Lykoi Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Dünya üzerinde ki en yeni kedi ırkı olma özelliğine sahip Lykoi kedisi, adını Yunancada kurt kelimesinden almaktadır. Görünümü adeta küçük bir kurdu andıran bu sevimli dostumuz epeyce de pahalı kedi türlerinden olma özelliğine sahip..
Lykoi Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Lykoi Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Lykoi, ilk olarak 2011 yılında ortaya çıkmış benzersiz görünümü ile dünya üzerinde ki en yeni kedi ırklarından bir tanesi olarak bilinmektedir. Orta ve büyük boyutlara sahip cüssesi ile oldukça ince bacaklara sahip olan Lykoi kedisi bir hayli kaslı bir yapıya sahiptir. En dikkat çeken özelliği ise oldukça seyrek tüy yapısı ile neredeyse tüysüz bir görünüme sahip olmasıdır.

Çarpıcı bakışlarından dolayı küçük kurt takma adını alan Lykoi kedisi, Yunancada kurt anlamına gelmektedir. Adından da anlaşıldığı gibi avcı yeteneği bir hayli gelişmiş olan Lykoi kedisi ev ortamında oldukça sakin ve sadık bir yapıya sahiptir. Doğal mutasyon sonucunda meydana gelmiş bu sevimli dostumuz oldukça ender görülen pahalı bir kedi türüdür. Ayrıca Lykoi kedisi 2017 yılında kedi dernekleri tarafından resmen tanınmıştır. 

Lykoi Kedisi                                        


Lykoi Kedisi Kişiliği

Lykoi kedisi son derece zeki yapısı ile bir hayli meraklı bir kişiliğe sahiptir. Adeta problem çözücü olarak adlandırılan bu tür insanlar ile iç içe olmaktan mutluluk duymaktadır. Ayrıca oyuncakları ile yalnız bırakılmaları durumunda da mutlu olabilen Lykoi kedisi, her daim ilgi ve alaka beklememektedir.

Adeta köpeği andıran kişiliği ile sahibinin vermiş olduğu komutlara uyarlanabilen Lykoi kedisi, getir-götür oyunlarında da bir hayli başarılı olduğu söylenmektedir. Çevresine her daim ılımlı yaklaşımlarda bulunan Lykoi kedisi ilk tanışmalarda her daim dikkatli ve bir o kadar temkinli davranışlar sergilemektedir.

Lykoi Kedisi


Lykoi Kedisi Görünümü

Lykoi kedisi görünümü itibari ile diğer kedi türlerinden ayrılan en belirgin 3 faktör bulunmaktadır. Bunlar tipik olarak atlarda görülen tüy renklendirmesi, yüz görünümü ve bacaklarında ki seyreklikler adeta kurt görünümü katmaktadır. Gözleri, ağızı, çenesi ve kulaklarının etrafında oldukça az tüy yapısına sahip olduğu bilinmektedir.

İnce ve zarif vücut yapısına sahip Lykoi kedisi oldukça ipeksi bir tüy yapısına sahiptir. Türde en sık rastlanan renk ise siyah tonların arasına karışmış olan beyaz tüy yapısı olarak bilinmektedir. Genellikle %50 oranında beyaz ve siyah tüylerin karışımından meydana gelen tüy görünümü oldukça seyrek bir yapıya sahiptir.

Lykoi Kedisi


Lykoi Kedisi Bakımı

Lykoi kedisinin seyrek tüy yapısının korunmasında düzenli bakım uygulaması oldukça önemlidir. Genellikle nemli bir bez yardımıyla tüylerini silebileceğiniz gibi nazikçe tarayarak da ölü tüylerden kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Lykoi Kedisi

Diğer kedi türlerinde olduğu gibi Lykoi kedisi içinde beslenme oldukça önemlidir. Özellikle yavru bir Lykoi kedisi sahiplenmeniz durumunda henüz yeni gelişmekte olan bağırsak yapısına zarar vermemek için 3-4 öğün sindirimini kolay sağlayabileceği yavru kedi maması ile beslemeniz gerekmektedir. Ayrıca yavru kedinizin gelişimini tamamlaması için bol bol dinlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bunun için Lykoi kedinize sevimli bir kedi yatağı almanızda fayda var.

