Leonardo Da Vinci'nin Annesinin Şifresi Çözüldü

Tarihin en önemli sanatçılarından biri olan Leonardo Da Vinci'nin annesi Caterina ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.
Leonardo Da Vinci'nin Annesinin Şifresi Çözüldü

Tarihin en önemli sanatçlarından Leonardo Davinci'nin hayatı ile gizli kalmış ayrıntılar ölümünün 500 yıl sonrasında gün yüzüne çıkıyor. Mona Lisa ve İsa'nın Son Akşam Yemeği gibi ikonik sanat yapıtlarını yapan sanatçı'nın annesi ile ilgili çok az bilgiye ulaşılmıştı. Sputnik'in haberine göre, Da Vinci'nin annesi Caterina ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. 
Leonardo Da Vinci'nin annesi hakkında sadece adının Caterina olduğu ve 15 yaşında bir avukatla yaşadığı ilişkiden Leonardo Da Vinci'nin dünyaya geldiği biliniyordu. Oxford Üniversitesi'nden Prof. Martin Kemp, yaptığı araştımalarda Da Vinci'nin annesinin tam adının Caterina di Meo Lippi olduğu bilgisine ulaştı. 

Profesör Kemp ayrıca yıllar süren araştırmalardan sonra yazdığı kitabında Da Vinci'nin babasının 25 yaşındaki avukat Ser Piero da Vinci olduğunu aktardı. 

Küçük yaşta babası Bartolomeo Lippi'yi kaybeden Caterina'yı yıllarca büyükannesi yetiştirdi. 

1452'de dünyaya gelen Leonardo Da Vinci, babası Ser Pierro'nun babasının evinde büyüdü. Şu ana kadar Vinci yakınlarındaki Casa Natale, Da Vinci'nin çocukluğunun geçtiği yer olarak biliniyordu ve bu bölge her yıl binlerce turisti ağırlıyordu. 

Annesi Caterina ise daha sonra Antonio di Piero Buti adlı bir çiftçi ile evlendi ve bu evlilikten sonra 5 çocuk dünyaya getirdi. Bu evlililkten 40 yıl sonra Milano'ya oğlu Da Vinci'nin yanına taşınan Caterina burada hayatını kaybetti. 

Ayrıca Caterina'nın cenaze masraflarının Leonardo'nun tarafından ödendiği ile ilgili veriler de bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.