Koltuk Altı Kararmasına Karşı 12 Doğal Yöntem

Bu içeriğimizde koltuk altı kararmasının nedenlerini ve doğal tedavi yöntemlerini sizlere sunuyoruz. İşte koltuk altı kararmasına bitkisel çözümler...
Koltuk Altı Kararmasına Karşı 12 Doğal Yöntem

Özellikle yaz aylarında kadınların korkulu rüyası haline gelen koltuk altı kararması sorununu sizler için detaylıca inceledik. Bu içeriğimizde koltuk altı kararmasını evde doğal yollarla geçirmenin yöntemlerini ve koltuk altı kararmasına neden olan etmenleri bulacaksınız.

Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Koltuk altı kararması nedenleri arasında aşırı terleme, deodorant kullanımı ve epilasyon kremleri gibi faktörler bulunur. Koltuk altı kararmaları aniden ortaya çıkmamakla birlikte zaman içinde ortaya çıkan bir durumdur. Genetik yapının etkisinin yanında birçok dış etkenler koltuk altı kararmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Elbette ki koltuk altı kararmasını önlemenin yolu bulunur. Önlemek için öncelikle nedenlerin belirlenmesi gerekir. Sizler için koltuk altı kararmasına neden olan faktörleri araştırdık ve çözüm için yapılması gerekenleri anlattık.

İşte koltuk altı kararmasının nedenleri...

1. Deodorantlar

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Terleme problemini nedeniyle ortaya çıkan kötü kokuyu en aza indirmek ve koltuk altı bölgesindeki terlemeyi önlemek amacıyla kullanılan deodorant ve benzeri ürünler koltuk altı bölgesinde kararmalara neden olmaktadır. Deodorant genellikle koltuk altı kararmasına yatkın olan kişilerde etkili bir faktör olarak bilinmektedir.

Deodorant gibi ürünlerin kullanımı yerine su ve sabun gibi doğal ürünlerle bakım ve temizlik yapmak ya da doğal içerikli ürünler kullanmak uzmanlarca önerilmektedir.

2. Ilık Ağda

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Ilık ağda ile epilasyon yapanların çok sık karşılaştığı sorunlardan biri de koltuk altı kararmalarıdır. Ağdanın çok sıcak kullanılması koltuk altı kararmasının başlıca nedenlerindendir. Bir diğer etken ise ağdanın tamamen erimemiş olmasıdır. Çok yoğun kıvamlı olan ağdanın kullanılması cildin tahriş olmasına ve koltuk altı kararmasına neden olabilir.

Kullanacağınız ağdanın tam olarak erimiş ve ılık olmasına dikkat edin. Ayrıca tüylerin yanlış yönde alınması ve yavaş alınması cildin tahriş olmasına ve morarmasına neden olmaktadır.

3. Epilasyon Kremleri ve Jiletle Epilasyon

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Epilasyon sonrası kullanılan kremler, genetik olarak yatkın ve esmer kişilerde koltuk altı kararmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda jiletle epilasyon yapmak da koltuk altının tahriş olmasına sebebiyet verir. Kuru bölgeye jilet ile epilasyon uygulamak ve aynı işlemi bir kaç kez tekrarlamak cildin tahriş olmasına neden olurken aynı zamanda cildin kararmasına yol açmaktadır.

4. Hormon Değişikliği

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Hormon değişikliğine bağlı koltuk altı kararmaları genellikle hamilelik döneminde sıklıkla rastlanılan bir durumdur. Hamilelik döneminde sürekli olarak değişen hormonlar nedeniyle vücuttaki melanin üretimi artar ve bu durum cildin lekelenmesiyle birlikte kararmasına neden olmaktadır.

