Lucifer Dizisi Hakkında Bilinmesi Gereken 7 İlginç Gerçek!

Bu içeriğimizde severek izlediğimiz Lucifer dizisi hakkında duyunca şaşıracağınız 7 ilginç bilgiyi sizler için bir araya getirdik.
Lucifer Dizisi Hakkında Bilinmesi Gereken 7 İlginç Gerçek!

Lucifer Hakkında 7 Şaşırtıcı Gerçek!

Lucifer; konusu ve oyuncuları ile ülkemizde de geniş takipçi kitlesine sahip dizilerden bir tanesi olmayı başardı. Yayınlandığı tarihten bu yana popüler olmuş bu yapımda başrol Tom Ellis’in muhteşem oyunculuğunun da tabi ki hatrı sayılır bir payı var. En iyi netflix dizileri arasında yer alan ve bayıla bayıla izlediğimiz Lucifer dizisi hakkında neler biliyoruz? İşte Lucifer hakkında bilmeniz gereken 7 şey!


Lucifer Dizisi Hakkında Bilgiler ve İnceleme

1. Tom Ellis dizide aynı isimli cehennemin eski lordu Lucifer’e hayat veriyor. Fakat gerçek hayatta Tom Ellis’in ailesinin aşırı dindar oluşu tam bir ironi! Ellis’in babasının yanı sıra kız kardeşi rahibe, kayınbiraderi ve amcası da birer vaftizci papazdır. Ellis, Lucifer’i “Büyük bir teolojik tartışmadan” ziyade “Hicivsel bir telafi hikâyesi” olarak gördüğünü söylüyor.

tom-ellis.jpeg


2. Lucifer dizisi daha yayınlanmadan birçok kişiden ve örgütten kaldırılması yönünde tepkiler aldı. Birkaç örgüt FOX kanalına dizinin yayından tamamen kaldırılması yönünde dilekçe verdi. Eğer FOX diziyi yayınlamaya devam ederse bunun Hristiyanlık ve İncil için saygısızlık olacağını belirttiler. 

lucifer-dizisi-.jpg


3. Her ne kadar büyük bir çoğunluk Lucifer’in yayından kaldırılması istense de diziyi destekleyen de büyük bir kitle vardı. Hatta; Los Angeles’ta FX’in The People v. O. J. Simpson: American Crime Story dizisinin billboardlarına birileri tarafından sprey boyayla “Lucifer’i izleyin!” yazısı yazıldı. 

lucifer’in-yayindan-kaldirilmasi.jpg


4. Bu karakterin veya hikayenin nereden doğduğu konusunda çok farklı duyumlar almış olabilirsiniz. Gerçek şu ki, yazar Neil Gaiman “The Sandman” çizgi romanında Lucifer karakterini yaratırken şarkıcı David Bowie’den ilham almıştır. Dizide hâlâ David Bowie’nin ve müziğinin etkisinin olduğu görülmektedir. 

david-bowie-001.jpg


5. Lucifer, gece kulübünde şarkı söylediği ve piyano çaldığı için Ellis, karakterine özel bir müzik listesi hazırlamaya karar vermiş. Listede David Bowie’nin Fame ve Rebel Rebel şarkılarının yanı sıra Jimi Hendrix’in Purple Haze ve Johnny Cash’in Ring of Fire şarkıları da yer alıyor. Dizide çalan müzikler ve şarkılar da dizinin etkileyiciliğini daha çok artırmayı başarıyor.

lucifer,-gece-kulubu.jpg


6. Lucifer’in annesi Charlotte’u canlandıran Tricia Helfer role seçildiği zaman, Tom Ellis mutluluğunu gizleyememiş. Ellis, Helfer’ın Battlestar Galactica’da oynadığı zamanlarda hayranıymış.

