akşam şarjı bitti. 5 yıldır MacBook Pro retina Mid 2014 kullanıyordum. Benim kullanımım açısından performansı şu an çok daha iyi. Şimdilik çok memnunum. Ofiste kullanım için en iyi seçenek MacBook Air olabilir.

? *** ***: Patrona hediye olarak aldık. Alışık olmadığımız bir sistem olmasından sıkıntı çekmek dışında güzel şık Apple işte yani.

Şu şartlar altında uygun bir fiyata aldığımı düşünüyorum Apple kalitesi diyorum başka bir şeye gerek yok, alışmak biraz zor olsa da bayıldım. işe girer girme kendime aldığım ilk hediye.

? *** ***: Mükemmel hız üstün kalite yüksek performans şarj kullanım süresi. Burayı çok fazla şeyle doldurabilirim. sadece alışması zor oluyor sonrası çok güzel olacak. M1 çip zaten anlatmaya gerek yok. İnanamıyorum ama bilgisayarda ısınma adına bir şey yok ses adına bir şey yok. Mutlaka tavsiye ederim.

? *** ***: Günlük işlerimde kullanmak için aldım, homeoffice çalışıyorum. Oyun bilgisayarı değil, office bilgisayarı. Memnunum, kargolama da mükemmel. Teşekkürler

? *** ***: Biliyordum artacağını ama %40 beklemiyordum. Açıkcası macbook pro'm zaten vardı. Ama ekran boyutu dolayısıyla yanımda taşımak kolay olmuyordu. O yüzden tercih ettim. İyi ki de etmişim sürekli beraberiz. Kalitesini anlatmaya gerek yok, çok hızlı, çok kullanışlı.

? *** ***: Alırken çok düşündüm sonuçta fiyatı yüksek bir ürün, Apple'ın kalitesini herkes biliyor bende bir kere daha emin oldum, bilgisayarı genelde ders çalışmak film izlemek müzik dinlemek ve takılmak için kullanıyorum benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor o yüzden oyun çizim vs için nasıl olur bilemem yalnız denildiği kadar hızlı bir bilgisayar. Ara yüzü çok tanıdık olmadığı için ilk günler zorlandım fakat çözülmeyecek gibi değil. İnce ve hafif bir bilgisayar, ses kalitesi oldukça iyi ses sistemi varmış kadar yüksek ses çıkartıyor, ve en önemlisi pil seviyesi 2 gündür %70 kullanıyorum bilgisayarı ve pil şuan %60 2-3 belki 4.günün sonlarına kadar sizi şarj ile temasa geçirtmeyecek kadar iyi gidiyor. Kısaca almanızı tavsiye ederim.

Macbook Air ne demek?

Macbook Air Apple şirketinin 2010 yılında üretime başladığı ve hafif tsarımı ile dikkat çeken dizüstü bilgisayarserisidir. Günümüzde hala yeni modelleri çıkmakta olan Macbook air fiziksel tasarımının yanı sıra gçlü işlemcisiyle de övgüyü hak eden bir laptop modelidir.

Macbook Air suya dayanıklı mı?

Macbook Air modellerinin suya dayanıklılık konusunda herhangi bir sertifikası yok. Bazı forumlarda yeni modellerin suya dayanıklı olduğu söylense de tavsiyemiz sudan ve diğer sıvılardan bilgisayarınızı korumaktır. Su sebebiyle oluşacak herhangi bir hasar garanti kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Hangi renk macbook air alınır?

Uzay grisi, gümüş ve altın renk seçenekleriyle satışa sunulan Macbook Air alırken tarzınıza göre kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Bizce Macbook Air'i yansıtan renk Uzay grisidir.

Macbook Air ile oyun oynanır mı?

Macbook Air serisi güçlü işlemci ve grafik ayarlarıyla çoğu oyunu kolaylıkla oynatabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise Macbook Air'in oyun için tasarlanmış olmamasıdır. Optimizasyonu destekleyen oyunları oynatan cihaz, özel işletim sistemi sebebiyle birçok oyunu yüklemiyor. Oyun oynamak için uygun olmayan bilgisayarla daha çok günlük işlerinizi halledebilirsiniz.

Macbook Air pili kaç mAh?

Macbook Air'lerin batarya kapasitesi 7150 mAh'tır. Pil süresi ise ortalama 15 saattir. 30 dakikalık şarj ile birlikte 6 saatlik kullanım sunan bilgisayar pil konusunda kullanıcısı oldukça memnun etmektedir.

MacBook Air M1 USB girişi var mı?

Evet, Macbook Air M1 ürününün 4 adet USB girişi bulunuyor. Bu USB girişlerine isteğe bağlı olarak Apple modelleri takılabiliyor. Bu sayede hem dosya aktarımı hem de şarj işlemi gerçekleştiriliyor.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.