Kuran-ı Kerim’in Temel Özellikleri Nelerdir - Kuran-ı Kerim'de Bahsi Geçen Konular

Kuran-ı Kerim, Allah tarafından Muhammed peygambere indirilmiş ve tüm insanlığa kıyamete kadar gönderilmiş olan son hak din kitabıdır. Peki Kuran-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir?
Kuran-ı Kerim’in Temel Özellikleri Nelerdir - Kuran-ı Kerim'de Bahsi Geçen Konular

Allah tarafından indirilen bu kitabın elbette bazı özellikleri vardır. Her şeyden önce bilinmesi gereken Kuran-ı Kerim, Allah'ın ayetinde de de geçtiği üzere dilediğini saptırıp, dilediğini hidayete erdirdiği kitaptır. Fakat Allah ancak onunla, azıtanları saptırır.

Kuran-ı Kerim'in Nitelikleri

  • Kuran kitabının dili Arapçadır. Bu konuyla ilgili olan ayet ise Arap’a başka dilden kitap mı olur cümlesidir.
  • Dilinin Arapça olması ve Araplara gönderilmesi Kuran-ı Kerimi evrensellikten çıkarmaz. Çünkü lisan olarak Araplarda hüküm ve kural olarak tüm insanlarda geçerlidir.
  • Kuran'da anlatılanların hepsi Allah'ın sözleridir. Kesinlikle hiçbir kimse ekleme yapmamıştır.
  • Tek değiştirilmeyen Kutsal Kitaptır. Kuran-ı Kerim'den önceki kitapların hükmü kalkmakla beraber az bir ücret için değiştirilmiştir.
  • Kendinden önce gelen kitapları tasdikler. Fakat burada bahsi geçen önceki kitapların değiştirilmemiş halidir.
  • Kıyamete kadar hükmü sürecek olan tek kitaptır.
  • Son peygamber olan Hz. Muhammed'e gönderilmiştir.

Kuranda Bahsi Geçen Konular

Kuran-ı Kerim'de insan hayatını kolaylaştırmak için her türlü konu hakkında ayet bulunmaktadır. Bu ayetlerin bir kısmı üstü kapalı şekilde indirilmiştir bir diğer kısmını da anlamı apaçık bir şekilde indirilmiştir. Bunun sebebi anlamı gizli olan ayetlerin açıklamasını Allah'ın, Resulüne bırakmasıdır. Kuran'da inanç, ibadet, ahlak ve diğer insan yaşamını kolay bir şekilde sürdürmesini sağlayacak her türlü konu hakkında ayet vardır.


Önerilen İçerik: Kuran-ı Kerim Hakkında Bilgi

NeOldu.com / DİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
78 Yorum