Koltuk Altı Kararması İçin Doğal Yöntemler

Birçok kişi "Koltuk altı kararması en hızlı nasıl geçer, koltuk altı kararmaları için ne yapılmalı, koltuk altını beyazlatmak için ne yapılır? gibi pek çok soru sormaktadır. Çünkü bu sorun birçok kişinin ortak derdidir. Koltuk altı kararmasını düzeltmek ve koltuk altını beyazlatmak için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Birkaç basit yöntemle evde koltuk altı beyazlatmak mümkün.

İşte koltuk altı kararması için doğal beyazlatma yöntemleri...

1. Karbonat

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Karbonat kullanımı koltuk altı kararmalarına kullanılan en iyi yöntemlerden biridir. Karbonat ile koltuk altının fırçalanması bölgenin hem beyazlamasına neden olur hem de deodorant ve benzeri ürünlerin zararlarından korur. Aynı zamanda ter kokusu da bu yöntemle önlenebilir.

2. Limon

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Cilt kararmasının yanın sıra kararan ve rengi değişen birçok ürün ve eşyada limon kullanılır. Çünkü asit içerikli limonun aydınlatıcı ve beyazlatıcı etkisi bulunur. Koltuk altı kararmasında doğal bir beyazlatıcı olarak kullanılan limon, aynı zamanda anti-bakteriyel ve antiseptik özelliğe sahiptir.

Limon suyuna bir miktar zerdeçal, yoğurt ve bal katarak hazırlayacağınız kürü, kararan koltuk altınıza sürün ve 10-15 dakika kadar bekletin. Daha sonra iyice durulayarak yıkayın. Limonu aynı zamanda herhangi bir ikinci ürün kullanmadan banyo öncesinde koltuk altınıza ovalayarak sürmeniz aynı etkiyi verecektir. Ancak limonun cildi kurutma özelliği olması nedeniyle banyo sonrasında nemlendirici kullanmanızı öneririz.

Ancak hassas ciltlere sahip kişiler asit içeriğine sahip limon yerine aşağıda belirteceğimiz üzere patates ile beyazlatma yöntemini uygulayabilir.

3. Patates

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Doğal beyazlatıcı yöntemlerinden biri olan da patates kullanılabilir. Patatesi ince bir dilim halinde kararan koltuk altı bölgenize 10 dakika kadar ovalayarak sürebilirsiniz. Aynı işlemi rendelenmiş patatesin suyuyla da yapabilirsiniz. İşlem sonrasında koltuk altınızı iyice durulayınız.

4. Zeytinyağı ve Kahverengi Şeker

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Koltuk altındaki bakımsız ve ölü deriyi canlandırmak için zeytinyağı mucizesinden faydalanabilirsiniz. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve kahverengi şeker karıştırılarak koltuk altı bölgesine uygulayın. Bu işlemi banyo öncesinde 2-3 dakika uygulayın ve iyice durulayın. Haftada 2 kere uygulanması önerilmektedir.

5. Kabartma Tozu ve Gül Suyu

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Kabarma tozunu, su veya gül suyu kullanarak bir karışım elde edin. Macun kıvamına gelen bu karışımı koltuk altı bölgenize ovalayarak uygulayın. Düzenli kullanımda koltuk altınızın daha bakımlı ve aydınlık durduğunu görebilirsiniz. İşlem sonrasında macunu iyice durulayınız.

6. Ponza Taşı

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Koltuk altında biriken ve kararmaya neden olan ölü derilerin atılmasında ponza taşı da sıklıkla kullanılmaktadır. Ayak ve sünger taşı olarak da bilinen ponza taşı bazı kişilerde cildin tahriş olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle banyo sırasında fazla bastırmadan uygulanmalıdır.

7. Süt

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

İki yemek kaşığı süt, bir çay kaşığı lor ve bir yemek kaşığı un ile hazırlayacağınız hamuru koltuk altı bölgenize uygulayınız. 15 dakika beklettiğiniz hamuru bol su ile durulayınız. Sütün içinde bulunan vitamin ve yağ asitleri cildin beyazlamasını sağlamaktadır. Duştan önce yapmanız önerilen bu karışımı düzenli olarak haftada bir kaç gün uygulayabilirsiniz.