Lykoi kedisi bakım uygulamalarında çevre temizliğine oldukça önem vermeniz gerekecektir. Her daim hijyenik bir ortam oluşturmanız kedinizin yaşamsal faaliyetlerini daha sağlıklı kılacaktır. Rutin olarak kedinizin mama, su ve kum kabını dezenfekte etmeniz yeterlidir. Ayrıca oyuncaklarının da düzenli olarak yıkanması mikroplara karşı etkili olacaktır.

Lykoi Kedisi


Lykoi Kedisi Sağlık Durumu

Lykoi kedisi kedi ırkları arasında oldukça sağlıklı bir tür olarak bilinmektedir. Doğru beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda ortalama yaşam süresi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterdiği söylenmektedir. Henüz oldukça yeni bir ırk olmasından dolayı şuana kadar hiçbir kalıtsal sorun ile karşılaşılmamıştır. Ancak tüy yapısının seyrek olmasından dolayı sıcak havalara güneşin altında durması derisinde bazı bozukluklara neden olabilmektedir.

Yavruluktan yetişkinliğe kadar geçen sürede düzenli veteriner muayenesi Lykoi kedisi sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özellikle aşı uygulamalarının yapılması bağışıklık sisteminin güçlendireceği gibi yaşam kalitesini de arttırmaktadır.

Lykoi Kedisi


Lykoi Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

İnsancıl, sevecen ve eğlenceli kişiliği ile bilinen Lykoi kedisi çocuklu aileler için oldukça ideal bir ev kedisi olma özelliğine sahiptir. Yapısı gereği küçük bir kurt görünümüne sahip olsa da çocuklar ile iç içe olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Etkileşimli oyunların yanı sıra yüksek zekası ile getir-götür oyunlarında da bir hayli başarılı olduğu söylenmektedir.

Lykoi kedisi çocuklarla olduğu kadar diğer evcil hayvanlarla da iyi geçinebilmektedir. Genellikle köpeklerle iyi bir dostluk kurduğu bilinen Lykoi kedisi, yavruluktan itibaren aynı ortamda büyütülmesi durumunda diğer evcillerle de kalıcı bir dostluk kurabilmektedir. Ancak ilk karşılaşmalarda Lykoi kedinizin her daim yanında olmanız kediniz ve diğer evcil hayvanların sağlığı için oldukça önemlidir.

Lykoi Kedisi


Lykoi Kedisi Özellikleri

  • Eşsiz görünümü ile adeta küçük bir kurdu andıran Lykoi kedisi dünya üzerinde ki en yeni kedi ırklarından bir tanesidir.
  • Lykoi kedisinin en belirgin özelliği seyrek ve çift tonlu muazzam tüy yapısı olmaktadır.
  • Eğlenceli, sevecen, zeki ve kendine güvenen kişiliği ile oldukça akıllı bir kedi türüdür.
  • Lykoi kedisi diğer kedi ve köpekler ile yan yana bulunmaktan büyük mutluluk duymaktadır.
  • Doğası gereği oldukça aktif olan Lykoi kedisi avcılık yeteneği bir hayli gelişmiş kedi türüdür.
  • Lykoi kedisi İngiltere’de yetiştirilmekte olup sayıca ir hayli az bir kedi cinsidir.
  • Yavru kedi ilk olarak siyah dünyaya gelmekte olup ortalama 1 ile 2 hafta içerisinde renk değişikliği gerçekleştirmektedir.
  • Lykoi kedisi kaba bir görünüme sahip tüy yapısı aksine bir hayli yumuşak ve ipeksidir.
  • Köpek benzeri kişiliği ile getir-götür oyunlarında bir hayli başarılı olduğu bilinmektedir. Ayrıca bir şeyler bulmaktan zevk alan yapısı ile problem çözme yeteneği oldukça gelişmiştir.
  • Lykoi kedisi yağlı bir cilt yapısına sahip olmasından dolayı diğer kedi türlerine nazaran daha sık su ile yıkanması gerekmektedir.
  • Bu sevimli dostumuz ile ev arkadaşlığı yapmaya karar verdiyseniz 12 ile 14 haftasını tamamlamadan Lykoi kedisi sahiplenmemeye dikkat ediniz. Ayrıca oldukça ender görülen bu türün yılda belirli sayılarda İngiltere üzerinde yetiştirildiğini unutmayın.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.