İçinizi Isıtacak En Güzel Şarkıların En Güzel Klipleri

Bazı şarkılar sadece sözleri ya da müziği için değil klibi beğenildiği için dinlenirken bazı şarkılar da hem klibi hem müziği hem de sözleriyle insanı etkisi altına alır. Klibi sizi etkisi altına alacak 15 şarkıyı sizler için derledik.
İçinizi Isıtacak En Güzel Şarkıların En Güzel Klipleri

1. Adam/ Sibel Alas

klibi güzel olan şarkılar

Klibinde yayınlanan adam portresi yurt dışında da ödül almıştır. Klip adeta renkleri ve gerilim hissiyle izleyen herkesi etkiliyor ve içine çekiyordu.


2. Kınalı Bebek/ Demet Sağıroğlu

klibi güzel olan şarkılar

1994 yılında çekilen bu klip günümüze oranla da oldukça kalitelidir. Yurt dışı müzik kanallarında da oldukça sık yayınlanmıştır.


3. Bahar/ Özlem Tekin

klibi güzel olan şarkılar

Filma Cass şirketi tarafından çekilen bu klip oldukça emek verilmiş bir senaryo üzerinden çekilmişti. Adeta psikopat bir katilin hayatını izletiyordu.


4. Allah'ın Varsa/ Sezen Aksu

klibi güzel olan şarkılar

Yönetmen Charles Richards tarafından çekilen ve ne kadar emek harcandığı bir klip olarak bilinir. Şarkının hakkını vererek çekilen klip insanı içine çekerek üzülmesini başaran kliplerden biridir.


5. Çingene Yüreğim/ Nezih Ünen

klibi güzel olan şarkılar

O yıllarda Türkiye'de oldukça meşhur olan Charles Richards bu klibinde yönetmenliğini başarıyla üstlenmiştir.


6. Düşmedim Daha/ Umay Umay

klibi güzel olan şarkılar

O yıllar boyunca çektiği tüm kliplerde kendini ortaya çıkartan yönetmen Mete Özgencil, bu klipte yas havasını ve pastel renkleri kullanarak klibi izleyen tüm insanları içine çekmeyi başarmıştır.


7. Her Aşk Bitermiş/ Candan Erçetin

klibi güzel olan şarkılar

Yine bir Mete Özgencil klibi olan Her Aşk Bitermiş şarkısı birçok video müzik ödüllerine konu olmuş ve Mete Özgencil bu kliple en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştır.


8. Gemiler/ Orhan Atasoy

klibi güzel olan şarkılar

Bu klip için aslında söylenecek çok bir şey yoktur. Çünkü sadece izleyenlerin anlayabileceği bir girdabın içerisine sokuyor.


9. Hayat Buysa Yokum Bu Yolda/ Sibel Tüzün

klibi güzel olan şarkılar

Bir Charles Richard tarafından yönetilen kliple daha karşınızdayız. Siyah ve beyaz efekt bolluğuyla çekilmiş olan bu klip sözleriyle iç içe geçmiş bir biçimde ekrana sunulduğu için nefes almadan kendini izletiyor.


10. Kuşu Kalkmaz/ Sultana

klibi güzel olan şarkılar

Kuşu Kalkmaz şarkısının klibi o yıllarda başarılı kliplere imza atan Umur Turagay tarafından çekilmiş ve yönetilmiştir. Ülkemizin ilk rap kliplerinden biri olan bu şarkı yönetmenliğini yapan Umut Turgay tarafından başarılı bir biçimde ekrana yansıtılmıştır. Ancak şarkının sözlerinden dolayı klibin yayınlanması yasaklanmıştır.


11. Afilli Yalnızlık/ Emre Aydın

klibi güzel olan şarkılar

Afilli Yalnızlık klibi Yon Thomas tarafından çekilmiştir. Yon Thomas dönemin en ünlü yabancı sanatçılarıyla ün yapmış bir usta yönetmendir. Bu sebeple Emre Aydın'ın Afilli Yalnızlık şarkısının klibi de gündeme bomba gibi oturmuş ve izledikçe insanın bir daha izlemesi gelen kliplerden biri olmayı başarmıştır.


12. Kalbe Ben/ Ayşe Hatun Önal

klibi güzel olan şarkılar

Kalbe Ben şarkısının klibini Murat Küçük çekmiştir ve Türk müzik dünyası için en iyi video klip listesine girmeyi sağlayacak bir klip çekmeyi başarmıştır. Küçük bir film gibi çekilen bu klip yeri geldiğinde gülümsetip yer geldiğinde de insanı germeyi başarıyor.


13. Kim Bilebilir Aşkı/ Hande Yener

klibi güzel olan şarkılar

Kim Bilebilir Aşkı şarkısının klibini daha önce Madonna ile çalışmış ve işlerinde başarılı olmuş İtalyan Luca Tommassinni çekmiştir. Klip içerisindeki teknik detayları göz önüne getirerek, izleyicilerin büyülenerek izlemesini sağlamıştır.


14. Ara Beni Lütfen/ Kenan Doğulu

klibi güzel olan şarkılar

Yine bir Luca Tommassinni tarafından çekilmiş klip olan Ara Beni Lütfen şarkısının klibi, mekan ve kostüm seçimleriyle insanı ekrana bağlamakta.


15. Kış Güneşi/ Tarkan

klibi güzel olan şarkılar

Umur Turagay tarafından çekilmiş olan Kış Güneşi şarkısının klibi, vintage renk ve ortamların kullanılmasıyla insanları ekrana bağlamıştır.


Önerilen İçerik: 4 Adımda Güzel Şarkı Söylemek

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.