8. Hindistan Cevizi Yağı

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Koltuk altı aydınlatma özelliğine sahip olan hindistan cevizi yağı aynı zamanda içerdiği E vitamini sayesinde cildi beslemektedir. Marketlerden veya kozmetik mağazalarından temin edilebilen yağ ile koltuk altlarınıza masaj yaparak kararma sorununuzu giderebilirsiniz. Yağı durulamanıza ise gerek yoktur.

9. Elma Sirkesi

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Derideki bakterileri öldüren, koku oluşumunu engelleyen elma sirkesi ile koltuk altlarını beyazlatmak mümkün. Asitli yapıya sahip olan elma sirkesi, cildi ölü derilerden de arındırmaktadır. Uygulamadan önce sirkeye karşı alerjiniz olup olmadığını test edin. Daha sonra koltuk altınıza uygulayın. On beş dakika kadar beklettikten sonra durulayın.

10. Aloe Vera

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Ölü derilerin ciltten atılmasını sağlayan, antibakteriyel özellik gösteren ve cildi besleyen aloe vera ile on beş gün içerisinde koltuk altı kararmalarından kurtulmak mümkündür.

Aloe vera yaprağını kestiğiniz zaman içinden bir jel akar. Bu jeli koltuk altlarınıza sürerek güzelce masaj yapın. Jeli çıkartmak zor gelirse doğrudan ortadan kesilmiş yaprak ile de koltuk altlarınızı ovabilirsiniz. On beş dakika kadar bekleyin, jel bu sürede kuruyacaktır. Hafifçe ovarak jeli uzaklaştırın ve bölgeyi soğuk su ile yıkayarak tamamen temizlenmesini sağlayın.

11. Domates Suyu

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Koltuk altı kararmalarında domates de çok kullanılmaktadır. Domatesin suyunu ezerek ya da sıkarak çıkartın. Elde ettiğiniz domates suyu ile koltuk altlarınızı ovun. On beş dakika kadar kurumaya bırakın ve bu sürenin sonunda soğuk suyla durulayarak cildinizi arındırın.

12. Salatalık

Koltuk Altı Kararmasına Karşı Doğal Yöntemler

Bütün cilt tipleri ile uyum gösteren salatalık beyazlatma etkisi yüksek bir besindir. Salatalık dilimlerini doğrudan koltuk altlarınıza uygulayabilirsiniz. Birçok cilt bakım kürü ve maskesinde de kullanılan salatalık aydınlatıcı etki gösterir.

Koltuk Altı Beyazlatma Ürünleri

Eğer koltuk altı beyazlatma için kozmetik ürünlerden faydalanmak istiyorsanız birçok seçeneğiniz var. Bu ürünlerden bazıları diğerlerine göre en iyisi. Sizin için birkaç tane koltuk altı beyazlatma ürünü bulduk.

En İyi Koltuk Altı Beyazlama Ürün Listesi

SıraMarkaHacimneoldu Puanı
1Herbaderm60 ml10/9.8
2DermaDerm100 g10/9.8
3Redist75 g10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Koltuk Altı
Beyazlatma Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Koltuk Altı Beyazlatma Ürünleri

1. Herbaderm Vücut Beyazlatıcı Krem

En İyi Koltuk Altı Beyazlatma Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbaderm
Beyazlatıcı Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

E ve C vitaminleri ile güçlendirilen yeni formülü ve üstün beyazlatıcı etkisiyle öne çıkan Herbaderm vücut beyazlatıcı krem koltuk altı, dirsek bölgesi ve genital bölgeler için kullanılabilir. Tamamıyla bitkisel olarak üretilen bu ürün içerisinde paraben veya parfüm bulundurmaz. Ayrıca bu kremin nemlendirici etkisi de vardır.

2. DermaDerm Gece Cilt Beyazlatıcı ve Leke Kremi

En İyi Koltuk Altı Beyazlatma Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dermaderm
Beyazlatıcı Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Özellikle güneş lekeleri ve çillenmeye karşı geliştirilen DermaDerm gece kremi vücudunuzu UV ışınlarından koruyarak kararmaların önüne geçer. Koltuk altı bölgesinde de kullanılabilen ürün cilt tonunu dengeleyerek adeta bir beyazlatıcı görevi görür. 6 haftalık kullanımda net sonuçlar veren bu krem nemlendirici görevi de yapmaktadır.

3. Redist Cilt Beyazlatıcı Kremi

En İyi Koltuk Altı Beyazlatma Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Redist
Beyazlatıcı Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Koltuk altı, diz, dirsek ve genital bölge için kullanıma uygun olan Redist cilt beyazlatıcı kremin klinik olarak iki tona kadar beyazlatıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Egzama ve sivilce gibi cilt sorunlarının ardında bıraktığı cilt lekeleriyle de savaşan Redist cilt beyazlatıcı krem kullanıldığı bölgeye nüfuz ederek ekstra parlaklık ve pürüzsüzlük sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yağlı Cilt İçin Doğal Tedavi ÖnerileriGöz Altı Morlukları İçin Doğal Çözümler
Diz ve Dirsek Kararmaları İçin Doğal Çözümler

Jilet koltuk altını karartır mı?

Jiletle koltuk altı tüylerini tıraş etmek kararmalara neden olmaktadır. Sürekli tahriş olan koltuk altında pigment kaybı yaşanabilir. Bununla birlikte cilt solmaya ve kararmaya başlar. Sürekli jiletle tüy aldıkça ölü deriler de birikir. Kararmanın bir diğer nedeni de budur. Tüy alma alışkanlıklarının değiştirilmesi kararmayı önleyebilir.

Diş macunu koltuk altı beyazlatır mı?

Diş macunu birçok kişi tarafından koltuk altı beyazlatma için kullanılıyor. Ancak cilt macununun içinde bulunan kimyasallar cilde zarar verebiliyor. Zarar gören ve tahriş olan cilt daha da kararmaya meyilli olabilir. Bunun için cilt macunu yerine doğal yöntemlerden ya da ürünlerden yardım almak daha iyi olur.

Pürüzsüz koltuk altı için ne yapmalı?

Pürüzsüz bir cilt ve koltuk altı için peeling ve tonik ürünleri kullanılabilir. Vücut peelingleriyle duştayken koltuk altı güzelce temizlenebilir. Böylece cilt ölü derilerden ve ter izlerinden arınır ve daha aydınlık görünür. Düzenli bir bakımla koltuk altının kararması ve pürüzlenmesinin önüne geçilebilir.

Koltuk altı kararması neyin belirtisi?

Koltuk altı kararması genelde ciddi bir şeyin belirtisi değildir. Hormonal değişiklikler, kullanılan ilaçlar, deodorantlar ve tüy alma işlemleri koltuk altı kararmalarına neden olabilmektedir. Sorunun önlenebilmesi için koltuk altı kararmasının nedeni bulunmalı ve buna göre bir çözüm üretilmelidir.

Limon koltuk altına sürünce ne olur?

Limon ağartıcı etkisi ve asidi sayesinde koltuk altında biriken bakterileri öldürür ve termeyi önler. Bununla birlikte deriyi canlandırarak daha aydınlık durmasını sağlar. Koltuk altı kararmaları için sıkça kullanılan limon, doğal yöntemlerin başında gelir. Birçok cilt bakım küründe de kullanılır.

Koltuk altı kararması için hangi doktora gidilir?

Koltuk altı kararmasından çok rahatsızsanız ve bu durum ciddi oranda fazlaysa bir dermatologdan yardım alabilirsiniz. Hastanelerin dermatoloji bölümlerine başvurarak koltuk altı kararmasının nedenlerini öğrenebilir ve buna göre bir çözüm bulabilirsiniz.

 
<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.