tricia-helfer.jpeg


7. İlk sezonun yedinci bölümü olan “Wingman”in çekimleri, üstlerinde rastgele dolaşan drone yüzünden kesintiye uğramış. Nihayet dizinin güvenlik görevlisi drone’u uçuran adamı tespit etmiş ve drone’u indirmesini istemiş. Ancak adamdan ret yanıtını almış. Bunun üzerine aktör DB Woodside adamla konuşmaya çalışmak için adamın yanına gitmiş ve arabasının kapısını çalarak onunla konuşmak istediğini söylemiş. O andan itibaren Woodside, tam anlamıyla Amenadiel’a benzediğini fark etmiştir.

amenadiel.jpg


Lucifer İzleyici Yorumları

1. Bu diziyi polisiye muhabbetine boğmaktan vazgeçmeliler bence. polisiye izlemek istesem izleyebileceğim onlarca daha kaliteli dizi var zaten. lucifer dc evreninde çok önemli bir karakter. sandman'de ortaya çıkışından sonra kendi serisiyle birlikte iyice popülaritesi artmışken adam akıllı kendi hikayesi üzerine gidilmesi gerekir. biz hala her bölümde tahmin edilebilir polis senaryolarını izliyoruz. peh!


2. Oysaki ilk başladığında ne ümitler vaat ediyordu lakin dc evreninde presenceden sonra en güçlü 2.karakteri olan ve yaratma gücü hariç istediği her güce hemde her istediğine (tabiki yilik meleği olan michael yanı namı diyar amenadiel ile birlikte güçlerini birleştirip kullanma şartıyla yaratabilme gücünede) sahip olan şeytan yada incildeki adıyla lucifer; dizide g*tü b*klu davayı çözmek için 3 gün uğraşıyor.


3. Lucifer da her bölümde yeni bir case yaratarak ilerleyen tarzda diziler kategorisinde. house, lie to me, perception gibi. Başrol harikulade, şeytana sorsan seni kim oynasın bu dizide diye herhalde tom ellis derdi. bakışları hem delip geçen hem de kendine çeken oyuncu sayısı nadirdir. Küçük kız da şeker bi' şey.


4. Oldukça keyifle izlenen bir dizi. senaryo yapısı yönünden benzer kategoride olduğunu düşündüğüm the mentalist, castle, forever gibi diziler ile karşılaştıracak olursak; senaryoyu uzun soluklu yazabilmek tercih edilen ''her bölüm ayrı bir cinayet davası '' tercihi hepsinde ortak. bu ortaklık dışında her dizinin kendine has bir hikayesi var. mentalist'in red john'u , forever'ın ölümsüzlüğü, castle'ın romantikliği, lucifer'ın şeytanlığı. lucifer bunların arasında hikaye içeriği olarak en avantajlı olanı sanırım. 


5. Fikir fena değil, konu daha can alıcı şekilde işlenebilirdi, lucifer i oynayan tom ellis gayet başarılı, ingiliz aksanı ayrı bir hava katıyor amaaa o abla ne yaaa? lauren german abla hiiç olmamış. acayyip sırıtyor dizide. öyle polis mi olur? sanki porno filmden fırlamış gibi her an sevişecekmiş gibi duruyor. başka dizi yada filmde sırıtmaz ama burada olmamış. maze karakterine bittim, dibim düştü diyebilirim. 


6. Çizgi romanı görmezden gelirsek (tüm sayıları içeren link bilen varsa bi yardım etsin lütfen) gayet hoş bir dizi. Dizinin oyuncu kadrosu güzel iş çıkartmış (esas oğlan enfes yardırıyor. arap atı gibi dizi ilerledikçe eleman daha da iyi gidiyor) fakat yan rollerdekiler bazen fena baltalıyorlar diziyi. tabi bu baltalama olayı fazla olmaması yine diziyi kurtarıyor. Ha gönül ister ki, tamamen polisiye olmasın da işin içine birazdaha fatnastik şeyler girsin, aksiyon artsın ama sezon boyunca tutturduğu tempo da hiç sıkmadığından şikayet edecek bir şey yok. 


