Konsolosluk E-Randevu Alma ve Sorgulama

Yurtdışında ikamet eden yada gezi amacıyla yurtdışına çıkan Türk vatandaşlarının pasaport işlemleri başta olmak üzere diğer bütün işlemlerinin halledebildiği Konsolosluk E-Randevu alma ve sorgulama konusunu detaylı olarak içeriğimizde bulabilirsiniz.
Konsolosluk E-Randevu Alma ve Sorgulama

Türkiye Cumhuriyeti yurtdışı temsilciliği olarak bilinen Konsolosluklar, yurtdışında yaşayan ya da gezi amaçlı yurtdışına çıkan vatandaşların internet erişimi sayesinde Konsolosluk E-randevu alma ve sorgulama işlemini gerçekleştirerek, e randevu sayesinde sıra beklemeden işlemlerini halletmesinde kolaylık sağlamaktadır. Peki;

  • Konsolosluk e-randevu alma ve sorgulama nasıl yapılır?
  • E-Konsolosluk randevusunda gerekli olan belgeler nelerdir?

İşte, yukarıda yer alan bu sorulara en doğru cevaplar verecek Konsolosluk E-Randevu işlemleri hakkında gerekli tüm bilgilere erişebileceksiniz.

Konsolosluk E-Randevusu Nasıl Alınır?

E-Konsolosluk randevusu konusuna giriş yapmadan önce sizler için belirtmemiz gereken bazı önemli durumlar bulunmaktadır. E-Konsolosluk randevusu yaparken kişinin şahsi olarak başvuru yapması gerekmektir. Sizin adınıza hiç kimse Pasaport başvurusu yapamamaktadır.

Bir diğer konu ise kaç adet pasaport alınacaksa o kadar konsolosluk e-randevusu yapılmaktadır. Örneğin; Kendiniz, eşiniz ve çoğunuz için pasaport alacaksınız. Burada 3 farklı pasaport randevusu alınması gerekmektedir.

Gelelim şimdi “E-Konsolosluk Randevu Nasıl Alınır?” sorusunun cevabına…

İlk olarak “E-Konsolosluk Randevu” linkine tıklayarak konsolosluk.gov.tr adresine giriş yapın. Karşınıza gelen sayfada eğer ilk kez bu siteye giriyorsanız aşağıdaki gibi bir pencere açılacak ve buradan sizden ülke ve o ülkedeki işlem yapmak istediğiniz konsolosluğu isteyecek.

e-konsolosluk randevu alma


Ekranın sağ üst bölgesinde yer alan “Randevu Al” ve “Başvuru Randevu Durumu” yazılarına tıklayarak isterseniz yeni randevu yapabilir, isterseniz de geçmişte yapılan randevunuzu kontrol edebilirsiniz.

e-konsolosluk pasaport randevusu nasıl alınır


Hangi alanda işlem yapmak istiyorsanız ekranda aşağıdaki fotoğrafta da yer alan konulardan seçebilirsiniz.

e-konsolosluk randevu hizmetleri


E-Konsolosluk Pasaport İşlemleri Randevu Alma ve Sorgulama

Türk vatandaşlarının Pasaport randevusunda özellikle E-Konsolos Randevu alma ve sorgulama işlemi üzerinden gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Yeni verilen pasaportlar hakkında şunu da sakın unutmayın. Eskiden pasaportlar değiştirilmeden uzatma ve yenileme işlemleri gerçekleştiriliyordu.

Günümüzde ise pasaport yenilemelerinde yeni çipli kartlar süresi bittikten sonra tamamen bitmektedir ve bir daha kullanılmamaktadır. Her yeni pasaport başvuru işleminde e-konsolosluk başvurularını gerçekleştirebilir, belirlediğiniz gün ve saatte sıra beklemeden işlemlerinizi halledebilirsiniz.

E-Konsolosluk Randevusu Gerekli Olan Belgeler

E-Konsolosluk randevusunu gerçekleştirdikten sonra pasaport randevusu ve diğer randevularda da olduğu üzeri bazı belgeler gerekli olmaktadır. Bu belgeler E-Konsolosluk randevusu üzerinden yapılacak işlemlere göre farklılık göstermektedir. Hangi hizmette hangi belgeler gereklidir sorusunun cevabını konsolosluk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum