Kurilian Bobtail Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Dünya üzerinde oldukça ender görülen Kurilian Bobtail kedisi oldukça pahalı kedi türleri arasında yer almaktadır. Eğer bir Kurilian Bobtail kedisi almaya karar verdiyseniz, kediniz hakkında merak edilen her şeye yazımızda ulaşabilirsiniz..
Kurilian Bobtail Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Kurilian Bobtail Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Kurilian Bobtail, hem Japonya hem de Rusya’da görülebilen özel bir kedi türüdür. Coğrafi olarak her iki ülkede de görülmesinin yanı sıra asıl adını Kuril Adaları’ndan almakta olduğu bilinmektedir. Kurilian Bobtail kedisi ayrıca Rusya’nın Kamçatka yarımadasında görülürken Japonya’nın Sakalin adasında bulunmaktadır. Kurilian Bobtail kedisi ayrıca Kuril Bobtail, Kurilean ve Curilisk Bobtail olarak da adlandırılmaktadır.

Oldukça nadir görülebilen Kurilian Bobtail kedisi Rusya ve Japonya dışında dünya üzerinde pek bilinmeyen bir kedi türüdür. Doğal mutasyon sonucu hayata gelmiş bu kedi türü hakkında tam olarak köken belirlenememektedir. Bu durum her iki ülke arasında Kurilian Bobtail kedisi için anlaşmazlık yarattığı söylenmektedir. Kurilian Bobtail, uzun  veya kısa tüy yapısına sahip olabildiği gibi türün kısa tüylü olanı 200 yılı aşkın süredir Kurils olarak adlandırılan orijinal ırktır.

Kurilian Bobtail Kedisi


Kurilian Bobtail Kedisi Kişiliği

Kurilian Bobtail kedisi oldukça dost canlısı olmasının yanı sıra cesur ve kendine güvenen kişiliği ile bilinmektedir. Hem doğa ile iç içe hem de ev ortamında yaşayabilen bu ilginç kedi mükemmel bir avcı yeteneği ile bir hayli güçlü olduğu bilinmektedir. Doğal ortamda kendisinden büyük balıkları dahi yakalayabildiği söylenen Kurilian Bobtail kedisi için atletik bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz.

Kurilian Bobtail kedisi adeta köpek özelliklerine sahip kişiliği ile sahibine oldukça sadık bir kedi türüdür. Her daim oyun oynanmasından ve kendisi ile ilgilenilmesinden büyük zevk alan bu sevimli dostumuz tam bir sus sevdalısı olarak da bilinmektedir. Kurilian Bobtail kedisi besleyenler onların musluk başında saatlerce dikilebileceğini dahi söylemektedir.

Kurilian Bobtail Kedisi


Kurilian Bobtail Kedisi Görünümü

Geniş gövdesi ve kaslı vücut yapısı ile oldukça doğal bir görünüme sahip olan Kurilian Bobtail orta ırk kedi türleri arasında yer almaktadır. Bu türün en belirleyici özelliği ise kuyruk yapıları olmaktadır. Kısa ve pom pom tarzına sahip kuyruğu genellikle 5 cm’den 12 cm’ye kadar değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca bazı türlerde düz bir kuyruk yapısı görülürken bazı türlerde kıvrılmış kuyruk ile kendini göstermektedir.

Kurilian Bobtail Kedisi


Kurilian Bobtail Kedisi Bakımı

Kurilian Bobtail kedisi aşırı bir bakıma ihtiyaç duymasa da doğru beslenme ve uygun çevre ortamı yaşam süresini bir hayli etkilemektedir. Haftada birkaç kez kedi tarağı ile taranması ölü tüylerden arınması için yeterli olmaktadır. Ayrıca suyu seven bu sevimli dostunuzu ılık bir banyo ile rahatlatmanız da mümkün olacaktır.

Tırnak sağlığı için düzenli kesim işlemleri Kurilian Bobtail kedisinin mikroplardan korunmasına yardımcı olacağı gibi size ve çevresine zarar vermesini de engellemektedir. Tırnak kesim işlemlerinizi belirli aralıklar ile kedi kuaförü ile destek alarak gerçekleştirebilirsiniz.

Kurilian Bobtail Kedisi

Kurilian Bobtail kedisi için her daim kalite mama kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Yaşamsal faaliyetlerini sağlıklı ve güçlü bir şekilde geçirebilmesi için damak lezzetine uygun birbirinden farklı kedi mamaları ile onu mutlu edebilirsiniz.

Mikrop ve bakteri oluşumlarının en hızlı yayılım göstermekte olduğu mama, su ve kum kabının düzenli olarak temizlenmesi oldukça önemlidir. Özellikle günlük olarak bu işlemin uygulanması kedinizin sağlığını ciddi derecede etkileyecektir. Ancak temizleme işlemlerinizde kimyasal madde kullanmamaya dikkat etmenizde fayda var.

Kurilian Bobtail Kedisi


Kurilian Bobtail Kedisi Sağlık Durumu

Kurilian Bobtail kedisi doğal bir ırk olmasının yanı sıra oldukça sağlıklı kedi türleri arasında yer almaktadır. Ortalama yaşam süresi 15 yıla kadar çıkabilen Kurilian Bobtail kedisi için her daim veteriner kontrolü ve aşı işlemlerinin yapılması yeterli olacaktır. Vücut direncinin güçlü kalmasının en etkili yolu olan aşılama ile kedinizin bağışıklık sistemini zinde tutabilirsiniz.

Aşılama kadar Kurilian Bobtail kedisinde beslenmede oldukça önemlidir. Sağlık sorunlarının en büyük nedeni olarak gösterilen yanlış beslenmenin önüne geçebilmek için her daim kaliteli mama tüketimine dikkat etmeniz gerekecektir. Ayrıca kedinizin yaşına göre mama seçiminde bulunmanız kedi sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.

Kurilian Bobtail Kedisi


Kurilian Bobtail Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Kurilian Bobtail kedisi zeki, akıllı bir o kadar oyuncu kişiliği ile çocuklu aileler için uygun bir kedi türüdür. Her daim enerjik yapısı siz ve çocuklarınız ile etkileşimli oyunlar oynamasına olanak sağlayacaktır. Ayrıca Kurilian Bobtail kedisi çocukların peşine takılmaktan ve onlar ile beraber bir köşede yatmaktan büyük mutluluk duyacaktır.

Çocuklar ile olduğu kadar doğası gereği sevecen kişiliği Kurilian Bobtail kedisini diğer evcil hayvanlar ile de bir hayli dost yapmaktadır. Kedi ve köpekler ile aynı ortamda iyi geçinebilen bu sevimli dostumuz kendisine saygı duyulması durumunda hiç kimseye zarar vermemektedir. Ancak avcı yeteneği ile bilinen Kurilian Bobtail kedisini diğer evcil hayvanlar ile aynı ortamda bulundurduğunuzda kontrollü davranmanız da fayda var.

Kurilian Bobtail Kedisi


Kurilian Bobtail Kedisi Özellikleri

  • Kurilian Bobtail kedisi dünya üzerinde ender rastlanan değerli bir kedi türüdür.
  • Kökeni tartışma konusu olsa da genellikle Rusya ve Japonya’da görülebilen bir kedi türüdür.
  • Kurilian Bobtail kedisi doğal bir avcı yeteneğine sahip olup bir hayli atletik bir kedi türüdür.
  • Manks kedisine benzerliği ile bilinen Kurilian Bobtail kedisi doğal mutasyon sonucu meydana gelmiş bir hayli sağlıklı bir kedi türüdür.
  • Kurilian Bobtail kedisi yapısı gereği su ile oynamaktan, içine girmekten ve musluk basında beklemekten kendini alıkoyamamaktadır.
  • Genenllikle kısa kuyruklu görülen Kurilian Bobtail kedisi bazı durumlarda 12 cm’e kadar kuyruk uzunluğuna sahip olabilmektedir.
  • Kurilian Bobtail kedisi beslemeye karar verdiyseniz her daim kaliteli kedi mamaları ile beslnmesine, aşı işlemlerinin düzenli olarak uygulanmasına ve evinizde her daim temiz bir ortam yaratmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.