7. Lucifer morningstar'ı canlandıran tom ellis ise her ne kadar çizgi romanını okurken tahayyül ettiğimden çok daha farklı olsa da gayet iyi iş çıkarıyor. özdeşleştirme sorunum sanırım filme, tv'ye uyarlanan neil gaiman'ın tüm eserleri için geçerli. gaiman, yazdığı romanlarda hikayenin, karakterlerin alt yapısını o kadar sağlam örüyor ki kafanda her ayrıntısıyla canlandırabiliyorsun. sonra o ayrıntıları beyaz perdede görmeyi bekliyor akabinde üzülüyorsun.


8. İlk bikac bolumde sanki fena diilmis havasi verse de, sonraki bolumlerde baya otomatige baglayan dedektif mi seytan mi ne bok oldugu belli olmayan cakma seytana, bi de dizideki diger vasat cast eklenince, bole civik ama sanki altyapisi pek derinmis gibi yapmaya kasan abuk bi dizi cikior ortaya.. 


9. Cerezlik olarak basladigim, simdi ise haftalik takip ettigim dunyaya kacan seytanin hikayesi.Tanim tamamsa, lan olm son 2 bolum ne guzeldi oyle. harbiden urielin olayindan sonra lucinin aglamasi, mimikleri vs hosuma gitti benim. son bolum son sahne, psikologun saskinligi guzeldi hatta baya bi iyiydi. yalnizca cenesinin titredigini gostermek icin yakin ve cene altindan verdikleri cekim "alin ula benim oyuncum nasil cene titretir, cok pis sasirir" demek gibiydi.


10. Alt metinleri harika olan dizi. ozellikle psikolog ile gorustugu sahneler ve kendini sorguladigi anlar aslinda hayatimizdaki bir cok sordugumuz sorulara isik tutuyor. seytanla empati yapmamizi tetikliyor ve bir cok varolussal sorular sorduruyor. keyifle 4. sezonu bekliyoruz.


Lucifer Karakter İncelemesi

1. Lucifer Morningstar - Tom Ellis

Cehennem’i terk ettikten sonra Dünya’ya yerleşen Lucifer, yakışıklı, kadın avcısı ve ayrıca insanların içlerindeki gizli arzuları açığa çıkartabilme ve doğruyu söyletebilme yeteneği bulunan birisidir. 

lucifer-morningstar---tom-ellis.jpg


2. Chloe Decker - Lauren German

Polis olmadan önce bir filmde oyunculuk yapıp bununla bir miktar tanınan, annesi de aktris olan Chloe, o hayatı arkasında bırakıp polisliğe adım atmış. Eski kocası Dan ile aynı birimde çalışıyorlar ve Trixie isminde bir kızları var. 

chloe-decker---lauren-german.jpg


3. Mazikeen - Lesley-Ann Brandt

Lucifer Cehennem’i terk ettiğinde onunla birlikte dünyaya gelen Mazikeen, Lux’ta barmen olarak çalışan ve Lucifer’ın güvendiği biri olan dostudur.

mazikeen---lesley-ann-brandt.jpg


4. Dr. Linda Martin - Rachael Harris

İlk bölümdeki vaka sayesinde yolu Lucifer ve Chloe ile kesişen Linda, bir terapist ve tanıştıktan sonra Lucifer ile irtibatı kesmiyorlar. Üstelik hem profesyonel hem de profesyonel olmayan açıdan!

dr.-linda-martin---rachael-harris.jpg


5. Amanadiel - D.B. Woodside

Amanadiel Lucifer’ın pek anlaşamadığı melek ‘kardeşi’dir. Amanadiel de ilk bölümle birlikte Lucifer’ı Cehennem’e geri döndürmek için Dünya’ya iniyor ve kafasındaki planları uygulamaya koymaya başlıyor.

amanadiel---d.b.-woodside.jpg


Önerilen İçerik:Netflix Dizileri – Gelmiş Geçmiş En İyi Orijinal Netflix Dizileri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum