Korona Virüs (COVID-19) İçin Kimler Risk Altındadır?

Çin’in Wuhan eyaletinden yayılıp tüm dünyayı etkisi altına alan salgın virüs Türkiye’de de görüldü. Peki kimler korona virüsü tehdidi altında?
Korona Virüs (COVID-19) İçin Kimler Risk Altındadır?

Korona virüsü Risk Grubunda Kimler Yer Alıyor? Hangi Bireylerin Korona virüsüne Yakalanma Olasılığı Daha Fazla?

2-274.jpg

Tüm dünyanın gündeminde yer alan korona virüsü şimdiye kadar 4 binden fazla can aldı. Türkiye’de de kendisini gösteren COVID-19 korona virüsü solunum yolu enfeksiyonları gibi kolayca bulaşabilen bir hastalıktır. Peki corona virüsünün bulaşma olasılığı yüksek olan yaş grubu belli mi? Kimler daha kolay bu virüsten etkilenebilir? Hangi bireylerin corona virüsüne daha çok dikkat etmesi gerekmektedir. İşte corona virüsü tehdidi altında olan bireyler…

Yaş, cinsiyet, sağlık geçmişi ve bağışıklığa göre virüsün bulaşma ve etki gücünün değişkenlik gösterdiğini söyleyen Dünya Sağlık Örgütü neredeyse 100 bin kişide görülen corona virüsünün şu ana kadar 4 binin üzerinde can aldığını açıkladı. Korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin birçoğu ise 80 yaş ve üzeri olan kişilerdir.

Daha fazla bilgiler için instagram 'dan;

Diyetsiyen Seda Sağbaş'ı  instagram.com/dytsedasagbas/ takip edebilirsiniz.


Korona Virüsü Ölüm Oranları

1-287.jpg

Dünya Sağlık Örgütünün çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan istatistiklere göre;


1. 10-19, 20-29 ve 30 – 39 yaş grubunda yer alan bireylerin hem corona virüsüne yakalanma hem de virüs dolayısıyla hayatını kaybetme oranı çok azdır. Bu oran 1000 hastadan sadece 2’sinin hayatını kaybedebileceğini söylüyor.


2. 60 – 69 yaş aralığında yer alan bireyler için yüzde 3.6 oranında ölümler görülürken 50 – 59 yaş grubunda yer alanların 1.3 oranında hastalık bulaşması ihtimalinde ölüm oranı bulunmaktadır.


3. 70-79 yaş grubunda korona salgınına yakalananlarda yüzde 8 olarak görülen ölüm oranı 80 yaş ve üzeri insanlarda yüzde 14.8 ile en yüksek oranlara sahiptir.


Kimler Korona Virüsüne Daha Çabuk Yakalanabilir?

Şimdiye kadar saptanan Korona Virüsü vakalarına göre yaşlı kişilerin, bağışıklık sistemi zayıf olanların, sağlık geçmişi iyi olmayan kimselerin ve astım, bronşit, diyabet gibi solunum yolu enfeksiyonlarına sahip kişilerin COVID-19 corona virüsüne yakalanma ihtimali daha yüksek olarak belirtilmiştir. Ayrıca, kalp, kronik böbrek rahatsızlıkları ve gebelik döneminde olanların bağışıklık sistemindeki zayıflık sebebiyle daha çok dikkat etmeleri gereklidir.

Önerilen İçerik; Online Koronavirüs Testi Nedir ve Nasıl Yapılır?

koronavirüs

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.